Prancūzas nė neįtarė, kad neturi smegenų

2007 m. liepą autoritetingas medicinos mokslo žurnalas „Lancet“ išspausdino nedidelį straipsnį „Klerko smegenys“, kuriame pasakojama apie stulbinamą 44 metų prancūzo, valstybės tarnautojo, atvejį.

Šis vvyras beveik neturi smegenų – jo galvoje tik 10 proc. šio organo. Tiesa apie šią anomaliją iškilo atsitiktinai – atliekant medicininę patikrą. Nors ir atrodo keista, ypatingasis pacientas į gydytojus kreipėsi visai ne dėl galvos skausmų. Dėl to, kad kaukolėje, švelniai tariant, stigo pilkosios masės, jis nepatyrė jokio diskomforto.

Taigi, čia aptariamas prancūzas buvo eilinis valstybės tarnautojas, ėjęs atsakomybe pernelyg neapkraunančias pareigas ir gaudavęs kuklų atlyginimą. Jis buvo vedęs, augino porą vaikų ir ypač mėgo žiūrėti futbolo rungtynes.

2007 metais, kai buvo 44-erių, vyrą pradėjo kamuoti kojų skausmai. Jis apsilankė pas kelis gydytojus, tačiau nė vienam nepavyko nustatyti skausmų priežasties. Surasti atsakymą siekę medikai nutarė atlikti nuodugnią medicininę patikrą – ištyrinėti visų paciento organizmo sistemų veiklą. Patikros rezultatai sukėlė visiems tikrą šoką.

Skaudamos kojos buvo tuojau pat pamirštos, kadangi netikėtai paaiškėjo, kad, kalbant be užuolankų, paciento galvoje beveik tuščia. Magnetinio rezonanso tomografijos tyrimas parodė, kad vyro kaukolė prisipildžiusi skysčio. Iš smegenų tebuvo likęs plonas kevalas. Pagal visus gamtos dėsnius toks žmogus tiesiog negali egzistuoti, ką jau kalbėti apie darbą valstybinėje įstaigoje, vaikų auginimą arba vairavimą. Fenomenalaus paciento IQ siekė 75 (norma 80-114). Tiesa, verbalinis IQ buvo geresnis – 84 (galima palyginti: buvusio prezidento G. W. Busho – 91).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)