Projekto „Draugystė veža“ nugalėtojus išrinko Delfi TV žiūrovai, balsavę už jiems patikusią draugystės istoriją. Po savaitę trukusio balsavimo paaiškėjo, kad labiausiai Delfi TV žiūrovus sujaudino nuo gimimo nevaikštančios Agnieškos ir jos draugo Tomo meilės istorija – jie surinko 4482 balsus. Nuo jų nedaug atsiliko ir kiti laimėtojai, visi perkopę 4000 balsų ribą. Tai dvi linksmos ir pašėlusios merginos – nesėkmingos stuburo operacijos prie vežimėlio prikaustyta Anželika ir jos geriausia draugė Aliona, po traumos regėjimą praradęs Marius, susibičiuliavęs su savo šokių mokytoja Jurgita, taip pat neregė Vaida ir jos draugė Živilė bei cerebriniu paralyžiumi serganti Vaiva, reabilitacijos centre susidraugavusi su savo slauge Nadia.

„Balsavimo pabaigos laukiau kaip ant adatų, - prisipažino Anželika. – Užtat dabar nuotaika tiesiog fantastiška!””Tikrai esu labai laiminga, - antrino savo draugei Aliona. – Pirmą kartą kartu su Anželika keliausim į užsienį. Noriu padėkoti akcijos organizatoriams ir visiems, balsavusiems už mus”

Prasmingu labdaros projektu džiaugėsi ir renginio globėjas Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius. „Labai džiaugiuosi kad organizuota originali akcija „Draugystė veža“, kurios pavadinimo abu žodžiai turi stiprią prasmę. Akcijos dalyvių draugystės istorijos mus jaudina, moko vertinti rodos trapius, bet labai stiprius žmonių tarpusavio santykius. Kai žinai kad esi ne vienas, kad aplinkui padėti pasirengę draugai, kurie į svajonę, į tikslą keliaus kartu ir mes visi jiems galime padėti per šį koncertą, per paramą iš visos širdies. Dėkoju visiems, kas atsiliepė į akcijos kvietimą. Būtent tokią draugų Lietuvą mes ir turime kurti“, - tokiais žodžiais į koncerto dalyvius ir žiūrovus vaizdo įraše kreipėsi A. Butkevičius.

Premjeras akcijos nugalėtojus apdovanojo saldumynų prikimštomis ir trispalvėmis papuoštomis kuprinėmis, kurias laimėtojams įteikė Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Daiva Kerekeš. O su Ministro Pirmininko padovanota trispalve „atsakingais“ už galingą Donato Montvydo palaikymą Eurovizijos koncertų salėje akcijos iniciatorius Justas Džiugelis „paskyrė“ daugiausia Delfi TV žiūrovų simpatijų pelniusius Agniešką ir Tomą.

„Labai džiaugiuosi, kad mano idėja pagaliau virto kūnu, - sakė verslininkas Justas Džiugelis, pats turintis sunkią negalią. – Tad jeigu džiaugiasi akcijos laimėtojai, tai mano džiaugsmas penkis kartus didesnis, nes šį vakarą galėjau išpildyti penkių draugų porų svajones“.

Kelione į Stokholmą ir kuprinėmis apdovanojimų lietus akcijos nugalėtojams nesibaigė. Didžiausios Lietuvoje motyvacijos konferencijos „No Limits“ organizatorius Darius Jonauskas laimėtojams įteikė pakvietimus į renginį, kurio pagrindinis pranešėjas - pasaulinio pripažinimo sulaukęs Nikas Vujičičius. Jis nuo gimimo neturi rankų ir kojų, tačiau tai jo nesustabdė įrodyti sau ir kitiems, jog mėgautis gyvenimu galime ir turime kiekvienas. Jis baigė net du aukštuosius, kartu su žmona augina du vaikus, o laisvalaikiu plaukioja banglente, šokinėja su parašiutu, nardo ir džiaugiasi kiekviena diena.

Ministro pirmininko patarėjas sveikatos apsaugai, gydytojas Antanas Vinkus perdavė Jo Ekscelencijos prezidento Valdo Adamkaus sveikinimus visiems susirinkusiems ir akcijos dalyviams bei įteikė premjero padėkas Justui Džiugeliui, Palangos merui Šarūnui Vatkui ir įmonių, prisidėjusių prie akcijos įgyvendinimo, vadovams.

Pasibaigus oficialiai renginio daliai, visus susirinkusius džiugino nuostabus Merūno Vitulskio ir Klaipėdos kamerinio orkestro koncertas. Vienas geriausių Lietuvos tenorų atliko populiariausias itališkas ir neapolietiškas arijas. Visi už koncerto bilietus surinkti pinigai atiteko akcijos “Draugystė veža!” įgyvendinimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)