Tikėtina, kad esate girdėję, jog išsilaipinimas Mėnulyje tebuvo fikcija, JAV prezidentą Johną F. Kennedy nužudė žmogus iš jo aplinkos, na, o pasaulį valdo roplių elitas. Tačiau gal dar nežinote, kaip kartais bandoma paaiškinti bendrovės „Disney“ apsisprendimą dėl itin populiarių filmų serijos pavadinimo? O gal neteko susidurti su kalbomis apie slaptą įėjimą į menamai tuščiavidurę mūsų Žemę?

Jeigu smalsu, kas kartais bandoma įrodyti, žinokite, kad esama teorijų ir apie Sniego žmones, ir apie signalus iš matricos, ir apie portalus, iš kurių galima patekti į alternatyvias dimensijas, ir apie daug kitų dalykų. Toliau – tiktai keli portalo „Men‘s Health“ leidėjų atrinkti itin keistų sąmokslo teorijų pavyzdžiai.

CERN padėjo priartėti prie pasaulio pabaigos

Taip, apie tai jau girdėta. Kaip ir girdėta apie pasaulio pabaigą 2012-aisiais, kada būtent Europos branduolinių tyrimų organizacija (CERN; akronimas sudarytas pagal organizacijos pavadinimą prancūzų kalba – „Conseil Europeen pour la Recherche Nucleaire“) atrado Higgso bozoną (vadinamąją Dieviškąją dalelę) ir neva visiškai atsitiktinai sukūrė juodąją skylę, įtraukusią į save Žemę. Tiktai tas laikas jau praėjo, o niekas nieko nepajuto.

Socialiniame tinkle „Twitter“ galima aptikti tam tikrų komentarų giją, kurios tęsėjai analizuoja, kas galėjo nutikti 2012-aisiais. Visgi mažai tikėtina, kad mūsų planeta buvo įsiurbta į alternatyvią juodosios skylės realybę, kadangi CERN tiesiog neturi galių pagaminti tokio kiekio energijos, kuris būtinas tokiai realybei sukurti,

Tai, beje, ne vienintelė sąmokslo teorija, kurios kūrėjai kaip pagrindu pasinaudojo CERN veikla. Pavyzdžiui, yra tvirtinančių, kad CERN planuoja pasinaudoti hadronų priešpriešinių srautų greitintuvu ir atidaryti portalą į pragarą. Yra ir teigiančių, kad būtent tasai greitintuvas yra vienas iš septynių apokalipsės antspaudų, taip pat sukelsiančių pragarą Žemėje.

CERN – pats akronimas, – taip pat Šivos statula prie organizacijos pastato paakstino kalbas, esą CERN dirbantys mokslininkai iš tikro siekia prisišaukti Dievą – arba dievybę Šivą iš hinduizmo panteono, arba Cernuną, keltų dievą, stebintį požemio karalystę. Kodėl? Todėl, kad jo vardas prasideda dėmeniu „cern“. Skleidžiamos dar ir tokios teorijos, kad CERN iš tiesų mėgina pasiekti kitokią įvykių chronologiją ir paeksperimentuoti su kelionėmis laiku.

Atrodytų, kad CERN tikrai netrūksta darbo.

„Ledo šalis“: filmas ar kriogenezė?

Elza iš filmo "Ledo šalis" (Frozen)

Ką pamanytumėte, jeigu kas pasakytų, kad bendrovė „The Walt Disney Company“ garsųjį animacinį filmą „Ledo šalis“ („Frozen“) sukūrė norėdama pakeisti „Google“ paieškos algoritmą? Taip, esą, buvo siekta, kad žmogui, įvedusiam paieškos lauke frazę „Disney Frozen“, būtų pateikiama informaciją apie filmą, o ne apie patį Waltą Disney, anot kalbų, po mirties kriogeniškai užšaldytą.

Denverio oro uostas – iliuminatų platforma

Denverio tarptautinis oro uostas siejamas ir su naujosios pasaulio tvarkos formavimusi, ir su vartais į pragarą.

Sąmokslo teorijų kūrėjai mėgina paskleisti žinią, kad JAV esančiu Denverio oro uostu, kaip asmenine platforma, naudojasi driežažmogiai, kontroliuojantys vyriausybes ir daugelį pasaulyje vykdomų procesų.

Kai kurie tiki, kad tas oro uostas – iliuminatų bazė. Yra ir tokių, kuriems priimtina tos vietos tapatinimo su pragaro vartais idėja. Vartus, žinoma, saugo Bluciferis, arba Mėlynasis mustangas, – gigantiška mėlyno žirgo statula demoniškomis, raudonai žibančiomis akimis, pražudžiusi ją sukūrusį menininką.

Impulsą sąmokslo teorijoms, žinoma, davė ir freskos su nacistiniais motyvais, ir akmens plokštė su užrašu „New World Airport Commission“ (neegzistuojančios organizacijos pavadinimas). Būtina paminėti ir chimeras Japonijos terminale, ir, aišku, interaktyviąją chimerą, pasveikinančią keliautojus, atvykusius į Iliuminatų štabą. Tik po akimirkos chimera neva susipranta suklydusi ir ištaria: „Sveiki atvykę į Denverio tarptautinį oro uostą“.

Tuščiavidurė Žemė

Pasaulis

Remiantis viena sąmokslo teorija, Žemės planeta yra tuščiavidurė ir gali būti, kad jos viduje gyvena ištisa už žmones daug tobulesnių sutvėrimų civilizacija.

Šios teorijos ištakos siekia net XVII a., kai Edmondas Halley, anglų astronomas, kurio vardu yra pavadinta kometa, išreiškė mintį, jog Žemė veikiausiai tuščiavidurė, kadangi kinta jos magnetizmas.

2014-aisiais Žemės gelmėse mokslininkai atrado vandens rezervuarą, kurio tūris triskart didesnis negu visų vandenynų. Tasai vanduo ne šiaip sau teliūskuoja planetos viduje: jisai įstrigęs ringvudito (mineralo) molekulėse ir jokiu būdu nėra skysčio pavidalo. Kai kuriems šio atradimo ir paaiškinimo pakako, kad teiginiai apie tuščiavidurę Žemę atrodytų daugiau nei tikėtini.

Kaip skelbia sąmokslo teorijos, į ertmę žemėje patekti galima. Pro kur? Atseit pro skylę, sutampančią su Šiaurės arba Pietų poliumi.

Sniego žmogus realiai egzistuoja

Jei Sniego žmogus iš tiesų egzistuoja, veikiausiai jis klajoja po Vašingtono valstiją. Yra sulaukta daugiau nei 2 tūkst. pranešimų iš jį neva mačiusių asmenų. Žinoma, viena valstija Sniego žmogus neapsiriboja – klajoja po visą šalį, bet tik aštuoniose valstijose, tarp kurių – Oregonas, Pensilvanija ir Teksasas, tikimybė jį pamatyti – ypač didelė.

Mes gyvename matricoje

Kai kurie sąmokslo teorijų kūrėjai skelbia, kad mes gyvename milžiniškame imituotame modelyje, panašiai kaip pavaizduota „Matricoje“ („The Matrix“). Sukurtas net antrinis „Reddit“ tinklas, skirtas matricoje siunčiamiems signalams, kuriame žmonės dalijasi neįtikėtina asmenine patirtimi.

Jų pasakojamos istorijos – tiesiog beprotiškos. Pavyzdžiui, kai kurie tvirtina reguliariai susiduriantys su vienu ir tuo pačiu žmogumi, tačiau jis niekada nesensta, ir taip yra dėl visiškai kitaip egzistuojančio laiko.

Mėnulio tiesiog nėra

Mėnuliio sąmokslo teorija

Šios sąmokslo teorijos ištakos neaiškios, bet ji akivaizdžiai – viena įžūlesnių: juk norint sužinoti, ar yra Mėnulis, tereikia tik pažvelgti į naktinį dangų.

Nepaisant šito, kai kurie asmenys, kaip antai Dave‘as Marshas, karštai agituojantis ir už plokščios Žemės idėją, teigia, kad Mėnulis tėra projekcija.

„Mėnulis yra projekcija, suprojektuota kažkokiu tikslu, kurį galėtume dar tūkstantmečius aiškintis, bet vis tiek nesuprastume“, – nurodė D. Marshas per interviu leidiniui „The Guardian“.

Šią išvadą D. Marsh priėjo po tyrimo, kurį atlikdamas stebėjo Mėnulio kelionę dangumi, kad savo užfiksuotus duomenis galėtų palyginti su oficialia informacija. Kadangi jo atradimai nuo pastarosios skyrėsi, jisai nusprendė, kad Mėnulis – fikcija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)