...giminės ir draugai


Violeta sako esanti ne vakarietiško tipo ir profilaktiškai pas gydytojus nebėgiojanti, nors, kaip ir daugelis, taip pat norinti būti sveika.

„Tačiau esu didelė bailė ir varstyti medikų duris vengiu. Be to, turiu giminių ir draugų medikų, tai jie ir konsultuoja...“ - sako ji.

…rusiški lašai

Violeta prisipažįsta dažnai sulaukianti komplimentų dėl “aksominio” ir malonaus balso tembro.

„Kalbu per nosį, nes dar būdama mokinė pasigavusi slogą taip intensyviai “gydžiausi” rusiškais lašais, kad susigadinau gleivinę ir kiekviena sloga dabar man būna tikras išbandymas, – prisipažįsta. – Esu alergiška raudonam vynui ir šalčiui, tad galiu mėgautis tik baltu. O šaltieji metų laikai – man peilis. Tuomet dažniau nei kiti tampu tikru ligoniu: skauda galvą, ašaroja akys. Ir nervinuosi, kai žmonės sako: "Pamanykit, čia tik sloga“.

…vienas pelningiausių verslų

Laidų vedėja įsitikinusi, jog reikia valgyti dažnai, po nedaug ir kuo įvairesnį maistą.

„Organizmas pats susiderina, todėl nesvarbu su kuo, tarkim, bulves valgysi: su mėsa ar vienas. Juk šiuos produktus virškina skirtingi fermentai, – sako žurnalistė. – Bent jau taip mane išmokė teta, garsi gastroenterologė, o ja šventai tikiu. Netikiu pasakomis apie žarnyno valymą, maisto derinimą pagal kraujo grupes bei kitokius komercinius išradimus.

Turiu daugybę pažįstamų, kurios išbandė visus naujuosius „stebuklus“, o po to „nutrūko“ nuo režimo ir kas dingę, grįžo keleriopai, dar su krūva negalavimų. Ypač šiurpstu matydama nuolatines žarnyno plovimo reklamas ir neva sėkmės pavyzdžius. Taip pat skeptiškai vertinu perdėtą papildų ir vitaminų aukštinimą. Žmonės taip įjunko į chemikalus, kad vartoja juos kaip duoną ir net nesusimąsto, jog farmacija – vienas iš pelningiausių verslų.“

…idėjų badas

V. Baublienė tvirtina gaminanti nedažnai, bet su malonumu

„Tiesą sakant, dažniau valgyti einame kur nors ir visada miela atrasti gero maisto restoraną. Vertinu maistą, pagamintą paparastai, iš gerų produktų, neskandinamą padažuose ar neužkasamą prieskoniuose. Kartais tiesiog išverdu bulvių su kefyru. Tada sakau, šiandien valgysim sveikai“, – šypsosi pašnekovė.

„Stiliaus“ vedėja prasitaria, kad jai svarbiausia pavalgyti pusryčius, priešpiečius ir pavakarius: kažko neįsimetus į skrandį, tiesiog ima skaudėti galvą. Blogai, kai tenka vakarais ilgai sėdėti prie kompiuterio - štai tada ir atkeliauja idėjų badas ir prasideda šaldytuvo varstymas.

…kur akys veda

„Sakoma, jei negali pakeisti situacijos, reikia keisti požiūrį į ją. Štai čia ir prasideda sunkumai. Keisti požiūrius, griauti nuostatas, save tramdyti ar prisiversti kitaip mąstyti man labai nelengva, – sako Violeta. – Manau, jog kiekvienas turi turėti savo receptą, kaip nepasiduoti blogumui. Blogą nuotaiką veju kažką stipriai veikdama, kad užsimirščiau. Tada perkratau savo drabužius, surūšiuoju kam juos išdalyti, mėtau senus popierius arba imu šunį ir drožiame kur akys veda.“

…viešas „skalbimas“

Populiarumas Violetai – ne našta. Juokinga, pastebi „Stiliaus“ vedėja, girdėti kaip dūsauja “žvaigždutės” dėl to, kad negali apsiginti nuo rodomo dėmesio.

„Niekas neverčia lįsti į žurnalus ir viešai „skalbtis“. Tyliai gyventi - malonumas, ir kiek teko sutikti protingų garsenybių, visos tai pripažino ir nė viena nesiskundė, kad po langais džiūsta gerbėjai. Nors kai esi „telike“, lauk reakcijos: vieniems patinki, kitiems ne. Tai normalu.

Bet kad kankinčiausi dėl į save nukreiptų žvilgsnių, tikrai – ne. Nesu žvaigždė, o jei kas įdėmiau pasižiūri, nebijau pasisveikinti ir nusišypsoti mane stebinčiam žmogui. Kas žino, gal kažkada žaidėme viename kieme.“