Pasak trenerių, sporto klubų lankytojai mielai renkasi į grupines treniruotes. Jų pliusai – gera energija, būrys bendraminčių, pamirštama rutina ir gerai leidžiamas laikas. Minusai – jeigu norite išmokti, pavyzdžiui, teisingai kelti štangą arba pasiruošti kokioms nors varžyboms, pasiekti užsibrėžtų tikslų per tam tikrą laiką, grupinės treniruotės metu treneris negalės jums skirti tiek laiko, kiek skirtų asmeninėje treniruotėje, rašoma pranešime spaudai.

Pastaruoju metu labai išpopuliarėjo treniruotės su savo kūno svoriu, sporto klubuose vis mažiau treniruoklių. Kokia šių užsiėmimų nauda?

M. Norkutė ir L. Kasparavičius sako, kad tai pačios efektyviausios treniruotės kūno formoms palaikyti, taip pat išmokti taisyklingai atlikti įvairius pratimus, pavyzdžiui, pritūpimus, atsispaudimus. Treniruotėse, kuriose dirbama su savo kūno svoriu, išmokstama nesudėtingų, tačiau naudingų pratimų, kuriuos galima atlikti laisvalaikiu gamtoje, namuose, jeigu negalite ateiti į sporto klubą.

Treniruotės

Populiariausių treniruočių penketukas pagal GET FIT sporto akademijos trenerius:

1. Aukšto intensyvumo intervalinės treniruotės

Populiariausių viršūnėje išlieka aukšto intensyvumo intervalinės treniruotės. Intervalinėmis jos vadinamos todėl, kad yra derinami darbo ir poilsio intervalai.

2. Jėgos treniruotės

Jau kurį laiką į sporto klubus stipriai veržiasi jėgos treniruotės – tai darbas su štangomis ir kitais papildomais svoriais (giromis, kimštiniais kamuoliais ir kt.). Vis dažniau į tokias treniruotes renkasi ne tik vyrai, bet ir moterys, šiose treniruotėse nėra labai svarbus jūsų fizinis pasirengimas, nes treneris paaiškina, išmoko pratimų atlikimo technikos ir visi treniruotės dalyviai dirba savo tempu ir intensyvumu.

3. Treniruotės su TRX diržais

Šių treniruočių metu dirba smulkieji raumenys, sportuojama tik su savo kūno svoriu, naudojantis TRX dirzais.

4. Rato treniruotės

GET FIT sporto klube populiariausios circle training – rato principo treniruotės, kai atliekame vieną pratimą vienoje stotelėje, tuomet minutę ilsimės ir keliaujame į kitą stotelę.

5. Kovos treniruotės

Populiarios ir fight club, cardio boxing treniruotės, jų metu naudojami kovos elementai.

* * *

Išmanieji sportuojančių pagalbininkai

Sportuojantys viliojami įvairiomis madingomis šiuolaikinėmis technologijomis, padedančiomis sportuoti – tai įvairūs išmanieji laikrodžiai, širdies ritmo matuokliai, žiedai, jogos kelnės ir kt. Ar tai tik mados reikalas, ar realūs pagalbininkai?

  • Madingiausios, naudingiausios ir patogiausios šiuolaikinės technologijos tikriausiai būtų belaidės ausinės, telefonu suderinamos su „Bluetooth“. Jų dizainas sukurtas taip, kad nekristų iš ausų sportuojant. Moksliniais tyrimais nustatyta, jog muzika nuo sporto neatsiejama, ji ne tik motyvuoja, bet ir gerina sportinius rezultatus.
  • Taip pat ne tik madingos, bet ir naudingos įvairios programėlės (app'sai). Jos ne tik patogios, bet ir padeda sutaupyti, juk sporto abonementas nemažai kainuoja, o naudodamiesi sporto programėlėmis galite sportuoti ir namie, ir gamtoje, ir tik su savo kūno svoriu.
  • Išmanieji laikrodžiai ne tik padeda įvertinti savo galimybes ir palaikyti optimalų krūvį treniruočių metu, bet dar ir nurodo bendrą dienos aktyvumą. Yra laikrodžių, fiksuojančių, kad aktyvumas mažas arba per ilgai sėdima, ir primenančių, jog laikas pasivaikščioti.
  • Labai populiarėja PYRKIÄ sportiniai aksesuarai, ypač žiedai. Daugelis CrossFit atletų juos renkasi vietoj vestuvinių žiedų, jie silikoniniai, neperšlampami, ir yra tikras mados klyksmas CrossFit pasaulyje.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)