F. Lelord‘o herojus Hektoras pavargsta nuo savo pacientų dejonių ir verkšlenimų ir išvažiuoja ieškoti „laimės formulės“. Pirmiausia jis skrenda į Kiniją, ten įsimyli gražią merginą In Li ir susipažįsta su budistų vienuoliu, kuris jam praneša paslaptingą formulę: klaidinga manyti, kad laimė yra tikslas.

Paskui Hektoras iškeliauja į Afriką, kur pamato daugybę nelaimingų, bet besišypsančių vaikų; patenka į nelaisvę, o išsivadavęs patiria neįtikėtiną laimės priepuolį. Galų gale jis leidžiasi į šalį „kur daugiausia“ (atspėkite, kurioje šalyje „daugiausia psichiatrų

Ką autorius teigia? Neverta lyginti kitų žmonių gyvenimo su savuoju – tai gadina nuotaiką; svarbu jaustis reikalingam; gerai, kai tave myli tokį, koks esi; neblogai turėti savo namus ir sodą. Kai Hektoras išvengia mirtino pavojaus, jis užsirašo pačią paradoksaliausią pamoką: „Laimė jaustis gyvam“.

3 priežastys perskaityti knygą „Kaip Hektoras laimės ieškojo“

1. Išsiaiškinsite savo santykius su laime. Šis romanas neveltui išverstas į daugiau nei 30 kalbų. F. Lelord‘as tyrinėja patį jautriausią dalyką kiekvienam iš mūsų – kelią į harmoniją ir gyvenimo pilnatvę. Jo herojus, jaunas ir sąžiningas psichiatras Hektoras, kartą suvokia, kad savo pacientų negali vesti keliu į laimę ir pats leidžiasi keliauti aplink pasaulį ir aiškintis, kaip tapti laimingam.

2. Pažiūrėti į kitus. Jo kelionė į Kiniją, neįvardytą skurdžią Afrikos šalį, kurioje keliauti geriau su asmens sargybiniu ir į visko pertekusią šalį, kurioje lengva atpažinti Ameriką, pavirsta savitos laimės enciklopedijos sudarymu. Hektoras patiria daugybę nuotykių ir užsirašo į bloknotą pastabas.

3. Atsidurti pasakoje. Humoras būna visoks, o Lelord‘o humoras – švelnus, lyg šiltas vėjelis kedentų plaukus. Todėl, skaitydamas jo romaną, šypsaisi, – juk Hektoras žvelgia į pasaulį draugiškai ir truputį naiviai, bet tai ir gelbsti jį nuo nemalonumų. Jis grįžta išmintingesnis ir tvirtai žinodamas, ką sakyti pacientams, kad jie taptų nors truputį laimingesni. Autorius išgydys ir savo herojų, pagaliau sujungęs jį su mylima moterimi, ir net... skaitytoją, su pasitikėjimu atsivertusį šią knygą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)