Nemažai žmonių klaidingai mano, kad nevalgyti pusryčių – sveika. Tačiau dietologė Sarah Elder pabrėžia – organizmas sunaudoja daug energijos, kad atsistatytų po nakties, taigi subalansuoti pusryčiai suteikia energijos, atstato naktį sunaudotus baltymus ir kalcį, rašoma straipsnyje healthyfoodhouse.com.

Kai nevalgome pusryčių, cukraus lygis kraujyje būna mažas, mes dažniau norime užkąsti, per dieną suvalgome per daug maisto.

Siūlome vertingą pusryčių kokteilio receptą. Šis kokteilis paspartins medžiagų apykaitą, sumažins cholesterolio lygį, taip pat skatins sulieknėti.

Pagrindiniai komponentai – ispaninio šalavijo sėklos ir avižiniai dribsniai. Ispaninio šalavijo sėklose gausu omega trys ir omega šeši riebalų rūgščių, antioksidantų, kurie turi antiuždegiminių ypatybių, stiprina širdį, saugo nuo storosios žarnos divertikuliozės. Maždaug 30 g ispaninio šalavijo sėklų yra 27 proc. fosforo, 18 proc. kalcio, 60 proc. mangano, šiek tiek vario ir kalio.

Avižose daug beta gliukanų – vandenyje tirpios ląstelienos, kuri mažina blogojo cholesterolio lygį. Jose yra ir mangano, seleno, cinko, magnio, geležies, tiamino, fosforo. Stiklinėje avižinės košės – 150 kalorijų, 4 g ląstelienos ir 6 g baltymų.

Pusryčių kokteilio receptas

Produktai:

1 stiklinė avižų dribsnių,

4 šaukštai ispaninio šalavijo sėklų,

2 stiklinės vandens, 2 šaukštai medaus,

1 šaukštelis cinamono, žiupsnelis druskos.

Kaip gaminti:

Įpilkite į puodą vandens, suberkite cinamoną, kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrumą ir suberkite avižų dribsnius. Pavirkite 5 min., tada nukaiskite puodą nuo viryklės, uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti 5 min. Suberkite ispaninio šalavijo sėklas, druską, įdėkite medaus išmaišykite – ir skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)