Prieš pora metų jis niekuo neišsiskyrė iš savo bendraamžių tarpo, tačiau svajojo apie merginų dėmesį, fotosesijas ir filmavimus. Dabar daugelis šį įspūdingų formų vaikiną vadina raumenų kalnu. Įdomiausia, kad kai visa tai Lukas pasiekė, jo norai ir tikslai visiškai pasikeitė. Bet apie viską iš pradžių.

- Lukai, kaip pasiryžai pokyčiams? Kas paskatino taip tobulinti savo kūną?

- Mane paskatino pasikeisti be galo didele meile sportui ir noras išsiskirti iš minios. Didelis noras, užsibrėžtas tikslas būti kitokiam nei kiti ir įrodyti, kad aš galiu tikrai pasiekti neįmanomų rezultatų kitų žmonių akyse.

Nemaloniausia buvo tai, kad daugelis žmonių pradėjo nevertinti įdėto sunkaus darbo ir ėmė mane stipriai kritikuoti bei teigti, kad aš nesu „natūralus“, kad vartoju steroidus. Nors ir kaip bandžiau jiems įrodyti, kad tai netiesa ir kad paprasčiausiai mano rezultatų paslaptis yra sunkus darbas ir atsidavimas mylimam sportui.

- Kokį sportą pasirinkai ir ko teko atsisakyti vardan savo tikslo?

- Man šis sportas (kultūrizmas) labai patinka, nes viskas priklauso tik nuo tavęs ir viską sprendi pats. Stengiuosi treniruotis taip, kad visas kūnas butu simetriškas ir proporcingas, kitaip sakant, būtų estetiškas vaizdas. Nuo mažens buvau linkęs prie sporto, lankiau ir atletiką, krepšinį, futbolą, o galiausiai perėjau prie kultūrizmo, o tai išties pakeitė mano gyvenimą ir tapo mano nauju gyvenimo būdu.

- Kas buvo sunkiausia?

- Sunkiausia buvo priprasti prie maisto gaminimo. Keldavausi anksti ryte, kad spėčiau pasigaminti sau visos dienos maistą, kad galėčiau susidėti į indelius, valgydavau 8 kartus per dieną.

- Kaip teko pakeisti savo mitybą?

- Dabartinė mityba labai daug kuo skiriasi nuo ankstesnės, nes kuo toliau, tuo labiau pavyksta pažinti savo kūną, tad žinau, ko jam reikia ir kas man geriausiai veikia. Dabar valgau vos ne dvigubai daugiau nei anksčiau, nes kuo didesnis kūnas (raumenynas), tuo sunkiau yra jį išlaikyti, nes jam reikia daugiau maistinių medžiagų, kūnas reikalauja daugiau kalorijų.

Valgau vištieną, lašišą, kalakutieną, tuną, ruduosius ryžius, avižas, jautieną, daug daržovių. Šiuo metu per dieną suvalgau 800-900 g mėsos ir 12-14 kiaušinių ir stengiuosi valgyti kuo daugiau žalių daržovių, kad aprūpinčiau kūną mineralais.

- O ką visiškai išbraukei iš raciono?

- Kai ruošiuosi varžyboms, tai apie 3 mėnesius nevalgau jokio nesveiko maisto - jokių miltinių produktų, cukraus, druskos ir t.t. Kai fitneso ir kultūrizmo varžybų sezonas baigiasi, tai palepinu save kas 2-3 savaites, o taip tai visada maitinu savo kūną tik naudingais maisto produktais, kitaip sakant, valgau dėl funkcijos.

Bet maitindamasis sveikai visada jautiesi žvalesnis, energingesnis bei kupinas geros nuotaikos.

- Kiek laiko sportuoji?

- Rimtai sportuoju jau 2 metus, 6-7 kartus per savaitę, laikydamasis sveikos ir suderintos mitybos. Net kai blogai jausdavausi ar sirgdavau, vis vien nei vienos treniruotes nepraleisdavau, nes žinojau, kad kiekviena treniruote mane stumia į priekį.

Pakeitus savo kūną ir gyvenimo būdą mano gyvenimas pasikeitė visiškai, pradėjau labiau viską vertinti, saldžiai mėgaujuosi visomis gyvenimo suteiktomis galimybėmis bei stengiuosi padėti kitiems.

Prisimenu, kai svajodavau apie fotosesijas, filmavimus, panelių dėmesį ir t.t. Tačiau kai šiuo metu man pagaliau pavyko pasiekti, ko norėjau, mano didžiausias tikslas yra toliau padėti žmonėms įgyvendinti savo tikslus, svajones bei jiems visada suteikti pagalbą, kur tik įmanoma.

- Ką turi omenyje, sakydamas suteikti pagalbą kitiems?

- Žmonėms padedu sporto salėse klausimais apie sportą bei bandau kitiems pasiekti stulbinančių rezultatų ir įgyvendinti savo kūno transformaciją. Pats siekdamas savo tikslo susidūriau su daug sunkumų ir keli geri draugai buvo šalia, padėdami man judėti toliau. Todėl dabar labai vertinu pagalbą ir noriai visiems padedu bet kurioje srityje. Tai yra tiesiog malonu - padėti žmonėms ir matyti, kaip jie džiaugiasi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (639)