aA
Žinoma drabužių dizainerė Agnė Kuzmickaitė ne dažnai pasakoja apie savo asmeninį gyvenimą. Vis dėlto, kai ji kalba, kalba nuoširdžiai ir atvirai. Svarbiausias ryto ritualas Agnei yra elektroninio pašto tikrinimas ir pasisveikinimas su dukra, sakoma pranešime spaudai.
© TV3

Pusryčių maistui ji nėra išranki – kur kas svarbesnė aplinka, kurioje pusryčiaujama. Tiesa, paklausta apie drąsiausią savo gyvenimo poelgį dizainerė kiek susimąsto ir koketiškai prisipažįsta: „Tai – vedybos!“

„Mėgstu pasistiprinti pirmoje dienos pusėje, tad pusryčiai man yra svarbus dienos ritualas. Kadangi mano darbo diena kaskart vis kitokia, būna sudėtinga planuoti kitus dienos valgius. Pastebėjau, kad pusryčiams labai tinka košės – jas ne tik paprasta pagaminti, jas mėgsta mano mažoji, bet ir energijos košė suteikia ilgam,“ – apie pusryčių įpročius kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“ jau rytoj, šeštadienį, 9.30 val. pasakos A. Kuzmickaitė.

Agnė Kuzmickaitė: drąsiausias mano poelgis – vedybos
© TV3

Apie pusryčius ir kitus dienos įpročius Agnė papasakos laidos vedėjui, restorano ir braserijos „Dublis“ įkūrėjui Deivydui Praspaliauskui.

Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Agnė?

KOŠĖ SU MANGAIS (2 porcijos)

Agnė Kuzmickaitė: drąsiausias mano poelgis – vedybos
© TV3

200 ml vandens.
100 g greito paruošimo ryžių košės
100 g bolivinės balandos
2 valgomųjų šaukštų čija sėklų
1 mango vaisiaus
Liofilizuotų obuolių

Kaitpuodyje užvirkite vandenį ir į jį suberkite greito paruošimo ryžių kruopas. Užbėrę žiupsnelį druskos, gerai išmaišykite. Tuomet įmaišykite jau išvirusią bolivinės balandos košę. Kol viskas verda, kubeliais supjaustykite mango vaisių – jį taip pat sudėkite į košę. Galiausiai įberkite čija sėklas ir maišant košę pavirkite dar apie minutę. Išvirtą košę dėkite į negilią plačią lėkštę ir pagardinkite liofilizuotais obuoliais.

VARŠKĖS IR SLYVŲ DESERTAS

Agnė Kuzmickaitė: drąsiausias mano poelgis – vedybos
© TV3

60 g kiaušinio trynių
90 g kiaušinio baltymų
120 g baltojo šokolado
120 g kreminio sūrio

Užpilas:

75 g rudojo cukraus
37 g vandens
50 g citrinų tyrės
2 vnt. rozmarino šakelių
200 g šviežių slyvų
100 g šviežių gervuogių

Ištirpintą šokoladą sumaišykite su kreminiu sūriu. Tuomet supilkite trynius ir viską gerai išmaišykite. Vėliau išplakite baltymus ir švelniai juos įmaišykite į bendrą masę. Deserto masę dėkite į kepimui tinkamus dubenėlius ir palikite vietos užpilui. Kepkite 170°C temperatūroje apie 12 min. Kol desertas kepa, ruošiame užpilą.

Užvirkite vandenį su cukrumi, supilkite citrinų tyrę, sudėkite rozmarino šakeles – viską užvirkite. Tuomet sudėkite į keturias dalis supjaustytas slyvas ir pavirkite viską apie 5 min. Galiausiai sudėkite gervuoges, viską pamaišykite ir šiek tiek atvėsinkite. Iš orkaitės ištrauktus dubenėlius dėkite ant polėkštės (juk labai karšta) ir desertą gausiai apipilkite paruoštu užpilu. Ragauti šiltą.

MANGO IR PASIFLORŲ KOKTEILIS

Agnė Kuzmickaitė: drąsiausias mano poelgis – vedybos
© TV3

20 ml pasiflorų tyrės
60 ml mangų tyrės
2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
Aštraus pipiro pagal skonį
Smulkinto imbiero
Saujos petražolių
Vandens

Į indą pilkite pasiflorų ir mangų tyres. Kadangi pasiflorai rūgštūs – šios tyrės naudokite mažiau. Įpilkite alyvuogių aliejaus (naudokite atšaldytą). Tuomet į indą sudėkite aštrųjį pipirą ir imbierą – aštriuosius ingredientus dozuokite atsargiai, mat jie turi savybę užgožti kitus skonius. Galiausiai sudėkite petražoles ir viską užpylę vandeniu išplakite iki vientisos masės.

„Gardu Gardu“ – šeštadieniais 9.30 val. per TV3!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Karbauskis neskuba patikėti miškų klausimo visam Seimui: per daug žaidimų emocijomis (8)

Valstiečių-žaliųjų frakcijos vadovas Ramūnas Karbauskis sakė, kad miškų kirtimo klausimu...

Rusijos scenarijus 2050-iesiems: Baltijos šalims teks rinktis (896)

Šių valstybių padėtis bus nepavydėtina: ekonomika stagnuos, gyvenimo lygis smuks, pramonė...

Po antstolių prabilo matininkai: norėtų didinti įkainius (168)

Po antstolių, mėginusių įrodyti, kad jų atlygis niekuo neišsiskiriantis, eilėje – žemės...

Vaikų maitinimo pertvarka virsta skandalu – susijusi įtakinga interesų grupė (319)

Daug kritikos sulaukęs naujasis Sveikatos apsaugos ministerijos parengtas vaikų maitinimo ugdymo...

Vairuotojo pažymėjimą praradęs kriptomilijonierius Paulius Aršauskas ir vėl sėdo prie „Lamborghini“ vairo (53)

Rugpjūčio 23-iosios dienos vakarą kriptomilijonierius Paulius Aršauskas susidūrė su rimtais...

Gydytojas Unikauskas siūlo pasitikrinti, ar galite vartoti angliavandenius (40)

Yra du žmonių tipai – tie, kurie gali valgyti angliavandenius, ir tie, kurie turi jų atsisakyti,...

Po Ronaldo pašalinimo – šeimos įsiūtis: šios ašaros kainuos brangiai apklausa (21)

Pirmoji Cristiano Ronaldo raudona kortelė per 154 mačus UEFA Čempionų lygoje užgožė kitas...

„The New York Times“: Skripalių apnuodijimu kaltinamų vyrų istorijoje praleidžiame svarbiausią dalyką (44)

Kai du rusai, kaltinami apnuodiję į Angliją perbėgusį šnipą, pasirodė per televiziją ir...

Karys jaučiasi apgautas: ar galėsiu baigti universitetą be finansinių smūgių? (1)

Jeigu nesupyksite, savo vardo neatskleisiu. Esu Lietuvos kariuomenės karys. Savo tarnybą pradėjau...

Gentvilas ir toliau vadovaus Liberalų sąjūdžio frakcijai (18)

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas išsaugojo frakcijos seniūno...