O viskas prasidėjo nuo to, kad internete buvo paviešinta nuotrauka, kurioje matyti, kaip vienas garsus škotų aktorius važiuoja Londono metro ir sėdi plačiai išsižergęs. Vėliau apie tai parašė dienraštis „The Daily Mail“, kuriuo pasekė kiti leidiniai.

Kai kurie radikaliai nusiteikę komentatoriai net pasiūlė kastruoti aktorių, jei jis savo „turto“ nesugeba sutalpinti tarp kojų. Kiti gi, tarp jų ir minėta buvusi ministrė, aiškino, kad tokia jau yra vyrų fiziologiją ir jiems tiesiog reikia daugiau vietos.

Tačiau viena žodžio kišenėje neieškanti žurnalistė paaiškinimus, jog vyrams būtina sėdėti išsižergus dėl kūno sandaros ir kad „neperkaistų sperma“ ir panašiai, pavadino niekais. Jos teigimu, kažkodėl dauguma vyrų sugeba sėdėti normaliai ir „nesigiria“ savo kūno privalumais.

„Reikalas čia visai ne fiziologijoje, – rašė aštrialiežuvė žurnalistė. – Juk moterys didelėmis krūtimis neišverčia jų ant kėdės ar šalia sėdinčiajam ant pečių ir nesako: „Atleiskite, mano „turtas“ virsta lauk, teks jums kiek pasispausti“. Moterys taip pat nesėdi išsižergusius ir nesako: „Ką, negirdėjote apie cistitą ir pienligę? Sergant šiomis ligomis reikia „katytę“ atvėsinti“.

Žurnalistė pabrėžia, kad viešajame transporte reikia gerbti kitų keleivių asmeninę erdvę.