Kivis laikomas žaliąja vitaminų bomba. Žmogus, suvalgęs vieną kivį, gauna visą paros vitamino C kiekį. Jame labai daug magnio, kalio ir celiuliozės, šis vaisius laikomas puikia priemone kovoti su stresu ir jo sveikatai keliama žala.

Kiviuose randama magnio ir kalio, kurie padeda normalizuoti medžiagų apykaitą ir valyti organizmą.

Naujosios Zelandijos Masio universitete atlikti tyrimai taip pat parodė, jog kiviai padeda skaudant gerklei ir sergant viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis. Būtent dėl to daktarė Denise Hunter savo straipsnyje, kuris 2011 metais buvo publikuotas žurnale „British Nutrition Journal“, kivius pataria valgyti reguliariai, o sergant peršalimo ligomis 5–7 dienas iš eilės valgyti po 1–2 kivius kasdien.

Šie vaisiai palengvins peršalimo simptomus ir padės greičiau įveikti ligą. Kiviai padeda sudeginti žalingus organizmo riebalus, todėl apsaugo nuo trombozės ir prailgina gyvenimo trukmę. Norvegijoje net išpopuliarėjo kivių dieta: norint numesti svorio, reikia per dieną suvalgyti po 2–3 kivius.

Kiviuose taip pat yra įvairių rūšių cukraus – sacharozės, fruktozės ir gliukozės. Jis vaisiaus minkštimui suteikia saldumo. Baltymų ir riebalų kiviuose nedaug – mažiau kaip 1 g / 100 g vaisių. Dėmesio nusipelno ir skaidulinės medžiagos, kurių kiviuose yra daugiau negu kituose vaisiuose. Šie ryškūs, gaivūs ir daug vitaminų turintys vaisiai itin tinka vaisių salotoms.

Kiviai turi ploną žievelę, kuri neleidžia vaisiui prarasti drėgmės ir išsaugo jo sultingumą.

Kaip geriausia lupti kivius pamatysite čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)