Ketvirtadienio vakarą sostinės Mažajame teatre kartu su septyniais kitais laureatais buvo pagerbta 2006-ųjų
„Metų moteris“
rašytoja ir dailininkė
Jurga Ivanauskaitė
. Viena garsiausių Lietuvos kūrėjų buvo apdovanota specialiai J. Ivanauskaitei sukurta meniška rankų darbo sage, kurioje išgraviruota ištrauka iš paskutinio rašytojos romano „Miegančių drugelių tvirtovė“ .

„Mano grožio receptas – 7 operacijos ir 6 chemoterapijos“, - interviu ironizavo „Metų moterimi“ tituluota J. Ivanauskaitė. Nors į apdovanojimus rašytojai atvykti nepavyko, tačiau specialiai apdovanojimams nufilmuotame interviu sunkios ligos kamuojama moteris tryško optimizmu ir nepaprastu vidiniu grožiu.

Įvairiomis fotografijų knygomis buvo apdovanoti žurnalo „Moteris“ išrinkti 2006-ųjų šauniausi, veikliausi, talentingiausi įvairių sričių atstovai:

„Metų optimistė“ – psichologė Aistė Diržytė – už tai, kad jos optimizmo užtektų ne vienam tūkstančiui.

Optimizmo receptas, kurį pateikė „Metų optimistė“:

- mylėkite save; - mylėkite savo artimuosius; - pastebėkite, kuo gražus šis pasaulis; - išlaikykite gerą ryšį su aukščiausia dievybe.

„Metų atradėjas“ – istorijos profesorius Alfredas Bumblauskas – už tai, kad pradžiugino lietuvius pranešdamas, jog Anglijos karalienė Elžbieta II turi ir lietuviško kraujo.

„Metų projektas“ – „MTV Baltic Networks“ atsiradimas, už kurį buvo apdovanotas jo generalinis direktorius Marius Veselis.

„Jei tikite, kad pučia palankus vėjas, reikia žengti tą žingsnį ir tikėti stebuklais“, - apie itin svarbių ir radikalių sprendimų priėmimą kalbėjo savo ir aplinkinių gyvenimą beveik per metus visiškai pakeitęs M. Veselis.

“Metų kūrėjas“ – kino režisierius Arūnas Matelis – už filmą „Prieš parskrendant į Žemę“.

“Metų ambasadoriai“ – grupės „LT United“ pasirodymas „Eurovizijos“ dainų konkurse.

„Mes džiaugiamės, kad galėjome parodyti, jog toje tautos nelaimėje „Eurovizijoje“ galima kažką padaryti. Mes tiesiog išdrįsome išeiti, ironiškai pažiūrėti į save. „LT United“ visada liks vienintelis atlikėjas, dainuojantis „Eurovizijos“ nugalėtojų dainą“, - kalbėdamas apie vieną reikšmingiausių muzikinių praėjusių metų įvykių džiaugėsi atlikėjas Andrius Mamontovas.

„Jei Tu turi gerą dainą, ji tau labai patinka, tu ja tiki, ją puikiai įrašei ir gali atlikti, tada pirmyn – važiuok į „Euroviziją, - ragino A. Mamontovas. – Nesvarbu, kokią užimsi vietą, svarbiausia, kad nepadarytum Lietuvai gėdos“.

“Metų premjera“ – opera „Bohema“, kurią režisavo teatro režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

“Metų drąsa“ – žurnalistės Erikos Umbrasaitės kova su viena baisiausių šių dienų liga – vėžiu.

„Stengiuosi gyventi lėtai, bet prasmingai, lėtinti tempą ir skirti dėmesį tam, kas iš tiesų yra svarbu: mano sūnus, draugai, vyras, namai, pomėgiai, darbas, kurį aš myliu, bet dėl jo nebesinervuoju. Išmokau save saugoti“, - savo mintimis dalijosi žurnalistė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją