- O dabar - kaulai nebraška, galva neskauda?

Ne, nes sveikata ėmiau rūpintis gerokai anksčiau. Matyt, ir taip esu pakankami stipri. Žinoma, dabar atidžiau atsirenku ką valgau, kol ligos dar neužpuolė vartoju kokybiškus maisto papildus. Labiau domiuosi informacija apie sveikatą.

- Sunku patikėti, kad per 40 metų neturėjote jokių sveikatos sutrikimų?

Mano didžioji gyvenimo bėda yra šienligė. O visa kita - traumos. Vaikystėje, būdama aštuonerių, smarkiai susižalojau ranką, ką iki šiol mini randai. Tai vyko tuo metu, kai keliavau su cirku. Nusprendžiau parke pajodinėti ant arklio. Buvau per lengva ir arklys nesuprato, kas čia vyksta, pasibaidė ir taip pasipurtė, kad skridau toli. Ranka atsilaužė į priešingą pusę. Cirko artistai - patyrę žmonės. Viena šalia besideginusi akrobatė nusisegė liemenėlę ir ja perrišo mano ranką, kad nenukraujuočiau. Medikams teko siūti gyslas ir sausgysles. Viską mačiau savo akimis ir patyriau didelį šoką.

- Tai buvo žiauriausia Jūsų akistata su medicina?

Ne. Baisiausia buvo tėčio mirtis. Jis buvo Vilniaus cirko direktorius. Dėl jo ligos nutraukėme gastroles ir aš, trylikametė, dirbtiniu kvėpavimu jį dar savaitei išplėšiau iš klinikinės mirties nagų. Vos atsigavęs jis pirmiausia paprašė cigaretės. Prieš kelerius metus mane įkalbėjo apsidrausti kaupiamuoju sveikatos draudimu. Sutikau, suderinau visus reikalus ir važiuodama pasirašyti paskutiniojo parašo, paslydau nuo laipto ir susilaužiau koją. Draudimo išmokos, natūralu, negavau, o numatytus koncertus sėkmingai atidainavau scenoje sėdėdama ant važinėjančios baro kėdės.

- Ar dabar daugiau dėmesio skiriate savo išvaizdai?

Aš tai intensyviai dariau ir iki 40-mečio. Tam, kad jubiliejų pasitikčiau deramai. Veido oda reikia susirūpinti laiku, nes pavėlavus tai kainuos daug laiko ir pinigų.

- Prieš 40-mečio koncertą, per televiziją sukosi vienos laidos anonsas, kur Jūsų vyras Žilvinas Žvagulis gyrėsi, jog iš Jūsų - molio, sukūrė gerą šou verslo artistę. Ar tai Jūsų neįžeidė?

Ne. Profesionalaus reiklumo išmokau iš tėčio. Gal į tai labiau sureagavo mama Tamara - cirko artistė - akrobatė-gyvatė. O aš sureagavau normaliai. Kaip ir bet kokią patyrusio geranorišką šou verslo žmogaus pastabą. Man keista, kad į bet kokią kritiką labai jautriai reaguoja jauni žmonės. Juk visa tai tik į gera.

- Esate žinoma estrados solistė. Ar galite savaitgalio rytmetį nesidažiusi išvažiuoti į parduotuvę ar turgų?

Neplauta galva - ne. O dėl makiažo - tai ir dabar kalbu neišsidažiusi. Padoria išvaizda rūpinuosi jau vien dėl to, kad pati gerai jausčiausi.

- Esate išbandžiusi daugybę dietų. Kuri efektyviausia, kurios laikotės iki šiol.

Ne tiek daug, kiek spauda aprašė. Labiausiai mane išgarsino baltyminė japoniška dieta. Net dabar, kai reikia ją prisiminti, spaudau interneto puslapius. Bet… Kai pirmą kartą laikiausi šios dietos, per kelias savaites numečiau beveik 7 kilogramus. Dabar einasi sunkiau. Tokios dietos galima laikytis tik kartą per metus. Kai pabandžiau tuo papiktnaudžiauti antrą kartą per metus, mane užpuolė piktvotės pažastyse. Teko koncertuoti po operacijos.

- Kas labiausiai įkvepia laikytis dietos: vyro replikos, scenos reikalavimai ar gera savijauta?

Mano pačios gera savijauta.

- Su Žilvinu turite Vakarį. Žilvinas iš pirmosios santuokos turi du sūnus. Ar pačios neaplanko svajonės apie dukrelę?

Kūdikis visada į šeimą atneša šviesos ir šilumos. Neatsisakau to, nors metai ir bėga.

- Lietuvoje taip populiarinamas įsivaikinimas?

Nežinau, nes jaučiuosi kalta prieš savo vaiką. Vien tik to, ką jam nupirkai - nepakanka. Mano vaikystė buvo tokia - aš su amžina atilsį tėveliu buvau visada kartu. Aš visuomet buvau su jais. Man jie buvo nepakeičiami tėvai.

- O Jūs pati?

Stengiuosi tokia būti. Kol maitinau, Vakaris iki septynių idealių mūsų bendravimo mėnesių buvo su manimi. Vėliau jis ėmė ropštis į sceną ir prasidėjo problemos.

- O Vakaris Jūsų su tėvu dabar nepavydi scenai?

Dabar jau ne. Nors buvo metas, kad žadėjo susidoroti su visais salėje sėdinčiais gerbėjais.

- Sunkmetis. Jei visai jis prispaustų, ką dar, be dainavimo, mokėtumėte daryti?

Per rudenį užsikonservavau daug obuolių sulčių. Moku megzti, siūti. Atsimenu, kaip manimi stebėjosi skrydžio į Japoniją metu, kuomet mezgiau. Jiems tai atrodė tikras stebuklas.

- Ar lengva būti tokio ekspresyvaus vyro kaip Žilvinas Žvagulis žmona?

Per mano gimtadienį buvo tiek kartų tai pabrėžta. Begėdžiai žmonės. Draugiškas pasijuokavimas kartais tampa ne visai suprantamu dalyku. Tas žmogus mano gyvenime yra labai svarbus.

- Kai grįžote iš Japonijos, susituokėte su Žilvinu, tapote viena labiausiai koncertuojančių ir populiariausių Lietuvos atlikėjų porų. Tačiau, kai per dieną suplanuoti trys koncertai, kaip nuo tokio tempo “nenusichaltūrinti”?

Svarbiausia - neatsipalaiduoti. Jei žinai, kad tavęs laukia trys koncertai per dieną - tai taip ir užsiprogramuoji. Ir viską darai iš širdies.