Celiulitui amžius nesvarbu

Celiulitas moteris „papuošia“, kai jų organizme vyksta rimtos hormonų pertvarkos, tai yra nėštumo periodu, prasidėjus klimaksui, net brendimo laikotarpiu, kai siaučia vadinamosios hormonų audros. Statistikas skelbia, kad maždaug 15 proc. jaunų merginų susiformuoja celiulitas.

Nuo suaugusių moterų celiulito jis skiriasi staigiu formavimus – vos per kelis mėnesius probleminės merginos kūno vietos gali tapti nelygios. Tačiau yra ir gera žinia – toks celiulitas praeina savaime, kai hormonai aprimsta. Tiesa, tokia „laiminga pabaiga“ galima tik tuomet, jei mergina pašalins iš gyvenimo kai kuriuos pavojingus faktorius.

Išskirtiniai momentai

Gaila, tačiau kai kurių dalykų paveikti mes nepajėgūs. Pavyzdžiui, genetika. Celiulito rizika perduodama per moteriškąją giminės liniją. Ir jeigu mama ir močiutė turėjo celiulitą. Didelė tikimybė, kad šią fizinę savybę paveldės kitų kartų moterys.

Tai pat celiulito riziką didina kai kurios ligos: hormonų veiklos sutrikimai (pavyzdžiui, skydliaukės funkcijų sutrikimas), venų varikozė. Visais šiais atvejais celiulito išvengti beveik neįmanoma.

Kovoti įmanoma

Kaip jau minėjome, jeigu kartais dėl tam tikrų ligų su celiulitu kovoti beviltiška, dažniausiai šį odos defektą sukeliančios priežastys yra netinkamas gyvenimo būdas.

Celiulito riziką didina:

- netinkama mityba. Norėdamos išvengti apelsino žievelės moterys turėtų atsisakyti miltinių patiekalų ir saldumynų, gyvulinių riebalų; vengti sūrių patiekalų, greito maisto.

- hipodinamija. Kad užkirstumėte kelią celiulito formavimuisi, kasdien greitu žingsniu turite nukulniuoti 4-5 kilometrus. Tarp sporto šakų geriausiai su celiulitu kovoja plaukimas, važinėjimas riedučiais, slidinėjimas, važiavimas dviračiu.

- per daug aptempti drabužiai. Tokia apranga trikdo kraujotaką.

- alkoholis ir rūkymas. Šie „draugai“ sulaiko organizme skysčius ir blogina deguonies apykaitą audiniuose. Taigi tai dar viena priežastis atsikratyti šių žalingų įpročių.

Mitai apie celiulitą

1 mitas. Celiulitas – storulių problema

Iš tiesų celiulitas gali susiformuoti bet kokios kompleksijos merginai, net ir labai liesai. O jeigu mergina liekna tapo numetusi daug svorio, celiulito rizika padidėja daug kartų.

2 mitas. Jeigu tinkamai maitiniesi, celiulitas išnyksta pats

Deja, taip nenutiks. Tačiau jo profilaktikai mityba ypač svarbi.

3 mitas. Celiulitas formuojasi toms, kurios vartoja daug skysčių

Kaip tik priešingai. Gerti reikia ne mažiau nei 1,5-2 litrus vandens. O štai kavos ir arbatos kiekius reikia riboti, gazuotų gėrimų ir „parduotuvinių“ sulčių iš viso geriausia vengti.

4 mitas. Tos, kurios daug sportuoja, nežino, kas tai yra celiulitas

Ši neganda neaplenkia net sportininkių, ypač tų, kurios po ilgų sportavimo metų staigiai baigia karjerą ar daro pertrauką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)