Vasario antrąją savaitę Lietuvos vaikų ir jaunimo centro veiklas lankantys vaikai į pasirinktus judriuosius LVJC užsiėmimus - stalo teniso, rytų kovos menų, šokių, šachmatų užsiėmimuose, baseiną ir treniruoklių salę - savo draugus gali vestis nemokamai. Kadangi judrių veiklų užsiėmimuose laukiama dukart daugiau vaikų nei įprastai, vasario pirmąją savaitę organizuojama draugų registracija į veiklas.

Vasarį sveikos gyvensenos veiklos organizuojamos ne tik vaikams ir jaunimui, bet ir suaugusiesiems. Įvairių stilių šokių, vandens aerobikos ir būsimųjų mamyčių mankštos vandenyje treniruotėms, užsiėmimams treniruoklių salėje taikomos didelės nuolaidos. Siekiant išvengti sumaišties, organizatoriai į užsiėmimus prašo registruotis iš anksto.

Vandens sporto keliamus iššūkius mėgstantiems vaikams ir jaunimui LVJC baseine organizuojami trys renginiai: vasario 20 d. vyks Vilniaus m. šuolių į vandenį varžybos, vasario 23 d. organizuojamos plaukimo BRASS stiliumi varžybos ir vasario 27 d. – Vilniaus m. dailiojo plaukimo vaikų pirmenybės.

Sveikatingumo mėnesio metu LVJC taip pat dalinsis sukaupta metodine patirtimi. Organizuojami keturi praktiniai seminarai pedagogams ir tiems tėvams, kurie domisi vaikų ugdymo naujovėmis. Vasario 10 d. vyks šiuolaikinių sveikos gyvensenos ugdymo metodų išbandymui ir taikymo galimybėms skirtas seminaras „Sveikos gyvensenos ugdymo metodai“; vasario 18 d. – „Paprasti nepaprasti vaikų sportiniai žaidimai“. Taip pat organizuojami du seminarai psichinės sveikatos temomis: vasario 14 d vyks „Patyčių ir smurto prevencija ikimokyklinėje įstaigoje“, o vasario 24 d. – „Vaikų emocijų ir saviraiškos ypatumai“.

Akcija „Vasaris-sveikatingumo mėnuo“ skelbiama vienuoliktąjį kartą. Vilniaus miesto savivaldybės iniciatyva akciją organizuoja VšĮ „Sveiko miesto biuras“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją