O. Abramova pasakoja sveikatą išsaugančiais metodais susidomėjusi dar paauglystėje, kai labai sunkiai atsigavo po apendicito šalinimo operacijos, o dėl komplikacijų per labai trumpą laiką buvo operuota dar du kartus. Vėliau ją kankindavo įvairūs sveikatos sutrikimai ir antsvoris, būdama dvidešimties mergina atrodė dvigubai vyresnė, rašoma atsiųstame pranešime spaudai.

„Aš buvau pirma ir bene sunkiausiai serganti savo pačios pacientė. Būdama jauna kankinausi dėl virškinimo sutrikimų, įvairių alergijų, nepaaiškinamų galvos skausmų ir hormoninių problemų. Nuo ligų buvau labai pavargusi, atrodžiau sena, tad neliko nieko kito, kaip ieškoti būdų sau padėti“, – pasakoja Olga.

Į neviltį varė tai, kad ji, jauna mergina, sirgo artritu, triko širdies veikla, o medikai, kuriems ji išsakydavo nusiskundimus, klausdavo to paties: „Ko jūs tokio amžiaus tikitės?“ Tada atsiversdavo medicinos kortelę, pamatydavo jos amžių, 19–20 metų, ir pagelbėti nepajėgdavo, tik skirdavo krūvas vaistų, kurie Olgai visiškai nepadėjo. Tada mergina suprato, kad turi pati pradėti domėtis, kas vyksta su jos kūnu, kitaip laukia labai sunkus ir nekokybiškas gyvenimas nuolat sergant. Olga pradėjo lankyti įvairius kursus, paskaitas, galiausiai Ukrainoje įgijo aukštąjį išsilavinimą, nuolat domėjosi ir domisi sveikatos gerinimo procedūromis. Pradėjusi taikyti metodus, su kuriais dirba ir dabar, ji visiškai pasveiko, numetė 12 kilogramų ir pati pradėjo padėti žmonėms, siekiantiems jaustis geriau ir sveikiau.

Gyvenimas vertė domėtis prevencine medicina

Olga pasakoja, kad per dvidešimt intensyvaus darbo metų susiformavo gana paprasti, bet veiksmingi principai. Tai – prevencinė medicina, kai medikams žmogus dar yra „per sveikas“, tačiau organizme pokyčiai jau prasidėję. Jis jaučia, kad kažkas negerai, tačiau medicinos tyrimai vis dar geri.

„Aš, atsižvelgdama į individualius simptomus bei nusiskundimus, taip pat prašau atlikti kraujo bei šlapimo tyrimus, peržiūriu duomenis, gautus iš biorezonansinio aparato, išsamiai išsiaiškinu, ką žmogus valgo, geria, kokį gyvenimo būdą gyvena, ir, jei yra nuokrypis, sudarau fizinio kūno atstatymo programą. Ją sudaro keturios dalys, o programą vadinu „Raktu į absoliutų kūno atstatymą“. Tai – apsilankymas pas osteopatą, kuris pašalina buvusių traumų pasekmes, todėl mano skirtų žolinių preparatų veiksmingumas gerokai padidėja. Taip pat būtina apsilankyti pas kineziterapeutą ir nuolat daryti jo skirtus kūno raumenų stiprinimo pratimus. Tada sureguliuojame mitybą – rekomenduoju valgyti 5 kartus per dieną kas tris valandas ir stebėti, kas dedama į burną. Labai svarbu valgyti kokybišką maistą, kad galėtume pasisavinti angliavandenius, baltymus bei mums reikalingus riebalus. Pavyzdžiui, žinome, kad žuvį valgyti naudinga, tačiau valgant ją po 17 – os valandos ne tik naudos nebus, bet virškinimo sistema gaus didžiulį krūvį. Taip pat būtina kiekvieną dieną bent 20 minučių užsiimti aktyvia fizine veikla, ir jūsų kūnas tikrai už viską padėkos“, – šypsosi O. Abramova.

Olga Abramova

Žinoma, kartais atrodo sudėtinga viską suderinti, tačiau, kai yra noras ir motyvacija, viskas įmanoma. Po apsilankymų pas ukrainietę žmonės sumažina astmos, alergijos, odos ligų simptomus, kartais užkertamas kelias infarktui ar insultui. Kalbos apie sveikatinančia mityba gydančią moterį sklido, pas ją atvykdavo ne tik ukrainiečiai, bet ir žmonės iš kitų valstybių, o prasidėjus karantinui Olga toliau aktyviai dirbo nuotoliu – jos pagalbos prašo vis daugiau žmonių.

Kiekvienas žmogus privalo laikytis griežto dienos režimo

Mūsų kūnas sukurtas taip, kad nuolat keičiasi, atsinaujina. Pavyzdžiui, kaulai apytiksliai kas dešimt metų, raumenys, minkštieji audiniai, vidiniai organai maždaug septyniasdešimčia procentų atsinaujina kas tris mėnesius, ir dar yra dalis ląstelių, kurios išlieka tokios pačios – jų pakeisti negalima.

„Mokslininkai yra paskaičiavę, kad jei mes tinkamai prižiūrėsime savo kūną, gyventi galime iki 120 ar net 140 metų. Tačiau tam, kad kūnas galėtų tinkamai funkcionuoti, privalome juo rūpintis – gerti pakankamai vandens, miegoti 8 valandas per parą ir nuolat gauti pakankamą kiekį baltymų, riebalų, angliavandenių, pagrindinių vitaminų, mineralų. Jei mūsų kūnas kiekvieną dieną gaus pakankamą kiekį visų šių medžiagų, jis gerai veiks, laiku ir tinkamai atsinaujins, dezinfekuosis iš vidaus. Tai unikali uždara sistema, kuri veikia tobulai, ir į kurią šiaip jau kištis nereikėtų. Tačiau dažniausiai skubėdami, nežinodami kūnui neduodame to, kas jam būtina, o tada organai nebespėja atsinaujinti, greičiau dėvisi, nebetinkamai atlieka savo funkcijas, ir žmogus pradeda sirgti, vystosi įvairios lėtinės ligos, – patirtimi dalijasi O. Abramova. – Tai, kad aš žinau, kaip jam padėti, man yra didžiulė dovana ir esu laiminga, kai pamatau grįžtančius gerai besijaučiančius žmones – suaugusiuosius, vaikus ir net kūdikius. Manimi pasitiki ir mano patirtimi naudojasi labai įvairiomis ligomis sergantys ir nuo jų sveikstantys klientai. O mano tikslas – suteikti žmogui įrankius ir žinojimą, kaip tvarkytis su savo kūnu, kaip reguliariai teisingai juo rūpintis, už ką kūnas būtinai atsidėkos gera savijauta“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)