Štai dar kelios garsenybės, kurios irgi kovojo su depresija - labiausiai paplitusia XXI amžiaus liga.

Princesė Diana

Velso princesė Diana atvirai kalbėjo apie depresiją, kurią patyrė po skyrybų su Velso princu. 1995 m. vienoje BBC televizijos laidoje ji papasakojo apie savo kovą su pogimdymine depresija, bulimija ir žalojimusi.

„Kai tavęs niekas nesiklauso ar kai jauti, kad niekas nesiklauso, gali visko nutikti, - sakė ji. – Tavo viduje tiek daug skausmo, kad bandai žaloti savo išorę, nes nori pagalbos, bet pagalbos prašyti reikia kitaip... Aš sau nepatikau, man buvo gėda, kad negaliu susidoroti su sunkumais“, - sakė ji.

Princesė Diana išbandė įvairius gydymo būdus, bet labiausiai jai padėjo aktyvi labdaringa veikla.

Ji žuvo 1997 m. automobilio avarijoje Paryžiuje.

Angelina Jolie

„Oskaro“ laureatė prisipažino panirusi į depresiją po mamos mirties 2007 m. JT geros valios ambasadorė ir 6 vaikų mama su šia liga kovojo ir paauglystėje bei ankstyvoje jaunystėje. Po mamos mirties Angelina Jolie negalėjo atsikratyti slogių minčių.

„Man reikėjo fizinės veiklos, kad kuriam laikui jas išmesčiau iš galvos, - sakė ji 2008 m. – Aš buvau labai tamsioje vietoje ir negalėjau ryte išlipti iš lovos, todėl ėmiausi veiklos, kuri priverstų mane būti fiziškai aktyviai“.

Catherine Zeta-Jones

Praėjusiais metais Catherine Zeta-Jones prisipažino, kad nuo didžiulio streso, kurį sukėlė vyro Michaelo Douglaso kova su gerklės vėžiu, ji susirgo maniakine depresija. Balandžio mėnesį Velse gimusi 42 metų aktorė atsigulė į vieną JAV psichiatrijos kliniką, kurioje para kainuoja 770 dolerių, ir ten gydėsi 5 dienas.

Jos atstovė Cece Yorke sakė: „Po patirto streso Catherine nusprendė trumpai pagulėti psichinės sveikatos klinikoje ir pasigydyti nuo II tipo bipolinio sutrikimo. Ji jaučiasi gerai ir nekantrauja šią savaitę vėl grįžti į filmavimosi aikštelę“.

Bipoliniam sutrikimui, dar vadinamam maniakine depresija, būdinga labai stipri nuotaikų kaita - depresijos ir manijos epizodai (II tipo sutrikimui manijos nebūdingos). Anksčiau aktorė yra sakiusi: „Kai man depresija, kenčiu ne tik aš, bet ir aplinkiniai. Tai tarsi tamsus debesis, kurį turiu išsklaidyti.“

Kylie Minogue

Australų dainininkė susirgo depresija po to, kai 2005 m. jai buvo diagnozuotas krūties vėžys. „Grammy“ laimėtoja atšaukė savo „Showgirl“ koncertinį turą ir atsigulė į ligoninę, kur jai buvo atlikta operacija ir chemoterapija. Kylie Minogue atrodė, kad ji „niekada nebebus normali“. Bėgant laikui moteris po truputį susitaikė su mintimi, kad krūties vėžys pakeis jos gyvenimą.

„Supratau, kad niekada nebegrįšiu į normalią būseną – vietoj to turiu ją susikurti iš naujo. Privalau priimti gyvenimą tokį, koks jis yra, su visomis teigiamomis ir neigiamomis jo pusėmis. Ši patirtis man padėjo subręsti“, - sakė dainininkė.

Anne Hathaway

„Ir velnias dėvi Prada“ aktorė Anne Hathaway prisipažino, kad paauglystėje kentėjo nuo depresijos ir nerimo. Tai tęsėsi iki tol, kol ji išgarsėjo atlikusi vaidmenį filme „Princesės dienoraštis“. Anne Hathaway atsisakė vartoti vaistus, bet sugebėjo atsikratyti slogių minčių.

„Neseniai sakiau savo mamai: ar prisimeni tą mergaitę? Jos jau nebėra... Atsiprašau, kad jai taip ilgai skaudėjo. Būti taip pasinėrusiam į save yra narcisistiška ir neteisinga“, - teigė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją