aA
Norint sulieknėti, svarbiausia – susidaryti mitybos planą, gamintis pusryčius, pietus ir vakarienę.
© Shutterstock

Kad būtų lengviau, womenshealthmag.com sudarė penkių patiekalų sąrašą – tai nesudėtingi receptai, kurie pravers kasdien.

1. Daržiniai porai

Sauja daržinių porų turi tik 54 kalorijas. Šie švelnaus skonio svogūnai turi daug ląstelienos, prebiotikų, tad paskatins gerųjų bakterijų dauginimąsi žarnyne.

2. Ėrienos gabalėliai

Aviena ir ėriena yra gana riebi, tačiau padeda deginti riebalus dėl joje esančios konjunguotos linolo rūgšties. Ėriena turi apie penkis kartus daugiau konjunguotos linolo rūgšties nei jautiena.

3. Švieži rozmarinai

Kaip ir visos žolelės, rozmarinai paįvairina skonį, juose yra rozmarino rūgšties, kuri kiek lėtina virškinimą, tad ilgiau jausite sotumą.

4. Šparagai

Šparaguose gausu inulino – tirpios ląstelienos, kuri suteikia sotumo ilgesniam laikui.

5. Džiovinti abrikosai

Juose gausu kalio, o jis reikalingas medžiagų apykaitai. Jei pakanka kalio, žmonės turi didžiausią liesų raumenų masę.

Pusryčiai

Bandelė su abrikosų ir žolelių užtepu.

6 džiovintų abrikosus užpilkite 2/3 stiklinės vandens su 1 šaukšteliu rudojo cukraus ir 1/4 smulkintų rozmarinų, palaikykite apie 5 min. sumaišykite su keliais šaukštais minkšto, tepamo sūrio ir 1/2 šaukšto tarkuotos apelsino žievelės. Įdėkite į šaldytuvą. Tepkite užtepo ant skrudintos bandelės, pabarstykite kapotomis pistacijomis.

Pietūs

Šparagai ir salotos su ėriena

Išpjaukite kaulus iš dviejų ėrienos šonkaulių, pakepkite 5–8 min. Palikite 5 min. pravėsti, paskui supjaustykite gabalėliais. Nulupkite 2 šparagus, pasmulkinkite žalumynų. Išplakite 2 šaukštelius alyvuogių aliejaus, 11 šaukštelį raudonojo vyno acto ir 1/4 šaukštelio smulkintų šviežių rozmarinų. Sumaišykite ėrienos gabaliukus su žalumynais, padažu, įpjaustykite truputį apelsino.

Užkandis

Karamelizuoti porai su garuose virtais šparagais

1 min. pavirkite šparagus. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštelį alyvuogių aliejaus„ sudėkite smulkintą porą, 1 smulkintą česnako skiltelę, įberkite druskos, pipirų. Pakepkite apie 10 min. Įdėkite 2 šaukštus grietinės. Patiekite šiltus su šparagais.

Vakarienė

Kepta ėriena su šparagais ir porais

Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių. Į skardą įdėkite 4 perpus perpjautus šparagus, 1 porą, perpjautą į keturias dalis, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite druskos ir pipirų. Pašaukite į orkaitę, pakepkite 8 min. Sumaišykite 1 šaukštelį alyvuogių aliejaus su puse šaukštelio smulkintų šviežių rozmarinų, česnako skiltele ir įtrinkite 3 ėrienos gabalus. Išimkite iš orkaitės skardą, daržoves pastumkite į kraštus, į vidurį įdėkite mėsą, pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 5 min. (ėriena bus vidutiniškai kepta).

Desertas

Abrikosų kompotas su sūriu

6 smulkintus abrikosus užvirinkite 1/3 stiklinės šviežių apelsinų sulčių su 2 šaukšteliais smulkintų porų, 1 šaukšteliu raudonojo vyno acto, 1/4 smulkintų šviežių rozmarinų, žiupsneliu druskos, virkite, kol abrikosai suminkštės, o skystis beveik išgaruos – apie 3–5 min. Kai pravės, patiekite su šveicariško sūrio riekelėmis.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

DELFI tyrimas. Iš Pranckiečio – itin dosni dovana jo dviems patarėjams: ko niekas nepastebėjo mokytojams užėmus ministeriją (80)

Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio įnirtingas laikymasis savo posto vykstant koalicinėms deryboms...

Schema: ko reikia gerovės valstybei pagal ekonomistą Raimondą Kuodį (23)

Už gerovės valstybės mažinimą pasisakantieji nelabai suvokia šiuolaikinių rizikų masto ir...

Dauguma naftos perdirbėjų nepasirengę „aukso amžiaus“ pabaigai (5)

„ Deloitte LLP“ teigimu, didžioji dauguma naftos perdirbėjų ir chemikalų gamintojų nėra...

Kas atlygina žalą, kai avariją sukelia elektrinio paspirtuko vairuotojas arba dviratininkas

Automobilį iki tol, kol neiškyla poreikis važiuoti didesnį atstumą, vasarai garažuose ir...

Lietuvoje pastebėtas meškos jauniklis: ar rudieji lokiai vėl sugrįžo į mūsų miškus? (1)

Dar prieš 100 metų mūsų protėviams miške pamatyti mešką nebuvo jokia naujiena. Šiomis...

Avokadai – ne tik mados klyksmas: svarios priežastys, kodėl verta rinktis šiuos vaisius

Pastaruosius kelerius metus avokadas yra tapęs tikru mados klyksmu kiekvieno virtuvėje.

Po alinančio periodo – gaivios žinios, tačiau tik trumpam (52)

Ketvirtadienis išauš gaivesnis. Po nakties liūčių , dieną palis dar daugelyje rajonų, tačiau...

Po skaudžios traumos darbe moteris pajautė vadovų pagiežą: su manimi susidorojo, nes buvau per lėta (92)

Feisbuke plačiai išplito įrašas, kuriame dukra atvirai papasakojo skaudžią mamos istoriją. Po...

Kiek kartų tręšti agurkus ir kokias trąšas naudoti

Agurkus būtina laiku patręšti, kitaip jų derlius bus minimalus. Pakankamas mineralinių ir...

Vytautas Landsbergis apie Dagio atvejį: tai yra vieno žmogaus psichologinė problema (493)

Kalbėdamas apie Rimanto Jono Dagio išsakomą nepasitenkinimą, Tėvynės sąjungos-Lietuvos...