O kokia yra pati Beata? Kokios yra pagrindinės jos gyvenimo taisyklės? To jos ir paklausė DELFI.

Kas, Jūsų manymu, yra stipri moteris?

– Manau, kad visos moterys yra labai stiprios, tik ne visos ryžtasi tai atskleisti ar pamiršta šią turimą vidinę jėgą. Bet kai pagalvoju apie stiprias moteris, man į galvą ateina jauna mama, kuri slaugo savo onkologine liga sergantį vaiką, visiškai viena, bet turinti tiek ryžto ir vilties, taip pat visos moterys, kurios išdrįso palikti smurtaujančius sutuoktinius, taip išgelbėdamos ir save, ir savo vaikus, moterys, kurioms nėra amžiaus ribų ką nors naujo išmokti, kurioms nėra žodžių „neįmanoma“ ar „negalima“, moterys, kurios, neturėdamos tvirto palaikymo ar finansinio užnugario, tokiu tampa sau pačios.

Moterys su įvairiausiomis, net skaudžiausiomis patirtimis, gebančios jas paversti didžia išmintimi – jos yra mano superherojės.

Ar turite stiprios moters ar stipraus žmogaus idealą?

– Manau, kad kiekviena moteris turi galimybę idealu tapti sau pati. Gyvenimas yra labai gražus, bet jame yra ir daug keistų, kartais – sunkių situacijų. Toks kliūčių ruožas, vedantis laimės, ramybės link. Tai, kaip su juo tvarkomės, mus ir augina, brandina, drąsina.

Ar pati esate stipri moteris?

– Jeigu apskritai, – esu tikra, kad esu. Tačiau leidžiu sau būti ir silpna, ir pažeidžiama, ir nežinančia, ką daryti, ir sutrikusia. Manau, kad viskas puikiai telpa viename žmoguje – ir silpnas jis gali būti, ir stiprus.

Kokios, Jūsų manymu, yra pagrindinės stiprios moters taisyklės?

– Turėti drąsos ir narsos įgyvendinti savo idėjas.

Kai kalbame apie svajones, klausyti ne galvos, o širdies.

Turėti savo pajamų šaltinį.

Nesileisti žeminamai, niekinamai ir drąsiai palikti tokias aplinkas.

Bendrauti su tais žmonėmis, kurie vertina, gerbia ir palaiko.

Gyventi gyvenimą, visų pirma, sau – neužsiimti kitų žmonių lūkesčių pildymu.

Rūpintis savimi, savo sveikata.

Per Kalėdas prie visų kitų dovanų turėti ir dovaną sau.

Nejuodinti, nežeminti kitų žmonių, ypač – moterų.

Ir būti dėkingai. Sau, savo gyvenimui, visoms galimybėms, žmonėms, kurie yra šalia, žmonėms, kuriuos sutinki ir tiesiog – šiai akimirkai, kad ir kokia ji bebūtų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (240)