Didžiosios Britanijos ekspertai teigia, kad šalyje išpopuliarėjusi procedūra gali lemti infekcijų ir ligų paplitimą. Ji jau uždrausta 14-oje JAV valstijų. Sveikatos apsaugos agentūra susirūpino šia problema po to, kai procedūra buvo uždrausta 14 JAV valstijų.

Kaip praneša „Watford Observer“, paaiškėjo, kad, naudojant šią žuvį – garra rufa, yra didelė infekcijos pernešimo per atviras žaizdeles grėsmė.

Kosmetikos salonų atstovai suskubo pranešti, kad naudoja tik rezervuarus su ultravioletiniu apšvietimu, todėl nėra nei menkiausios infekcijos galimybės. Vis dėlto oponentai mano, kad, jei pagal įstatymą bet kuriame tokiame salone įrankiai privalo būti dezinfekuoti arba išmesti, su žuvimis dėl suprantamų priežasčių taip nėra elgiamasi, nes tai būtų per daug nuostolinga.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)