Užpilui paruošti reikia: vieną šaukštą smulkintos amalų žolės užpilkite stikline verdančio vandens ir palaikykite 20 min, kad prisitrauktų. Po to nukoškite ir gerkite po pusę stiklinės kartą per dieną prieš pusryčius.

Gudobelė

Stiprina širdies raumenį ir mažina jo susitraukimų skaičių (pulsą). Taip pat veikia raminamai. Gudobelės preparatai gerina sergančiųjų širdies ligomis sutrikusį miegą, širdies ir smegenų kraujotaką.

Užpilui paruošti reikia: šaukštą smulkintų gudobelių vaisių užpilkite stikline verdančio vandens, indą uždekite ir pastatykite į verdančio vandens vonelę. Pakaitinę 15 minučių palikite atvėsti 45 min., po to nukoškite ir gerkite po pusę stiklinės 2-3 kartus per dieną prieš valgį.

Česnakas

Liaudies medicinoje česnakas labai populiari priemonė nuo padidėjusio kraujospūdžio, taip pat migrenos, bičių, uodų įkandimo, aterosklerozės, slogos, kosulio ir kitų ligų.

Užpilui pasigaminti reikia: vieną šaukštelį smulkintų česnakų užpilkite 2 stiklinėmis kambario temperatūros virinto vandens ir palaikę valandą nukoškite. Gerkite po pusę stiklinės 3 kartus per dieną po valgio.