F. Lentini žiūrovus savo triukais linksmino net 40 metų. Be to, jis dar buvo savotiškas seksualinės sveikatos švietėjas. Po ilgos ir sėkmingos karjeros F. Lentini su savo širdies drauge paskutinius gyvenimo metus praleido Floridos Gibsontono mieste, kur žiemas leisdavo daug cirko artistų. Kai F. Lentini paliko šį pasaulį, jo kolegos jam jautė tokią didelę pagarbą, jog praminė jį Karaliumi, rašoma historicmysteries.com.

Neįprastas kūdikis

Frankas, kurio tikrasis vardas buvo Francesco, gimė 1889 metų gegužės 18 dieną Sicilijos Rozolinio mieste. Jis buvo penktasis iš dvylikos vaikų. Nors vėliau F. Lentini išgarsėjo kaip Trikojis žmogus, iš tikrųjų jis turėjo net kelias papildomas kūno dalis, įskaitant normalaus ilgio trečiąją koją, atsišakojančią nuo dešiniojo klubo, trečiąją pėdą, kyšančią iš trečiosios kojos kelio, ir antrąjį vyriškų genitalijų rinkinį.

Kai Frankui buvo keturi mėnesiai, jo tėvai Natale ir Giovanna parodė jį vienam specialistui, norėdami sužinoti, ar trečiąją koją būtų galima amputuoti. Tačiau specialistas nustatė, kad Frankas yra suaugęs su parazitiniu broliu dvyniu. Jo trečioji koja buvo prisitvirtinusi prie stuburo, todėl ją amputuoti nebuvo galimybių.

Frank Lentini

Trikojo vaiko išvaizda visus šokiruodavo. Kaimynai vadino jį „u maravigghiusu“, arba „stebuklu“, taip pat „mažuoju monstru“. Dėl nepageidaujamo dėmesio tėvai kurį laiką buvo atidavę savo sūnų pagyventi su teta ir dėde.

Giminaičiai taip pat buvo nuvežę Franką į neįgalių vaikų namus. Frankas pastebėjo, kad tie vaikai niekada nesiskundė savo trūkumais. Tarp tų namų gyventojų buvo kurčnebylių, aklųjų ir fizinių apsigimimų turinčių vaikų. Vėliau F. Lentini rašė: „Apsilankymas toje institucijoje, nors ir buvo nemalonus dėl ten pamatytų kančių, iš tikrųjų buvo vienas geriausių mano gyvenimo įvykių. Nuo tada iki pat šio momento daugiau nesiskųsdavau. Manau, kad gyvenimas yra gražus, ir aš juo mėgaujuosi“.

Pamažu jaunasis F. Lentini prisitaikė prie savo unikalaus kūno. Vaikščioti trečiąja koja jis negalėjo, bet po kurio laiko išmoko ją ištiesti. Frankas taip pat išmoko bėgioti, šokinėti, važiuoti dviračiu, čiuožti pačiūžomis, važinėti riedučiais ir net plaukioti. Vėliau jis sakė, kad trečioji koja vandenyje net suteikdavo jam pranašumo – ji galėdavo atlikti vairalazdės funkciją.

F. Lentini prisijungia prie cirko trupės

Frank Lentini

Daugiausia biografinės informacijos apie F. Lentini suteikia jo pasirodymai cirkuose. Scenoje F. Lentini pasakodavo savo gyvenimo istoriją. Tačiau kaip ir kitų XX amžiaus pradžios cirko artistų atveju, atskirti tikrus faktus nuo išgalvotų yra gana sudėtinga.

Anot paties F. Lentini pasakojimų, galiausiai jo tėvai pasiėmė jį atgal ir 1898 metais, kai jam buvo vos devyneri, emigravo į Jungtines Valstijas. Jaunąjį Franką Bostono mieste „atrado“ profesionalus artistas ir lėlininkas Vincenzo Magnano. Jis įtikino Franko tėvus, kad jų sūnus gali padaryti karjerą cirke, ir pasiūlė prisijungti prie jo šou.

