aA
Lietuvę Ugnę Bubnaitytę žino ne tik Lietuvoje, bet ir Anglijoje – pernai metai moteris dalyvavo ir puikiai pasirodė visame pasaulyje žinomame šou „British Bake Off“, kurį transliavo visuomeninis kanalas „BBC“.
Ugnė su gyvenimo draugu
© Asmeninio albumo nuotr.

Nors po dalyvavimo televizijos projekte praėjo visi metai, Ugnė veiklos trūkumu tikrai nesiskundžia – šou jai atvėrė naujas galimybes, be to, netrukus bus išleista ir pirmoji lietuvės receptų knyga.

Į D. Britaniją Ugnė atvyko prieš beveik 14 metų, moteris yra kilusi iš Suvalkijos lygumų – Vilkaviškio miesto.

„Gyvenimas taip susiklostė, kad nutariau palikti gimtinę ir atvažiuoti į Londoną pagal „Au Pair“ programą, patobulinti anglų kalbos žinias.

Planas buvo pasilikti vienerius metus, tačiau taip nutiko, jog nutariau pabūti dar metus. Ir dar vienerius, galų gale susikūriau savo gyvenimą šioje šalyje. Kaip ir daugeliui ką tik atvykusių ir norinčių įsikurti, teko pereiti ir per šiltą ir per šaltą. Tačiau jeigu žmogus esi užsispyręs ir žinai savo tikslus – niekas nepastos kelio jų siekti.“ – sakė U. Bubnaitytė.

Užsiimate kultūrizmu bei kulinarija – plačiau papasakokite apie šias dvi savo veiklas. Kaip pavyksta jas suderinti? Gal kuri iš jų visgi yra mielesnė, kuriai skiriate daugiau laiko?

– Vienokiu ar kitokiu sportu užsiiminėjau nuo mažų dienų. Visuomet susirasdavau veiklos – maratonai, krepšinis. Į sporto salę vaikščiojau ir paskutiniais mokslo metais. Sportas, kaip ir konditerija, visuomet mane domino.

Nuo mažų dienų, kaip ir kiekviena mergaitė, sukdavausi su mama virtuvėje. Bet labiausiai mane traukė konditerija – kepiniai, mėgdavau kepti pyragus, sausainius. Kuomet atvykau į Angliją, visi pomėgiai atsidūrė antrame plane, kadangi tikslai buvo kiti – susikurti ateitį ir karjerą.

Gimus jauniausiai dukrai pradėjau telkti dėmesį į sportą ir sveikesnę mitybą. Pradėjau eksperimentuoti su sveikesniais bei maistingesniais kepinių ingredientais, taip pat ir su fitneso kepiniais. Sveika mityba visuomet vyravo mūsų namuose, kadangi ne tik aš, bet ir mano draugas sportuojame, tad stengiamės ir vaikams pateikti kuo sveikesnę mitybą.

Dalyvavote britų šou „British Bake Off“, buvote atrinkta tarp 12-kos geriausių. Kaip kilo mintis ten dalyvauti? Ką jums davė dalyvavimas tame projekte? Kokių įspūdžių, patirties pasisėmėte?

– Taip, turėjau garbės dalyvauti šioje puikioje laidoje. Be galo dėkinga likimui už šią suteiktą galimybę, kuri pakeitė mano gyvenimą. Tuoj bus metai, kaip pasirodė pirmoji projekto serija ir nuo tos dienos veikla ir užsiėmimai nesustojo. Maisto šou pasirodymai, pokalbiai, pamokos, teisėjavimas kepinių konkursuose bei daugybė kitos veiklos, kuri labai pagyvino rutiną. Na, ir be abejo, receptų kūrimas netrukus išeisiančiai mano knygai, kuri reikalavo daug laiko ir atsidavimo.

Ugnė dalyvavo šou „British Bake Off“
Ugnė dalyvavo šou „British Bake Off“
© Asmeninio albumo nuotr.

Gal esate dalyvavusi ir kituose projektuose ar konkursuose?

– Ne, „Great British Bake Off“ – mano pirmasis savęs išbandymas šioje srityje.

Esate susikūrusi puslapį ugnebakes.com, rašote blogą, ar turite daug pasekėjų?

– Turiu puslapį, taip pat ir feisbuke „Ugne Bakes“, tuo pačiu pavadinimu ir „Twitteryje“ bei „Instagrame“. Pasekėjų tikrai daug, smagu matyti, kad žmonės iš viso pasaulio prisijungia ir seka mano kelionę.

Gal atsiranda žmonių, norinčių užsisakyti jūsų kepinių?

– Daug žmonių klausia, ar galėčiau iškepti vieną ar kitą, tačiau aš nemoku kepti pagal užsakymą, kaskart eksperimentuoju ir darau tai, ką mano fantazija man tuo metu liepia (šypsosi).

Kokius patiekalus gaminate dažniausiai?

– Mano meilė yra „Free from“ kepiniai. Kepu alternatyvius riebalams, cukrui ir glitimui kepinius. Mano repertuare gausu „Raw“ (žalių) desertų, taip pat nepamirštant kalorijas skaičiuojančių ir sportuojančių – fitneso kepiniai, kuriuose apstu baltymų, sumažinta angliavandenių ir riebalų.

