Renginyje dalyvavęs Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius sakė, kad savivaldybė palaiko „Danske Bank Vilniaus maratono“ organizatorių ambicijas tapti tokiu renginiu kaip Bostono, Londono ar Berlyno maratonai. Pasak mero, džiugina, jog vis daugiau vilniečių atranda ne tik patį bėgimą, bet ir labdaros idėją, kad galima bėgti už sunkiau gyvenančius ir dalį lėšų, surinktų iš dalyvio mokesčio, skirti labdaringiems tikslams. Vilniečius ruoštis maratonui meras ragina Neries krantinėje.

„Kalbant apie tolesnę Neries pakrantės rekonstrukciją, savivaldybė per savo kadenciją ras lėšų pagrindinei miesto arterijai atgaivinti, kad ji būtų tinkamai pritaikyta pramogoms, poilsiui, sportui. Vilniečiai turi teisę ateiti prie upės taip, kaip ir dera Europos šalies sostinės gyventojams,“ - tikino Remigijus Šimašius.

Kviečia mesti iššūkį sau

Šiais metais maratonas dalyvius pasitinka šūkiu „Tai bus didžiausias Tavo bėgimas!“. Organizatoriai kviečia mesti iššūkį sau ir simboliškai atsinaujinus, kirsti finišo liniją – geresniam, ištvermingesniam, daugiau pasiekusiam.

„Ketvirtus metus esame pagrindinis šio maratono rėmėjas. Per tą laiką matėme, kaip ši šventė tapo išskirtiniu Lietuvos sporto įvykiu ir auga toliau. Mums labai svarbi ši ilgalaikė partnerystė, nes siekiame būti aktyvus visuomenės narys ir prisidėti prie veiklų, kurios skatina žmones gyventi sveikai, ugdyti save ir nuosekliai siekti tikslo. Net neabejojame, kad šiemet renginys sumuš naujus aktyvumo rekordus ir jame vėl bėgs gausi mūsų klientų bei darbuotojų komanda“, - kalbėjo „Danske Bank“ marketingo skyriaus vadovė Birutė Eimontaitė.

„Tam, kad bėgikams būtų lengviau išlaikyti pastovų bėgimo tempą, 42 km bėgti pakvietėme vedlius iš didžiausio Latvijos bėgimo klubo „Noskrien“. Renginio dieną mums padės ir daugiau kaip 500 savanorių, kurie užtikrins visapusišką renginio dalyvių komfortą“, - sakė VšĮ „Tarptautinis maratonas“ direktorius Darius Mikulis.

Planuojama, kad renginio dieną Vilniaus centre bus įkurtos 15 pramoginių stotelių. 12-ąjį „Danske Bank Vilniaus maratoną“ atidarys energinga braziliškų batukada būgnų kompanija iš Prancūzijos – „Badauê“. Šiuo metu grupėje daugiau nei 70 narių. Jie groja sambos, regio, fanko ir afrikietiškų stilių muziką. „Badauê“ – dažni svečiai maratonuose, paraduose ir festivaliuose Prancūzijoje bei Vokietijoje.

Bėgti galės visi

Tradiciškai bėgimo trasą maratone išsirinks kiekvienas. Tie, kuriems 42 km atrodo pernelyg didelis iššūkis, galės bėgti jau antrus metus „Teo“ pristatomą 21 km distanciją.

„Maratono strategija yra paremtas „Teo“ kelias į naujos kartos IT ir telekomunikacijų bendrovę, - sakė Antanas Bubnelis, „Teo“ korporatyvinių reikalų vadovas, – todėl susitelkimas, kartu su paprastumu ir sveikos gyvensenos vertybėmis, yra kiekviename „Teo“ žingsnyje. Bėgti „Teo“ komandoje reiškia išdrįsti, rūpintis ir paprastai spręsti neįmanomus dalykus. Planuojame, kad maratone dalyvaus apie 200 kolegų.“

Tiems, kuriems 4 km tapo įprastu rytiniu bėgimu, o pusei maratono dar nesijaučia pasiruošę, 10 km distancija taps puikiu jėgų išbandymu. Šiais metais 10 km trasą pristato maisto papildai „Magne B6“. Komandos išbandyti savo jėgas galės „Lietuvos pašto estafetėje 4x10“.

Ketvirtus metus „Rimi Lietuva“ šeimas kviečia bėgti 4,2 km. distanciją. Ši trasa tiks ir tiems, kurie tik pakilo nuo sofos – jai įveikti nereikia jokio ypatingo fizinio pasiruošimo.

„RIMI Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė džiaugėsi jau ketvirtus metus trunkančia partneryste su maratono organizatoriais: „Lietuvoje populiarėja sveikas gyvenimo būdas ir sveika mityba, o mes, kaip prekybos tinklas, pirmieji pajaučiame tą poreikį – žmonės pageidauja maitintis sveikais, pilnaverčiais produktais, vis daugiau pirkėjų turi specifinių poreikių maistui. Bėgimas taip pat yra paprastas būdas būti sveikais, tinkamas ir mažiems, ir dideliems. Sujungdami sveiką maistą su judėjimu, siekiame, kad ši nauja ir labai gera „sveiko gyvenimo būdo“ mada įtrauktų visą šeimą“, - teigė Giedrė Bielskytė.

Šiais metais maratone bus vykdomos ir labdaros iniciatyvos: IT bendrovės „Baltic Amadeus“ ir Vaikų ligoninės paramos fondo komanda lėšas skirs Vaikų ligoninės Neurologijos skyriui, R. Kaukėno fondas paramą rinks vėžiu sergantiems vaikams, Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ – dienos centrą lankantiems vaikams, gydytojai-klounai „Raudonos nosys“ bėgs už tai, kad galėtų lankyti sergančius vaikus ligoninėse.

Organizatoriai primena, kad užsiregistravę bėgti iki rugpjūčio 1 d., gaus vardinį numerį. Vilniuje Vingio parke ir Kaune prie Lietuvos sporto universiteto kiekvieną savaitgalį vyksta nemokamos treniruotės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)