Dar po metų F. Lentini pradėjo dirbti su visame pasaulyje garsiu „Ringling Brothers“ cirku, o 1906 metais „Madison Square Garden“ arenoje debiutavo su „Barnum & Bailey“ cirko trupe.
Tuo metu šio cirko įkūrėjas P. T. Barnumas jau rodydavo publikai trikojį žmogų, Vokietijoje gimusį Georgą Lippertą. Tačiau F. Lentini greitai jį užgožė savo populiarumu. Cirko afišose jis buvo vadinamas „Trikoju siciliečiu“, „Didžiausiu visų laikų medicininiu stebuklu“ ar tiesiog „Didžiuoju Lentini“.

Didysis Lentini

Frank Lentini

Pasirodymus cirkuose pradėjęs F. Lentini greitai tapo vienu populiariausių Amerikos intermedijų artistų. Šiandien fizinių apsigimimų turinčių žmonių demonstravimą publikai mes laikome išnaudojimu, tačiau cirkas F. Lentini ir kitiems panašiems artistams suteikė progą ne tik užsidirbti pinigų pragyvenimui, bet ir tapti įžymybėmis.

Suaugęs F. Lentini sverdavo maždaug 79 kg. Jis tvirtindavo, kad papildomos kūno dalys sveria 11 – 13 kg. Jis taip pat mėgdavo sakyti, kad jam reikia suvalgyti 15 proc. daugiau maisto, kad suteiktų energijos savo ataugoms. Scenoje F. Lentini demonstruodavo savo išskirtinį kūną ir sugebėjimus. Jis juokaudavo, kad yra vienintelis žmogus, kuriam niekada nereikia kėdės, ir tuomet parklupdęs savo trečiąją koją, atsisėsdavo ant jos tarsi ant taburetės. Jo pasirodymų kulminacija tapdavo triukas, kai jis trečiąja koja spirdavo futbolo kamuolius publikai.

F. Lentini taip pat buvo žavinga asmenybė ir pasižymėjo aštriu sąmoju. Didelę dalį jo pasirodymų sudarydavo publikos klausimų – atsakymų sesijos, kurių metu smalsūs gerbėjai klausinėdavo apie gyvenimo su trečia koja kasdienybę. Kai vienas žiūrovas paklausė, kaip Frankas perka batus, F. Lentini atsakė: „Perku dvi poras batų, o tada ketvirtąjį batą atiduodu vienakojui bičiuliui. Taigi, matote, kiekvieną kartą pirkdamas batus, dar padarau gerą darbą!“

Frank Lentini

1907 metais, sulaukęs 18 metų, F. Lentini vedė merginą iš Masačusetso Theresą Murray. Jie susilaukė keturių vaikų – visi jie gimė sveiki. Gerbėjus itin domino F. Lentini reprodukciniai pajėgumai.

Per savo šou F. Lentini pardavinėdavo šešių puslapių brošiūras, kuriose būdavo išspausdinta jo gyvenimo istorija ir pateikti patarimai, kaip gyventi sveiką seksualinį gyvenimą. Šioje brošiūroje F. Lentini kūdikio besilaukiančioms moterims patardavo sveikai maitintis, smerkdavo svetimoteriavimą ir paleistuvystes, taip pat aptardavo įvairių seksualinių disfunkcijų priežastis ir gydymo būdus.

Garsiausias artistas

Frank Lentini

Per savo karjerą F. Lentini dirbo su visais didesniais Amerikos cirkais. Jis sulaukė tokios šlovės, jog net pradėjo rengti savo paties nepriklausomus pasirodymus. Sulaukęs 30 metų, F. Lentini tapo JAV piliečiu. 1935 metais jis išsiskyrė su savo žmona Theresa ir likusį gyvenimą praleido su kita moterimi – Helen Shupe.

F. Lentini karjera truko 40 metų, kol jis oficialiai išėjo į pensiją. Tačiau artistas vykdavo į gastroles ir toliau. 1966 metais, išvykęs į pasirodymus su cirku „Walter Wanous Side Show“, Frankas Tenesio valstijos Džeksono mieste pateko į ligoninę. 1966 metų rugsėjo 22 dieną jis mirė nuo plaučių nepakankamumo. Jam buvo 77 metai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)