JAV, Arizonos valstijoje esančiame Tuscon mieste gyvenanti J. Cox yra buvusi šokėja ir turi juodąjį Tai Kwon-Do diržą.

„Aš niekada nesakau: „Aš negaliu to padaryti”. Sakau: „Dar neišsiaiškinau, kaip tai padaryti”,- sakė J. Cox.

„Susirišti plaukus į „uodegėlę” ir kopti į kalnus vis dar yra mano darbų sąraše. Tos plaukų gumelės visada mane sunervina”.

„Aš tokia gimiau, todėl išmokau prisitaikyti”,- aiškina mergina.

„Man gimus, tėvai buvo šokiruoti. Bet jie niekada neleido man pajusti, kad esu kažkokia kitokia. Kiti žmonės visuomet spoksodavo į mane arba komentuodavo, bet aš paverčiau negatyvius jausmus kažkuo pozityviu. Tai suteikė man motyvacijos”, - pasakojo J.Cox.

Skraidymas buvo vienintelis dalykas, kurio mergina bijojo. „Kiek pamenu, ilgą laiką skraidymas mane žavėjo ir baugino. Mokykloje negalėdavau suptis sūpynėmis. Vietoj to aš užsimerkdavau ir įsivaizduodavau, kad turiu sparnus ir skraidau virš žaidimų aikštelės”, - apie savo vaikystę pasakojo mergina.

J. Cox užaugo bijodama skraidyti lėktuvu, bet prieš trejus metus jai pasitaikė galimybė atsikratyti šios baimės.

„Naikintuvo pilotas, kuris atstovauja labdaros organizacijai „Wright Flight“, paklausė manęs, ar nenorėčiau išmokti skraidyti lėktuvu“, - pasakoja J.Cox.

„Iš pradžių pagalvojau, kad jis išsikraustė iš proto. Man būtų ir taip baisu, net jei ir turėčiau rankas, o ką kalbėti, kai jų neturiu. Bet jis teigė, kad man tai patiks, todėl aš pradėjau traktuoti tai kaip paskutinį iššūkį“, - sakė neįgali mergina.

J.Cox išmoko pilotuoti lengvasvorį Ercoupe lėktuvą, kuriam valdyti užtenka tik kojų. Merginai prireikė trejų metų vietoj įprastinių 6 mėn., kad gautų lengvasvorio lėktuvo pilotės licenziją. Ją mokė trys skraidymo instruktoriai. Mokydamasi ji praleido 89 valandas ore.

„Kai pirmą kartą mano instruktorius leido man perimti valdymą, buvau išsigandusi, bet tuojau pat „užkibau““, - teigė J.Cox.

„Dauguma žmonių mane skatino, bet, kai kurių manymu, aš pavojingai rizikavau. Aš turėjau būti labai pasiryžusi ir atkakli. Man prireikė trejų metų užbaigti mokymąsi, bet tai vienas nuostabiausių jausmų pasaulyje“, - pasakojo naujoji pilotė.

J. Cox dabar mokosi ir siekia tapti instruktore, kad galėtų padėti kitiems neįgaliems žmonėms išmokti pilotuoti lėktuvą.

„Yra tiek daug būdų, kuriais neįgalumas gali priversti žmones patikėti, kad jie „negali“ įgyvendinti savo svajonių“,- sakė Jessica, kuri nuo 13 metų nebesinaudoja dirbtinėmis rankomis. „Bet aš esu įrodymas, kad jūs galite“, - teigė J. Cox.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją