aA
Ir kas nežino Beatos Nicholson?! Tiesą sakant, per kelerius metus jos vardas jau tapo bendriniu – šitaip moterys įvardija pagal Beatos receptus savo virtuvėse ruoštus patiekalus: Beatos sriuba, Beatos pyragas, Beatos daugiaryžis. Įdomu, ar kartais būna, kad Beata išvis negamina?
Beata Nicholson
Beata Nicholson
© TV3

„Aišku, kad būna! – kvatoja Londone gyvenanti ir tarp šio didmiesčio ir Lietuvos vis kursuojanti žurnalistė. – Kai aš negaminu, gamina vyras Tomas arba valgyti einame į miestą, o kartais užsisakome maisto į namus. Ir man visai ne gėda tai sakyti – turiu dvi mėgstamas vietas: indų ir tailandiečių restoranus.“

Kai gamina Beatos vyras, jų dukra Izabelė ir sūnus Jurgis klykia iš pasitenkinimo. Tėčio patiekalai – aiškūs, paprasti ir, kaip juokauja Beata, be jokių įmantrybių.

„Žalios spalvos lazaniją Jurgis atsisako valgyti, kai aš pagaminu, o kai gamina tėtis – prašom, puikiai...“ – pasakoja.

Trečiąją savo receptų knygą išleidusios žurnalistės virtuvė žiemą pakvimpa apelsinais, mandarinais, gvazdikėliais ir cinamonu. Tik žiemą Beata šeimai kepa imbierinius sausainėlius, verda karštą vyną ir namuose paskleidžia stebuklingą karšto šokolado kvapą.

„Negali būti žiemiškesnio ir rabangesnio gėrimo nei karštas šokoladas su prieskoniais, – sako. – Man labai patinka padauginti aitriosios paprikos, užberti druskos, kad pojūčiai taptų dar aštresni. Vaikai karšto šokolado nori visada. Jiems jį verdu liesesnį, be prieskonių, su pienu.“

Paprašyta išvardyti penkis produktus, be kurių sunkiai įsivaizduoja savo virtuvę, Beata kiek pamąsto ir ima lenkti pirštus: „Kiaušiniai, citrina, druska, burokėliai ir šokoladas“.

Na, o jei reikėtų į negyvenamąją salą išsirinkti vieną vienintelį daiktą iš savos virtuvės, ji, žinoma, pasiimtų degtukus.

B.Nicholson moliūgų sriubos receptą rasite čia.

"Bitės" žurnalas
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Nausėda apie jaučiamas krizės nuotaikas: artėjame prie antirekordo (179)

Prezidentas Gitanas Nausėda išskirtiniame interviu Delfi įvertino koronaviruso krizės žalą...

Netoli Vilniaus rado milžinišką pramogų parką, kuriame galima pramogauti nemokamai visą dieną (53)

Šiltėjant orams vis dažniau ieškome vietų, kuriose galėtume pasimėgauti gamtos ramybe ir...

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius iškviestas į FNTT ir apklaustas (106)

Ketvirtadienį į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) būstinę iškviestas Vilniaus...

Išryškino Verygos darbo prieštaringumą: situacija darosi komiška (136)

Yra daug liaudies išminties posakių apie tai, kad tikrasis veidas atsiskleidžia tik po kauke ar...

Sukrėtimas jau paveikė butų pardavimus: kokių kainų pokyčių laukti? (247)

Pasak NT ekspertų, prasidėjus karantinui buvo fiksuojamas žymus rinkos sumažėjimas bei vyravo...

Sušils iki 20 laipsnių, bet vėjas vels plaukus (2)

Šiandien Lietuva pateks į tarpinę zoną tarp didžiulio, visą šiaurės vakarų Europą apėmusio...

Virgilijus Čepaitis

Trečdalis gyvenimo. Nuo 1991-ųjų lapkričio iki dabar (2)

Pradžiai pacituosiu kelias vienos dienos laikraščių antraštes. 1992-ųjų sausio 21 d.:...

Aiškėja, kada ir kaip atsidarys kino teatrai, bet bėda – trūksta premjerų (44)

Karantino metu uždaryti kino teatrai patiria didžiulius nuostolius, tačiau darbuotojų neatleidžia...

„Huawei P40“ apžvalga: ar verta pirkti išmanųjį be „Google Play Store“? (41)

„ Huawei “ išmanieji telefonai buvo spėję užkariauti lietuvių širdis, tačiau populiarumo...

|Maža didelių žinių kaina