Nors dažnas tatuiruočių ir auskarų ištroškęs klaipėdietis puošti kūno važiuoja į Vilnių, uostamiestyje taip pat įmanoma rasti šiuo amatu besiverčiančių specialistų. Tokiu neįprastu būdu išsiskirti iš minios norintiems žmonėms negausus tatuiravimo ir auskarų vėrimo meistrų būrys siūlo sterilią procedūrą už prieinamą kainą.

Laikai, kai tatuiruotas kūnas buvo laikomas asocialumo požymiu, o perverta bamba – striptizo šokėjų privilegija, nugrimzdo į užmarštį. Vis dažniau Klaipėdos gatvėse galima pamatyti šiuo ekstravagantišku būdu pasipuošusius žmones, lydimus susidomėjusių žvilgsnių. Tam, kad ir ant kūno atsirastų panaši puošmena, nereikia milijonų ar užsienio specialistų – reikia tik pasiryžimo ir informacijos, kur ir kokia kaina galima išsitatuiruoti itin populiarų hieroglifą arba įsiverti auskarą intymioje vietoje.

Prekybos centre „Maxima“ esančio grožio salono „Mantė plius“ administratorė Julija Zamaskina „Klaipėdai“ sakė, kad nedidukę tatuiruotę galima pasidaryti už penkiasdešimt litų. Puošmenos kaina priklauso ne tik nuo dydžio, bet ir nuo piešinio sudėtingumo bei naudojamų spalvų kiekio. Anot J.Zamaskinos, vasarai artėjant, kūną dažniausiai tatuiruojasi jaunimas, nors neretai pasitaiko ir vyresnio amžiaus klientų. Visi jie – užsieniečiai. Salone už kelias dešimtis litų galima įsiverti auskarą į bambą, liežuvį, nosį.

„Vėtrungės“ viešbutyje esančioje grožio studijoje „Vėtrūnė“ auskarai yra veriami ir į spenelius ar net delną bei juosmens raumenį. Tokia procedūra kainuoja keturiasdešimt litų, o auskaro kaina svyruoja nuo penkiolikos iki šešių šimtų litų. Studijos direktorė Lina Norkutė dienraščiui tvirtino, kad saugiausia yra vertis titano, cirkonio, chirurginio plieno ar aukštos prabos aukso auskarus. Studijoje dirbantys specialistai parenka auskarus pagal ilgį bei nuodugniai išaiškina visus priežiūros niuansus. „Komplikacijų dažniausiai atsiranda dėl pačių klientų kaltės. Pasitaiko, kad į bambą auskarą įsivėrusios merginos jį tiesiog nuplėšia diržu“, - aiškino L.Norkutė.

Šiuo metu individualiai tatuiruojantis, o nuo birželio 1-osios J.Janonio g. 4 esančiame grožio salone „Studija A“ dirbsiantis tatuiruočių meistras Danielius Tjačkovas „Klaipėdai“ sakė, kad dažniausiai klientų pageidaujami piešiniai – grobuonys bei įvairūs ornamentai. „Japoniškų hieroglifų, kurie buvo populiarūs vos prieš keletą mėnesių, prašo vis rečiau. Piešinius darau ir pagal individualius užsakymus“, - pasakojo Danielius. Ne pirmus metus klaipėdiečius puošiantis meistras tikino, kad tatuiravimas – sezoninis darbas. „Vasarai artėjant, ateina didžiausia klientų dauguma, o vyrų šiuo metu kreipiasi lygiai tiek pat, kiek ir moterų“, - sakė meistras, pačią mažiausią ir paprasčiausią tatuiruotę darantis už penkiasdešimt litų.