Vis daugiau psichologų tvirtina, kad žavumo, kaip ir daugelio dalykų galima išmokti. Patariama pradėti nuo eisenos, mimikos, kūno kalbos, į kurią reaguojama beveik automatiškai ir nuo kurios priklauso pirmasis įspūdis.

Mokantis žavumo sunkiausia atsisakyti neigiamą prasmę turinčios veido mimikos - raukyti antakius, perkreipti burną ir prisimerkus žvelgti į pašnekovą; atprasti nuo negatyvių judesių - įsakmiai rodyti pirštu, delnu “kapoti” erdvę; atsikratyti nepasitikinčio savimi žmogaus pozos - sukryžiuotų rankų, nuleistų akių; atprasti supti ar kitaip judinti koją - taip demonstruojamas nuobodulys.

Kelios žavumo pamokėlės:

jei norite išmokti grakščiai vaikščioti, kelis kartus per savaitę ant viršugalvio užsidėkite storą knygą ir pavaikščiokite pirmyn atgal po kambarį - kai dešimt kartų iš eilės einant pirmyn -atgal knyga nenukris, pastebėsite, kad jūsų eisena tapo grakštesnė, n kalbėdami atkreipkite dėmesį į balso tonaciją - venkite aukštų tonų ir stenkitės, kad balsas neskambėtų cypiančiai ir isteriškai,

su aplinkiniais bendraukite taip, kad neužgožtumėte kitų, nes nė vienas žmogus neatrodo patraukliai, jei jo yra pernelyg daug,

nekopijuokite kokio nors jums patrauklus žmogus manierų, kalbėjimo būdo, nes galite atrodyti juokingai - juk tai, kas tinka ir atrodo žaviai vienam, nebūtinai tiks ir jums,

pokalbio metu sėdėkite ramiai, nesimuistykite, nejudėkite kėdėje,

netimpčiokite auskaro ar drabužio, kišenėse nemėginkite ieškoti žiebtuvėlio ar kitų daiktų - šiais judesiais tik parodysite, kad neturite laiko pašnekovui,

nepamirškite, kad tam tikroje aplinkoje reikia atitinkamai ir kalbėti - dalykiniame susitikime negražbyliaukite kaip laisvalaikio vakarėlyje, o būdama su draugais neformalioje aplinkoje neapsimeskite per daug dalykiška.

Vyrai apie moterų žavesį

Saulius Balandis, Nacionalinio dramos teatro aktorius, LNK serialo „Nekviesta meilė“ žvaigždė:

- Gražus ir žavus žmogus tikrai ne tas pats. Jei kalbėtume apie moteris, man žavi ta, kuri trykšta gerąja energija ir teigiamomis emocijomis. Žavi moteris visuomet pozityviai žiūri į gyvenimą ir moka juo džiaugtis. Kupina gražių idėjų, įdomių pasiūlymų, mokanti maloniai bendrauti. Šalia tokio žmogaus norisi būti, nes su juo šilta ir gera emocine prasme. Tai optimistas, dalinantis gėrio akimirkas ir jokiu būdu ne susiraukęs ir burnojantis ant nenusisekusio gyvenimo niurzga.

Egmontas Bžeskas, menininkas, laidų prodiuseris ir režisierius:

- Žavumas man, ko gero, asocijuojasi su Edita Mildažyte, kuri, be jokios abejonės, yra jo įsikūnijimas. Ji - išskirtinis žmogus, labai daug gero nuveikusi per savo gyvenimą. Būtent todėl, kai tik einu pro šios nuostabios moters nuotrauką, pakabintą LTV fojė, širdyje visuomet jai nusilenkiu. Tai proto ir vidinio grožio harmoningas derinys.

Žaviuosi tomis moterimis, kurios sugeba ne tik daryti gerus darbus, bet kartu dar ir užsidirbti pragyvenimui. Jokiu būdu nesutinku su nuomone, kad graži moteris būtinai bus žavi. Šaltos „klasikinės” gražuolės man nedaro jokio įspūdžio, juolab kad ir tas „klasikinis” grožio supratimas kažkaip per prievartą mums brukamas. Aš už gyvą, energingą, žibančiomis akimis ir dirbančią moterį, kuri dėl savo veiklos bei pozityvaus požiūrio į gyvenimą ir nuginkluoja žavumu.