Morkose yra daug vitaminų ir naudingų medžiagų: vitamino C, D, E, B, kalcio, geležies, magnio ir daug karotino, kuris organizme virsta vitaminu A. Pastarasis yra būtinas geram regėjimui palaikyti.

Morkos yra tokios daržovės, kurioms retai kas būna abejingas. Žmonės jas arba mėgsta, arba nekenčia (dažniausiai vis dar prisimindami, kaip vaikystėje jiems tėvai liepdavo jas valgyti). Kad ir kokiai grupei priklausytumėt, ko gero jums neatėjo į galvą valgyti vienos morkų dalies – jų žalių lapų, rašoma purewow.com.

Dauguma mūsų nupjauna morkų lapus ir nė nesusimąstę išmeta – ir visai be reikalo. Morkų lapuose daugybė vitaminų ir mineralų, be to, jie skanūs – kažkiek primena petražoles.

Tad nuo šiol nebeišmeskite morkų lapų, o nuplovę supjaustykite ir gardinkite jais salotas. O jei žali morkų lapai jums atrodo per kartūs, patroškinkite juos su savo mėgstamomis daržovėmis. Morkų lapais taip pat galima gardinti sriubas ar sultinį.

Mūsų protėviai morkų lapus naudojo plaukų skalavimui – tai labai gerai stiprina plaukus ir didina jų augimą.

Tikintys natūralios medicinos galia morkų lapus naudoja venų ir kraujagyslių gydymui. 2 valgomieji šaukštai susmulkintų morkų lapų užpilama 2 stiklinėm verdančio vandens ir paliekama prisitraukti per naktį. Ryte patariama išgerti puse stiklinės, vėliau dienos metu 1/3 stiklinės ir 1/3 stiklinės vakare. Taip gydytis patariama 3 mėnesius.

Morkų lapų galima pasidžiovinti žiemai, kad būtų galimybė gerti jų arbatą. Ji gali stiprinti kojų kraujagysles, gerinti regėjimą, valyti kraują, stiprinti imunitetą.

Saujelę džiovintų morkų lapų dėkite į arbatinuką užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 30 min. Patariama gerti be jokių priedų.

Išvada: morkų lapai skanūs ir vertingi, todėl neturėtumėte jų išmesti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)