Kuklumo įsikūnijimas - taip jį apibūdina daugelis trenerių ir kolegų. Paklaustas, ar trečius metus iš eilės pelnomas prestižinis apdovanojimas nesusuko Lioneliui galvos, sportininkas tik šypsosi.

„Mano širdis apsalusi iš laimės, bet galva vietoje. Vaikystėje siaubingai sirgau, tuomet teko iškentėti ne vieną nemalonią procedūrą. Matyt, dėl to dabar tampu atsparus ligoms, įskaitant ir žvaigždžių“, - šmaikštauja futbolininkas.

Prieš trejus metus Lioneliui buvo suteiktas UNICEF geros valios ambasadoriaus vardas. Savo misiją jis pradėjo gimtojoje Argentinoje, įkūręs fondą „Leo Messi“, kurio tikslas padėti skurdžiai gyvenantiems vaikams gauti išsilavinimą bei sveikatos apsaugą.

„Reikia pripažinti, kad jei ne futbolo klubas „Barcelona“, šiandien aš greičiausiai būčiau vos metro trisdešimties, labai trapių kaulų vyrukas. Ir tikrai nevarinėčiau kamuolio geriausiuose pasaulio stadionuose. Argentinos medikų verdiktas buvo žiaurus - vaikas invalidas, todėl apie sportą galima pamiršti“.

Dešimtmetis Lionelis nustojo augti, nes organizmas negamino augimo hormonų, o dėl jų stokos negalėjo normaliai formuotis žaidėjo kaulai. Tolesnės medikų išvados buvo dar baisesnės: dėl augimo hormonų stokos nesusiformavę kaulai liks trapūs kaip stiklas.

„Argentinoje sunkiai besiverčiančių šeimų daug. Daug vaikų serga, o jų tėvai neįstengia sumokėti net už elementarias sveikatos priežiūros paslaugas. Įkūręs fondą aš norėjau jiems suteikti galimybę siekti svajonių - taip, kaip nutiko ir man“, - viename interviu teigė futbolininkas.

Treji metai ligoninėje

Vienintelė viltis sportininkui pasveikti buvo gydymas hormonais. Injekcijos, kurių reikėjo kasdien, kaina - 700 JAV dolerių - buvo nepakeliama perspektyvaus sportininko šeimai. Tačiau tėvai nenorėjo taikytis su sūnaus negalia. Lionelio tėvas Jorge Messi kaip skęstantis šiaudo griebėsi paskutinės galimybės: Katalonijos klubas „Barcelona“ buvo atsiuntęs Lioneliui pasiūlymą atvykti į klubo akademiją ir čia mokytis bei treniruotis.

J. Messi susisiekė su klubo skautais ir sąžiningai informavo, kad jo talentingasis sūnus, jei negaus kvalifikuoto gydymo, taps neįgalus, o delsti amžiuje, kai organizmas ima sparčiai augti ir formuotis, negalima. „Barca“ neišsigando.

„Su tėvu kartu skridome į Kataloniją. Mus pasitiko klubo atstovai. Nustebino tai, kad jie pirmiausia mane nuvežė ne į kokią nors medicinos kliniką, o į... „Camp Nou FC Barcelona“ namų stadioną.

Pasijutau, kad į mane žiūri ne kaip į ligonį, o kaip į futbolininką. Pasakiau tėvui: „Įžnybk man“. Žinojau, kad „Camp Nou“ - įspūdingas stadionas, bet nemaniau, kad toks monstras. Negalėjau įsivaizduoti, kad kada nors į jį įžengsiu ne kaip turistas“, - prisiminimais dalijosi L. Messi.

Po to trejus metus Lionelis pragyveno ligoninėse, poliklinikose ir sanatorijose: čia jam buvo taikomi intensyvūs gydymo, raumenų auginimo, organizmo stiprinimo ir kitokie kursai.

Viena Lionelio Messi svajonių buvo užaugti iki 170 cm. Nors iš tikrųjų jo ūgis yra 169 cm, aštuoniolikto gimtadienio proga medikai jam įteikė dovaną - jo ūgį užrašė vienu centimetru didesnį.

Mados guru?

Įvairiausių apklausų duomenimis, stilingiausiais sportininkais pripažįstami futbolininkai. Ne vienas jų yra tapęs garsiausių mados dizainerių reklaminiais veidais, kiti kuria savo sportinių aprangų kolekcijas, treti - sportinius batelius ir t.t. Panašu, kad madai neabejingas ir kuklusis L. Messi.

Jis vis garsiau prabyla, jog norėtų praverti mados pasaulio duris kaip drabužių kūrėjas.

„Tai būtų aukščiausio lygio apranga ir aksesuarai vyrams. Mano idėja yra tokia: kiekvienas pasaulio miestas turėtų mano drabužių ambasadorių. Jau susitariau su futbolininku Alessandro Nesta Milane ir reperiu Lupe Fiasco Čikagoje. Jeigu mums pavyks įkalbėti visas numatytas žvaigždes, manau, tapsime žinomiausiu ir geriausiu drabužių prekės ženklu pasaulyje”, - teigia L. Messi.