Iš kur kilo noras gaminti maistą?

– Potraukį vienam ar kitam įgyjame lydimi gyvenimo pavyzdžių. Tuo pavyzdžiu man buvo mama.

Koks buvo jūsų pirmasis gamintas patiekalas?

– Oi, kaip seniai tai buvo... Kiek pamenu, labiausiai mėgau gaminti obuolių pyragą iš sode nuraškytų obuolių.

Kiekvienas, gamindamas maistą virtuvėje, susikuria tam tikrą aplinką. Vieni įsijungia muziką, televizorių, kiti romantiškai užsidega žvakes. Kaip Jūs susikuriate sau malonią aplinką virtuvėje?

– Mano virtuvė būna rami... Na, iš tikrųjų nežinau, ar galima pavadinti „ramia“ turint du vaikus namuose. Jeigu kažką gaminu, tai abu visuomet sukasi aplinkui, be abejo, neapsieinama be keturių pagalbos rankyčių.

Ugnė su vaikais
Ugnė su vaikais
© Asmeninio albumo nuotr.

Kokias pasaulio virtuves mėgstate gaminti/ragauti? Kokiais lietuviškais patiekalais džiuginate savo namiškius?

– Gaminimu mūsų namuose užsiima mano antra pusė. Jis pas mus kulinaras. Aš daugiau linkusi į konditeriją. Šiuo metu nelabai sau leidžiu mėgautis įvairiausiais patiekalais, kadangi laikausi dietos – ruošiuosi varžyboms rugsėjo mėnesį. Tikslas – užlipti ant scenos ir varžytis fitneso kategorijoje.

Kaip manote, kuo skiriasi britų ir lietuvių valgymo įpročiai?

– Lietuvoje maisto ir kulinarinės tendencijos keičiasi. Be abejo, kaip ir visur, žmonės myli tuos tradicinius patiekalus, tačiau organiškas ir kuo sveikesnis bei natūralesnis maistas pradeda dominuoti lietuvaičių virtuvėse. Anglijoje gyvenantiems yra daug paprasčiau ir lengviau rinktis maisto produktus, kurių pasirinkimas čia yra išties beribis, kas Lietuvoje, deja, dar gan ribota.

Ar pasvajojate kada išleisti ir savo receptų knygą?

– Svajoti jau nebereikia. Ką tik pabaigėme dirbti su mano pirmąją receptų knygą, kuri knygynų lentynose Lietuvoje pasirodys lapkričio mėnesį. Na, ir tikėkimės greitai po to ir Anglijoje, kad čia gyvenantys lietuvaičiai galėtų taip pat mėgautis receptais, į kuriuos sudėjau visą savo širdį.

Iš kur semiatės idėjų savo patiekalams?

– Būna, pavartau knygas, naršau internete, kad susirasčiau ar pasisemčiau idėjų skonių ir ingredientų variacijoms. Aš niekada nekopijuoju receptų, visuomet adaptuoju ar kuriu savo, visuomet kažką unikalaus.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Nausėda kviečia Lenkijos banką į Lietuvą (102)

Varšuvoje viešintis prezidentas Gitanas Nausėda antradienį pakvietė Lenkijos banką atidaryti...

Gyvai / „DELFI Diena“ iš Šventosios: patirtys legendiniuose nameliuose ir naktinės pramogos (1)

„DELFI Diena“ keliasi į Šventąją, kur apsilankysime legendiniuose mediniuose nameliuose,...

Italijos valdančiuosius paralyžiavęs rusiškų pinigų skandalas: ką slepia Salvini? (47)

Roma paskutinę savaitę gyvena skandalu, metusiu tamsų šešėlį ant valdančiosios „ Lega “...

Pirmojo Nausėdos vizito į Lenkiją akimirkos - jau Prezidento paskyroje „Twitter“ papildyta

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda antradienį atvyko pirmojo vizito į Lenkiją, kur...

„Brexit“ skandina svarą: ar dar verta vykti dirbti į Jungtinę Karalystę? (216)

Kol pasaulis laukia, kada bus paskelbtas naujasis Jungtinės Karalystės (JK) premjeras, kuris toliau...

Bernardas Gailius. Kodėl Lietuvos prezidentas neturi tikslo? (38)

Natūralu, kad prezidento Gitano Nausėdos inauguracija nustelbė įprastus politikos klausimus....

Lietuva skelbs karą dyzeliniams automobiliams (559)

Lietuva ketina sekti kitų Europos Sąjungos šalių pavyzdžiu ir greičiausiai skelbs karą...

Artėjant rinkimams Ukrainoje – intriguojantis Putino pasiūlymas Zelenskiui (98)

Rusija teigia, kad svarsto galimybę apsikeisti kaliniais, konkrečiai – Ukrainos jūreiviais,...

Karštos Karolinos Meschino atostogos Italijoje: paskutinę poilsio dieną – simboliškas ženklas (1)

Kol Lietuvoje vasariški orai gerokai atvėso, socialinių tinklų garsenybė Karolina Meschino su...

Miškai pakvipo grybais: rokiškėnių laimikis – 187 baravykai

Rokiškėnėms Aurelijai Pupelytei–Gubarienei ir Alvydai Mackei sekmadienis buvo išties darbingas....