Žinoma drabužių dizainerė Agnė Kuzmickaitė ne dažnai pasakoja apie savo asmeninį gyvenimą. Vis dėlto, kai ji kalba, kalba nuoširdžiai ir atvirai. Svarbiausias ryto ritualas Agnei yra elektroninio pašto tikrinimas ir pasisveikinimas su dukra, sakoma pranešime spaudai.
© TV3

Pusryčių maistui ji nėra išranki – kur kas svarbesnė aplinka, kurioje pusryčiaujama. Tiesa, paklausta apie drąsiausią savo gyvenimo poelgį dizainerė kiek susimąsto ir koketiškai prisipažįsta: „Tai – vedybos!“

„Mėgstu pasistiprinti pirmoje dienos pusėje, tad pusryčiai man yra svarbus dienos ritualas. Kadangi mano darbo diena kaskart vis kitokia, būna sudėtinga planuoti kitus dienos valgius. Pastebėjau, kad pusryčiams labai tinka košės – jas ne tik paprasta pagaminti, jas mėgsta mano mažoji, bet ir energijos košė suteikia ilgam,“ – apie pusryčių įpročius kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“ jau rytoj, šeštadienį, 9.30 val. pasakos A. Kuzmickaitė.

Agnė Kuzmickaitė: drąsiausias mano poelgis – vedybos
© TV3

Apie pusryčius ir kitus dienos įpročius Agnė papasakos laidos vedėjui, restorano ir braserijos „Dublis“ įkūrėjui Deivydui Praspaliauskui.

Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Agnė?

KOŠĖ SU MANGAIS (2 porcijos)

Agnė Kuzmickaitė: drąsiausias mano poelgis – vedybos
© TV3

200 ml vandens.
100 g greito paruošimo ryžių košės
100 g bolivinės balandos
2 valgomųjų šaukštų čija sėklų
1 mango vaisiaus
Liofilizuotų obuolių

Kaitpuodyje užvirkite vandenį ir į jį suberkite greito paruošimo ryžių kruopas. Užbėrę žiupsnelį druskos, gerai išmaišykite. Tuomet įmaišykite jau išvirusią bolivinės balandos košę. Kol viskas verda, kubeliais supjaustykite mango vaisių – jį taip pat sudėkite į košę. Galiausiai įberkite čija sėklas ir maišant košę pavirkite dar apie minutę. Išvirtą košę dėkite į negilią plačią lėkštę ir pagardinkite liofilizuotais obuoliais.

VARŠKĖS IR SLYVŲ DESERTAS

Agnė Kuzmickaitė: drąsiausias mano poelgis – vedybos
© TV3

60 g kiaušinio trynių
90 g kiaušinio baltymų
120 g baltojo šokolado
120 g kreminio sūrio

Užpilas:

75 g rudojo cukraus
37 g vandens
50 g citrinų tyrės
2 vnt. rozmarino šakelių
200 g šviežių slyvų
100 g šviežių gervuogių

Ištirpintą šokoladą sumaišykite su kreminiu sūriu. Tuomet supilkite trynius ir viską gerai išmaišykite. Vėliau išplakite baltymus ir švelniai juos įmaišykite į bendrą masę. Deserto masę dėkite į kepimui tinkamus dubenėlius ir palikite vietos užpilui. Kepkite 170°C temperatūroje apie 12 min. Kol desertas kepa, ruošiame užpilą.

Užvirkite vandenį su cukrumi, supilkite citrinų tyrę, sudėkite rozmarino šakeles – viską užvirkite. Tuomet sudėkite į keturias dalis supjaustytas slyvas ir pavirkite viską apie 5 min. Galiausiai sudėkite gervuoges, viską pamaišykite ir šiek tiek atvėsinkite. Iš orkaitės ištrauktus dubenėlius dėkite ant polėkštės (juk labai karšta) ir desertą gausiai apipilkite paruoštu užpilu. Ragauti šiltą.

MANGO IR PASIFLORŲ KOKTEILIS

Agnė Kuzmickaitė: drąsiausias mano poelgis – vedybos
© TV3

20 ml pasiflorų tyrės
60 ml mangų tyrės
2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
Aštraus pipiro pagal skonį
Smulkinto imbiero
Saujos petražolių
Vandens

Į indą pilkite pasiflorų ir mangų tyres. Kadangi pasiflorai rūgštūs – šios tyrės naudokite mažiau. Įpilkite alyvuogių aliejaus (naudokite atšaldytą). Tuomet į indą sudėkite aštrųjį pipirą ir imbierą – aštriuosius ingredientus dozuokite atsargiai, mat jie turi savybę užgožti kitus skonius. Galiausiai sudėkite petražoles ir viską užpylę vandeniu išplakite iki vientisos masės.

„Gardu Gardu“ – šeštadieniais 9.30 val. per TV3!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Prakalbino tris „Vagner“ vadus: Putinas ką tik paaiškino, kad reikia ruoštis (190)

Sirijoje kovojantys samdomi rusų kariai tvirtina, kad šioje šalyje jie yra ne tam, kad užsidirbtų...

Vilnietė kaip reikiant įstrigo: butą užėmusi šeima nemoka nei nuomos, nei komunalinių (93)

Buto nuomininkai dažnai tampa it loterija: arba pasiseks, arba ne. Vilnietė Vaida Vaitkevičiūtė...

Dūkšto kunigą persekioja velniškos nesėkmės (73)

Dūkšto kunigą Sigitą Grigą užklupo nesibaigiančios bėdos. Metų pradžioje ilgapirščiai iš...

„Barclays“ svarsto naikinti 350 darbo vietų (231)

„ Barclays “ Lietuvoje planuoja atleisti arba perkelti apie 350 darbuotojų, rašoma bendrovės...

Lietuvė rengia Čikagos priemiesčio elitą: gyvenimą pakeitė vienas laiškas (46)

Hinsdeilio miestelis, esantis Ilinojaus valstijoje (JAV), visiškai skiriasi nuo kitų, esančių...

Sulaukęs 49-erių mirė „Austino Powerso“ žvaigždė Verne'as Troyeras (7)

Su priklausomybe alkoholiui kovojęs aktorius Verne'as Troyeras mirė. Filmo „Austinas Powersas“...

Oksana Pikul-Jasaitienė prakalbo apie naują S. Jasaičio mylimąją: kartu lankosi ir Panevėžio diskotekose (187)

Šiuo metu skyrybų dramą išgyvenantys Oksana Pikul-Jasaitienė ir Simas Jasaitis atsidūrė...

Netradicinėje erdvėje pristatytos Lilijos Larionovos ir Egidijaus Rainio kolekcijos (6)

Šeštadienio vakarą sostinėje neišskiriamas dizainerių duetas Lilija Larionova ir Egidijus...

Prabilo ir buvusi Avicii mergina: nenoriu, kad tai būtų tiesa (52)

Po netikėtos žinomo švedų didžėjaus Avicii mirties Omane prakalbo ir buvusi jo mergina....

Žmogus, aplankęs geriausius pasaulio restoranus (4)

Susipažinkite su Paulu Grinbergu, žmogumi, kuris ne tik aplankė 50 geriausių restoranų pasaulyje,...