Jo manymu, žmonės renkasi tuos aromatus, kurie papildo jų pačių kvapą. Jis atliko tyrimą, kuriame dalyvavo 12 savanorių. Eksperimento dalyviams buvo pasiūlyta vieną pažastį pasikvėpinti aromatu, kuris jiems patiko, o kitą – kvapu, kurį jiems atsitiktinai parinko tyrėjai. Po to buvo paimti pažastų tepinėliai ir moterų buvo paprašyta įvertinti jų kvapą. Paaiškėjo, kad tie aromatai, kuriuos eksperimento dalyviai išsirinko patys, moterims buvo malonesni.

Šiuos rezultatus patvirtino amerikiečių mokslininkas iš Kardifo universiteto. Jo duomenimis, žmonės aromatą išsirenka veikiami imuninės sistemos. „Mūsų kūno kvapą sąlygoja mūsų imuninė sistema. Iš tiesų, mes linkę reaguoti į kvapą žmonių, kurių imuninė sistema skiriasi nuo mūsų. Ir mums nepatinka kvapas žmonių, kurių imuninė sistema kitokia“, – pareiškė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją