Ėjimas takeliu pradžioje treniruotės sporto salėse yra tapęs bene universaliu būdu pradėti treniruotę. Dažnas įėjęs pro salės duris, nesusimąstydamas lipa ant takelio. Deja, tai nėra idealus būdas paruošti kūną fiziniam krūviui.

Tinkamas apšilimas prieš treniruotę yra būtina treniruotės dalis. Jos metu sąnariai sutepami sinovialiu skysčiu, pakyla kūno temperatūra, laipsniškai prisitaiko širdies ir kraujagyslių bei nervų sistemos. Daugelis trenerių, sporto salių lankytojų klaidingai mano, jog ėjimas takeliu, dviračio mynimas, ar kito kardio treniruoklio naudojimas (dažnai skaitant ar rašant žinutes telefone) yra pakankamai prieš keliant svarmenis ar atliekant kitus jėgos pratimus. Tai klaida!

Žmonės į salę ateina po darbo dienos, kurios metu dažniausiai sėdima, žiūrint į kompiuterio ekraną. Tad dar 10 – 15 minučių sėdėjimas ir pasyvus pedalų mynimas tikrai ne pats tinkamiausias būdas pasiruošti įtūpstams, šuoliukams, svarmenų spaudimams ar kitiems pratimams.

Geriau nešvaistyti laiko ir paversti apšilimą maloniu įpročiu:

Apšilimas yra parengiamoji dalis treniruotei. Jeigu šiandien Jūsų planuose yra pritūpimai, tuomet apšilimą pradėkite pačia paprasčiausia pritūpimų forma. 10 – 20 pritūpimų atliekamų lėtu tempu, kontroliuojamu kvėpavimu ir vis didesne amplitude. Tai puikus būdas pasiruošti pritūpimams.

Tokiu būdu kūnas po truputį supras ir pats pasiruoš tam kas jo laukia treniruotėje.

Svarbu suprasti, kad minti dviračio pedalus ar eiti takeliu taip pat yra labai gerai, tačiau to dažniausiai nepakanka, jeigu į treniruotę žiūrima rimtai. Tinkamas apšilimas gali būti ir raumenų tempimo – atpalaidavimo pratimai ar sąnarių mobilizacija.