Taigi, 1997 metų laidos absolventai,

Naudokite kremą nuo saulės.

Jei galėčiau duoti tik vieną patarimą ateičiai, tai būtų kremas nuo saulės. Ilgalaikė jo nauda buvo įrodyta mokslininkų, kiti mano patarimai neturi jokio pagrindo, jie paremti tik asmenine patirtimi.

Mėgaukitės savo jaunsytės grožiu ir galia. O gal ir nesvarbu, jūs vis vien nesuprasite jaunystės grožio ir galios, kol jų neiššvaistysite. Bet patikėkite manimi, po dvidešimties metų jūs žiūrėsit į savo nuotraukas ir prisiminsite, kiek daug galimybių, kurių dar nesuvokėte, gulėjo tiesiai jums po kojomis bei kaip nuostabiai atrodėte (tikrai nebuvote tokie stori, kaip galvojote).

Nesijaudinkite dėl ateities. Arba jaudinkitės, bet patys puikiai žinote, kad jaudinimasis yra toks pat veiksmingas, kaip bandymas spręsti algebros lygtis su kramtomąja guma vietoj skaičiuotuvo.

Tikrosios bėdos jūsų gyvenime tikriausiai visai nėra tie dalykai, dėl kurių rūpinatės. Suvokimai apie jas ateina netikėtai. Antradienį. Ketvirtą nakties.

Padarykite po vieną dalyką, kuris jus gąsdina.

Dainuokite.

Rūpinkitės kitų žmonių širdimis. Nebūkite su tai žmonėmis, kuriems nerūpi jūsiškė.

Stenkitės pasirodyti.

Nešvaistykite savo laiko pavydui. Kartais esi priekyje, kartais esi gale. Lenktynės yra ilgos ir, galiausiai, tik su pačiu savimi.

Prisiminkite komplimentus, kurių sulaukėte. Pamirškite įžeidimus. Jei jums pasiseks tai padaryti, pasidalinite ir su manimi – kaip?

Saugokite savo senus meilės laiškus. Išmeskite senas banko ataskaitas.

Pasitemkite.

Nesijauskite kalti, jei nežinote, ką norite daryti su savo gyvenimu. Patys įdomiausi žmonės, kuriuos aš pažįstu, dvidešimt dviejų nežinojo, ką nori daryti gyvenime. Kai kurie ir būdami keturiasdešimties vis dar nežino.

Vartokite daug kalcio. Saugokite savo kelius. Pasigesite jų, kai nebebus tokie sveiki.

Galbūt jūs susituoksite, o galbūt ne. Galbūt turėsite vaikų, o galbūt ne. Galbūt išsiskirsite keturiasdešimties, o galbūt šoksite viščiuko šokį septyniasdešimt penktosiose savo vestuvių sukaktuvėse. Kad ir ką darytumėte, per daug savimi nesididžiuokite, bet per daug ir nenuvertinkite savęs. Pasirinkimai yra tik pusė jūsų šanso, kaip ir visų kitų.

Mylėkit savo kūną. Mėgaukitės kiekviena jo suteikiama galimybe. Nebijokite savo kūno ar ką kiti žmonės apie jį pasakys. Tai yra pats geriausias instrumentas, kokį galite turėti.

Šokite. Visai nesvarbu kur, kad ir savo miegamajame.

Skaitykite nurodymus, nors jų ir nesilaikysite.

Neskaitykite grožio žurnalų. Jie tik privers jus jaustis bjauriais.

Pažinkite savo tėvus. Niekada negalite žinoti, kada jie jus paliks visam laikui. Būkite geri savo broliams ir seserims. Jie yra tikriausia sąsaja su jūsų praeitimi ir, greičiausiai, su ateitimi.

Supraskite, kad draugai ateina ir išeina, tačiau keletą išrinktųjų turite branginti. Kuo labiau sensti, tuo labiau tau reikia žmonių, kuriuos pažinojai jaunas.

Negyvenkite vienoje vietoje, kol tapsite nuobodūs ir liūdni. Keliaukite.

Susitaikykite su tam tikromis nepakeičiamomis tiesomis. Kainos kils. Politikai meluos. Jūs pasensite. Ir kai tai nutiks, jūs fantazuosite, kad jaunystėje kainos buvo protingos, politikai buvo kilnūs, o vaikai gerbė vyresniuosius.

Gerbkite vyresnius.

Nesijaudinkite per daug, nes jūsų plaukai, kai būsite keturiasdešimties, atrodys lyg būtumėt aštuoniasdešimt penkerių.

Būkite atidūs su tais, kurie siūlo pirkti, būkite kantrūs tiems, kurie jus aptarnauja.

Patarimai yra viena iš nostalgijos formų. Dalinti juos yra tarsi žvejoti praeitį, perdirbti ją, nudažyti bjaurias dalis ir pateikti taip, lyg ji būtų daugiau verta nei iš tikrųjų yra. Bet bent jau patikėkite manimi dėl to kremo nuo saulės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)