Save mylėti reikia kiekvieną dieną, o tai reiškia, kad turime judėti ir žiūrėti, ką valgome. „Rekomenduoju sportuoti reguliariai, pradėti nuo 2 kartų per savaitę, po truputį didinant treniruočių skaičių ir jų intensyvumą“ sako trenerė Agnė Bastienė.

Šioje bikinio linijoms dailinti vidutinio intensyvumo treniruotėje visi pratimai - efektyvūs, jei jie atliekami taisyklingai.

Treniruotėje didžiausias dėmesys skiriamas pilvo presui, sėdmenims bei kojoms, kas moterims - labai aktualu. Pratimų atlikime dalyvauja visas raumenynas: rankos, pečių lanko, krūtinės, nugaros, pilvo bei kojų (dubuo, sėdmenys, šlaunys, blauzdos) raumenys. Prieš pradedant mankštintis, būtinas apšilimas (ypač pradedantiesiems) tam, kad paruoštumėte kūną tolimesniam intensyvesniam darbui.

Kad treniruotė duotų norimą rezultatą, visų pratimų metu mintis nukreipkite į tą vietą, kuri tuo metu yra mankštinama. Norėdami pasiekti geriausių rezultatų, turite laikytis trijų pagrindinių principų: visos treniruotės metu laikykite įtemptą pilvo presą, ritmingai kvėpuokite, bei būkite geros nuotaikos.

Su laiku didinant atliekamų pratimų pakartojimo skaičių, tikrai pajausite savo kūno pokyčius. Ir tai tikrai atsitiks, jei tai bus tikrasis jūsų noras. O kas gali nutikti, jei noras yra netikras?

Jeigu nežinote ar jums reikia pradėti sportuoti, nežinote, ar tai tikrasis jūsų noras ir norite įsitikinti, kad jis „netikras“ ir jums nepriimtinas, motyvacijos trenerė Viktorija Baltramiejūnienė rekomenduoja taikyti tą pačią vidinio pokalbio sistemą, kuomet užduodame teiginį ir klausimų seka išsiaiškiname fundamentalų žmogaus poreikį, prie kurio siekimo prisidės norų pildymas.

Pavyzdžiui, noriu išmokti šokti, nes gražiai judėsiu, busiu graži, busiu laiminga. Stop. Noras = LAIMĖ. „Netikro“ noro klausimų sekoje, tikriausiai atsiras ne pats žmogus, bet kiti veikėjai. Dažnai tai būna vyras, visuomenės spaudimas, mada, psichologinė trauma ar panašiai.

Keletas pavyzdžių – vyras pasakė, kad esu stora; aš esu storiausia iš mūsų kompanijos; žurnale perskaičiau, kad dėl svorio tikriausiai liksiu vieniša.

Destruktyvūs dalykai, kurie neturi nieko bendro su žmogaus vidine būsena (pvz., noriu pradėti sportuoti, nes vyras turi liekną meilužę, sakė, kad jo nejaudinu, nežinau, kaip kitaip įrodyti savo meilę, bijau prarasti šeimą. Stop. „Netikras“ noras = BAIMĖ). Gal viduje, jus viskas kaip tik tenkina, galbūt žmogus vyras nebejaučia jums jausmų ir tiesiog nori jus įžeisti. Tikėtina, kad sportuodama dėl vyro, padarysite jį laimingu, o gal ir nepadarysite.

„Ne savo norų“ vykdymas sukelia vidinę įtampą, kurios žmogus negalės pakęsti ilgai. „Netikras“ noras sportuoti, dažniausiai priveda prie to, kad nekalta ir labai pozityvi veikla, kuri išties lemia žmogaus laimės hormonus, sveikatos gerinimą ir kitus dalykus taps atgrasi, neduos rezultatų, bus vengiama ateityje, nes buvo pradėta ne dėl „tikro“ noro ir siejama su neigiamais išgyvenimais. Sportuokite, vedini savo „tikro“ noro! Būkite laimingi!