Monarchų šeimos nariai gerbia amžių senumo tradicijas, kurių dauguma yra pasenusios. Net artimiausi Didžiosios Britanijos valdovės giminaičiai neturi teisės pažeisti karališkų rūmų protokolo be Elžbietos II leidimo, o ji, kaip žinoma, yra principinga ir retai daro nuolaidų.

Prie griežtų taisyklių turėjo įprasti ir K. Middleton. Mergina buvo užaugusi turtingoje, tačiau toli gražu ne aristokratiškoje šeimoje, todėl po sužadėtuvių su britų sosto paveldėtoju 2010 m. spalį jai teko nemažai išmokti. Etiketo ekspertai iki vestuvių papasakojo K. Middleton apie visus jos būsimos padėties subtilumus. Jai teko susitaikyti su tuo, kad nebegalės veikti visko, ko panorėjusi, vilkėti visų mėgstamų drabužių ir pan.

Negalima dalinti autografų
Karalienė ir Kate Middleton

K. Middleton greičiausiai būtų prie širdies neformalus bendravimas su gerbėjais, tačiau nepamatysite, kad ji pasirašytų ant atvirukų, nuotraukų nepažįstamiems žmonėms. Būsimo Didžiosios Britanijos karaliaus žmona gali pasirašyti tik ant oficialių dokumentų.

K. Middleton negali dalinti autografų dėl paprastos priežasties – karalienė Elžbieta II bijo, kad sukčiai gali nukopijuoti, o paskui padirbti jos tituluotų giminaičių parašus. Šį punktą kelis kartus buvo pažeidęs princas Harry: 2010 m. pasirašė ant vienos gerbėjos gipso, 2016 m. padovanojo Barackui ir Michelle Obamoms nuotrauką su savo autografu. Belieka spėlioti, kaip į tai reagavo Elžbieta II.

Negalima lakuoti nagų ryškiu laku
Princas Williamas ir Kate Middleton

Vargu ar kam nors pavyktų prisiminti, kada pastaruoju metu matė Kembridžo kunigaikštienę su ryškiu manikiūru. Raudonus, vyšninius ir kitokių ryškių spalvų nagus jai teko palikti praeityje nuo tos dienos, kai oficialiai tapo sužadėtine, o paskui ir princo žmona.
Negalima turėti asmeninės paskyros socialiniuose tinkluose
Kate Middleton

Atrodytų, praktiškai visi šiuolaikiniai žmonės turi bent vieną paskyrą kuriame nors socialiniame tinkle. Bet K. Middleton neturi virtualaus bendravimo galimybės, vietoje to ji turi visą viešųjų ryšių komandą, kurie tvarko Kensingtono rūmų tviterio ir instagramo paskyras.
Karališkoje šeimoje draudžiama turėti asmenines paskyras, baiminantis programišių įsilaužimų. Karalienė nenori, kad kas sužinotų asmeninius jos giminaičių duomenis ar kokias nors paslaptis, todėl uždraudė turėti paskyras socialiniuose tinkluose netgi netikrais vardais.
Negalima dirbti įprastiniame darbe nuo 9 iki 18 val.
Kate Middleton

Menų istorijos studijų diplomą turinti K. Middleton beveik nedirbo mums įprastinio darbo. Iki vestuvių ji šiek tiek dirbo tėvų įmonėje „PartyPieces“, bet ne itin daug. Tiesa, nepasakysi, kad po vestuvių kunigaikštienė dykinėja – karalienė jai, kaip ir kitiems didelės šeimos nariams, patikėjo įsipareigojimų; ji užsiima socialiniu požiūriu svarbiais reikalais: dalyvauja ligoninių, sporto klubų atidarymuose, kartu su vyru ir jo tėvu vadovauja šviečiamajam projektui, kurio tikslas – rūpintis gyventojų psichine sveikata.
Viešumoje negalima demonstruoti jausmų savo vyrui
Iki ir po vedybų

Turbūt daugelis pamena K. Middleton ir princo Williamo bučinį Bakingamo rūmų balkone jų vestuvių dieną. Jaunavedžiai atvirai demonstravo jausmus, bet po vestuvių sutuoktiniai elgiasi kitaip. K. Middleton turi sekti karalienės Elžbietos II pavyzdžiu – ši per 70 šeimyninio gyvenimo su princu Philippu metų niekada neleido sau demonstruoti jausmų viešumoje. Didžiosios Britanijos valdovė reikalauja, kad jos vaikai ir anūkai elgtųsi santūriai.
Negalima vienai vaikščioti po parduotuves
Kate Middleton

Karališkajame biudžete skiriama lėšų ir asmens sargybiniams, jie visada lydi K. Middleton į parduotuves. Saugumo sumetimais, kunigaikštienei neleidžiama vienai eiti apsipirkti.
K. Middleton tiek įpratusi prie asmens sargybinių, kad ramiai eina su jais į prekybos centrus.
Negalima dėvėti drabužių iš natūralaus kailio
Kate Middleton

Jaunystėje K. Middleton labai mėgo natūralaus kailio aksesuarus. Internete rastumėte nemažai nuotraukų, kuriose Kate – su kailio kepure. Bet po vestuvių mėgstama kepure ji retai pasipuošia – karališkoje šeimoje nemėgstami natūralaus kailio drabužiai ir aksesuarai.

Prieš kelerius metus ji atėjo į mišias su didele pilka kepure iš alpakos kailio. Tiesa, žinantys asmenys teigia – PETA organizacijos nariams nėra ko jaudinti, nes kunigaikštienė perka tik sava mirtimi, natūraliai gyvenimą baigusių gyvūnų kailį.

Kodėl karališkos šeimos nariai vengia kailių? Nes prieš kelis šimtmečius buvo priimtas įstatymas, kad tituluotiems asmenims draudžiama dėvėti kailinius drabužius. Karalienė Elžbieta II gerbia senas tradicijas, todėl praktiškai nesirodo viešumoje su kailiniais. To nepasakysi apie princo Charleso žmoną Camillą Parker Bowles – ji ne kartą buvo nusižengusi minėtai taisyklei.

Negalima dalyvauti politikoje, balsuoti
Princas Williamas, princas George, Kate Middleton

Nors K. Middleton gimė ne karališkoje šeimoje, jai draudžiama atvirai reikšti savo politines pažiūras ir balsuoti rinkimuose. Manoma, kad britų monarchai turi pernelyg daug gerbėjų, palaikančių juos įvairiausiais klausimais, todėl politinis monarchų aktyvumas gali neigiamai paveikti politinę situaciją šalyje.

Tikriausiai jau aišku, kad karališkai šeimai neleidžiama pasitelkti savo valdžios valstybiniams klausimams reguliuoti. Be to, jie turi būti apolitiški, todėl Kembridžo kunigaikštienė netaps Londono mere, o jos vyras – premjeru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją