Mokslininkai teigia, kad brokoliuose, avokaduose bei kopūstuose randamas junginys sulėtina žmogaus fizinio senėjimo procesą.

Amerikos mokslininkai pastebėjo, kad kai vyresnio amžiaus pelėms buvo duodamas daržovėse randamas NMN (nikotinamido mononukleotido) junginys, padidėjo jų aktyvumo lygis, pagerėjo regėjimas ir jos numetė svorio.

Tyrimo, kuris buvo išbandytas ant mažų žmonių grupių, metu taip pat paaiškėjo, kad šios daržovės padarė teigiamą įtaką žmonių raumenims bei kaulų tankiui.

Senstančių gyvūnų organizmas gamina mažiau NAD baltymų ir manoma, kad tai yra viena iš jų senėjimo priežasčių. Mokslininkai į gyvūnų organizmą pridėti papildomo NAD negali, tačiau išsiaiškino, kad padidintas NMN junginių vartojimas padeda organizmui jo gaminti daugiau.

Vašingtono universiteto (angl. Washington University) profesorius Shin-ichiro Imai pareiškė: „NMN maitinamos pelės neabejotinai yra geresnės sveikatos, o dėl jų gyvenimo trukmės nesame tikri, tačiau jei šis junginys ir toliau veiks taip pat, galbūt jos gyvens ilgiau.“