Dabar 173 cm ūgio ukmergiškė sveria 78 kilogramus – per 10 mėnesių jai pavyko atsikratyti net 44 kilogramų antsvorio.

Dviejų mažamečių mama tikina itin daug svorio priaugusi per nėštumus. „Visada buvau apvalutė, bet po antrojo gimdymo supratau, kad nori nenori, bet jau laikas susiimti. Nueidavau į parduotuvę ir net nerasdavau sau tinkančių drabužių“, – prisimena moteris.

Puikia motyvacija jai tapo ir vasarą planuotos vaiko krikštynos, per kurias ji norėjo atrodyti gražiai.

„Šių metų pradžioje draugė pasiūlė man prisijungti prie feisbuko grupės „Valgau skaniai, sveikai ir lieknėju“. Iš pradžių dvejojau, ar man pavyks, bet radusi daug naudingos informacijos ir patarimų, nutariau pradėti keisti savo mitybą. Permainas pradėjau tą pačią dieną“, – pasakoja Vaiva.

Feisbuko grupėje, prie kurios prisijungė ukmergiškė, moterys tiesiog dalijosi patarimais. Viena jų buvo numetusi daug antsvorio, tad jos patarimai buvo labai naudingi: ką valgyti, ko nevalgyt, ką su kuo derinti.

Mitybą nutarusiai pakeisti Vaivai teko daug ko atsisakyti. Ji nebevalgė saldumynų, miltinių patiekalų, duonos, bulvių, gazuotų gėrimų, alkoholio, kiaulienos, riebių padažų, grietinę pakeitė natūraliu jogurtu.

„Kiaušiniai, žuvis, vištiena, kalakutiena ir, žinoma, daržovės, kurių prieš tai beveik visai nevalgydavau.

Pusryčiams valgydavau košes: avižinę, perlinių kuopų, grikių. Žinoma, cukraus nedėdavau, bet druskos ar prieskonių šiek tiek įsiberdavau. Juk jei būtų neskanu, būčiau ilgai ir neišvėrusi.

Pietums valgydavau virtą arba orkaitėje keptą vištieną ir daug daržovių. Vakarienei išsivirdavau kiaušinių arba valgydavau lašišą. Paskutinį kartą valgydavau 17.30 vakare“, – sveikos mitybos paslaptimis dalijasi moteris.

Per dieną Vaiva valgydavo tris kartus ir laikėsi griežtos taisyklės – jokių užkandžiavimų. Per dieną ji išgerdavo 2-3 litrus vandens.

Moteris prisipažįsta, kad pirmąsias dvi savaites jai buvo labai sunku, ji jausdavosi alkana ir tekdavo save tramdyti, kad nesigriebtų kokių užkandžių. Tačiau noras siekti užsibrėžto tikslo nugalėdavo. Po dviejų savaičių organizmas įprato prie sveikesnės mitybos.

Per pirmąją savaitę Vaiva neteko 4 kilogramų, o jos krūtinės, liemens ir klubų apimtys sumažėjo 2 centimetrais. Po pirmojo sveikos mitybos mėnesio moteris atsikratė 8 kilogramų, o apimtys sumažėjo 4 centimetrais.

„Mane palaikė šeimos nariai ir aplinkiniai. Iš pradžių galvojau, kad tokios mitybos laikysiuosi iki vasaros, bet taip patiko, kad nutariau lieknėti toliau. Dar norėčiau kokius 5 kilogramus numesti. Dabar dar pradėjau sportuoti, tad svoris taip greitai nebekrenta.

Dabar leidžiu sau šiek tiek daugiau, kartais suvalgau ir cepeliną, bet vieną, o ne penkis kaip anksčiau. Pusryčiai ir vakarienė – griežtai pagal planą, o pietums kartais ir bulvę kokią leidžiu sau suvalgyti su vištiena“, – sako ukmergiškė.

Paklausta, kokia vis dėlto yra pagrindinė taisyklė, padėjusi jai sulieknėti, Vaiva juokiasi: „Pradėjau valgyti, o ne ėsti“. Ji neskaičiavo kalorijų ir nesvėrė maisto, tiesiog maitinosi sveikai.

„Dabar jaučiuosi super“, – džiaugiasi jauna moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt