„Camelia“ vaistininkė Jurga Juknevičienė atsiųstame pranešime spaudai atkreipia dėmesį į tai, kad vertinant kosmetikos priemonių sudėtį galima pastebėti, kad skirtumas tarp vyriškos ir moteriškos kosmetikos – labai nedidelis. Vyriška kosmetika dažniausiai išsiskiria įpakavimu ir itin stipriu kvapu, o moteriška būna švelnesnio kvapo ir joje dažnai naudojama silikatų klasės mineralų, kurie suteikia odai švytėjimo, padeda paslėpti raukšles.

Kremas nuo saulės spindulių

Tai priemonė, kuri būtina tiek kalnuose, tiek šiltuose kraštuose atostogaujantiems vyrams ir moterims. Klaidinga manyti, kad žiemos saulė nepavojinga. Atvirkščiai, kalnuose saulės lygis yra net aukštesnis, be to, sniegas atspindi beveik 80 procentų saulės spindulių ir taip sustiprina jų veikimą, tad saulė gali gana stipriai nudeginti atviras slidinėtojo kūno vietas – veidą ar iš pirštinių dažnai ištraukiamas rankas.

„Slidinėjant reikėtų naudoti aukštesnį apsaugos nuo saulės faktorių turinčius apsaugos kremus. Tiems, kurių oda šviesi, patarčiau rinktis kremą nuo saulės su 50 SPF, o tamsesnės odos savininkams – 30 SPF“, – pataria vaistininkė.

Ji teigia, kad neabejotinai kremas nuo saulės būtinas ir atostogaujantiems šiltuose kraštuose, ilgą laiką būnantiems saulėkaitoje. Jo nenaudodami ypatingai rizikuoja šviesiaodžiai. Saulės vonios gali baigtis odos perštėjimu, paraudimu, net atsiradusiomis pūslėmis, odos lupimusi ir žaizdelėmis. Jei jau taip nutiko, būtina drėkinti odą. Tam tinka aerozolinis purškiamas vanduo, nudegusiai odai skirti drėkikliai. Daugelyje jų yra įdėta pantenolio ar mentolio. Pastarieji ne tik ramina odą, bet padeda atsistatyti odos ląstelėms.

Veido kremas

Ruošdamiesi kelionei įsidėkite jūsų pamėgtą ir kasdien naudojamą kremą. Drėkinamasis pravers ir kalnuose, ir paplūdimyje. Tik jei kalnuose dėl šalčio ir stipraus, žvarbaus vėjo jūsų oda išsausėjo, sudirgo, prieš einant į lauką odą patepkite riebesniu, maitinamuoju kremu.

Veido valiklis

Kokiame pasaulio krašte bebūtumėte kiekvieną vakarą kruopščiai nuvalykite veidą. Sportuojant ar kaitinantis saulėje prakaituojama ir oda susiriebaluoja. Prie tokios odos labiau limpa dulkės, kiti nešvarumai. Juos nuvalyti galima naudojant makiažo valiklį, prausiklį ar putas.

Lūpų apsauga

Balzamas lūpoms – būtina kosmetikos priemonė ir moterims, ir vyrams. „Kalnuose dėl žvarbaus vėjo lūpos skilinėja, trūkinėja. Skrendant lėktuvu, pasikeitus klimatui jų oda taip pat nukenčia – sausėja. Todėl kalnų sporto mėgėjai turėtų rinktis lūpų balzamą riebaliniu pagrindu, kuris sudarys gerą apsauginį sluoksnį ir šaltis joms nepakenks. Poilsiaujantys šiltuose kraštuose turėtų rinktis labiau drėkinantį lūpų balzamą“, – į skirtumus atkreipia dėmesį vaistininkė.

Plaukų šampūnas ir kondicionierius

Paprastai jų būna kiekviename viešbučio numeryje, tačiau maži kiekiai, dažniausiai neaiškios sudėties ir universalūs – skirti ir sausiems, ir riebiems plaukams. Tačiau sakoma, kad tai kas tinka viskam, netinka niekam. Todėl kelionėje naudokite jums tinkančias plaukų priežiūros priemones.

Rankų kremas

Tiek kaitrios saulės spinduliai ir karštis, tiek žvarbus vėjas ir šaltas oras – ne tik veido, bet ir rankų odos priešai. Dėl jų rankų oda gali tapti šiurkšti, jautri, suskeldėjusi, gali atsirasti net ir žaizdelių. Pasak J. Juknevičienės, kelionei tinka kremas, kurio sudėtyje būtų, pavyzdžiui, kokosų, avokadų aliejų, kurie švelnina, arbatmedžio, kuris saugo odą nuo uždegimų, alijošiaus, greitinančio žaizdų gijimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją