1. Vitaminus visada užsigerti vandeniu. Neužsigerti kava ar arbata. Šiuose gėrimuose esanti tanino rūgštis mažina vitaminų pasisavinimą. Ypač geležies ir vitamino B, o probiotikai išgerti su kava visiškai neutralizuojami.

2. Riebaluose tirpius vitaminus A, D, E, K, kofermentą Q10, nakvišų aliejų bei žuvų taukus vartoti valgio metu ryte ar per pietus. Valgyje turi būti sveikų riebalų (riebalai padeda pasisavinti šiuos vitaminus). Riebaluose tirpius vitaminus geriausia rinktis kapsulių pavidalu.

3. Žuvų taukus gerti vakare rekomenduojama, jei reikia šiek tiek paskystinti kraują, taip pat jei vargina skrandžio refliuksas (kai skrandžio turinys pakyla į stemplę).

4. Nepatartina gerti kelių riebaluose tirpių vitaminų vienu metu. Pavyzdžiui, nereikėtų tuo pačiu metu gerti žuvų taukų, nakvišų aliejaus (abiejuose yra natūralaus vitamino E) ir vitamino E.

5. Vandenyje tirpius vitaminus (B1, B2, PP (B3), B5, B6, folio rūgštį (B9), B12, H, ir C) gerti taip pat valgio metu, tačiau riebalai maiste nėra būtini. Būtinas vanduo. Folio rūgštį galima gerti kartu su vitaminų B kompleksu.

6. Geležis turėtų būti geriama tuščiu skrandžiu. Rytas – geriausias laikas. Geležį gerti kartu su vitaminu C.

7. Vakare geriamas kalcis ir magnis (taip pat ir probiotikai). Kalcis natūraliai atpalaiduoja raumenis ir yra absorbuojamas nakties metu. Kalcį galima gerti kartu su magniu ir vitaminu D3. Magnis taip pat veikia raminančiai ir gerina miego kokybę. Vitaminas D3 gerina kalcio įsisavinimą.

Apibendrinant galima pasakyti, kad mažiau yra geriau. Jei kasdien geriate keletą vitaminų ar mineralų – paskirstykite juos pagal suderinamumą ir negerkite vienu dienos metu.