Ir nors pardavėja suokalbiškai mirkteli, kad bikinių turi visų dydžių ir įvairioms figūroms, mūsų tai neguodžia. Dažna moteris sau prisiekia – iki vasaros turiu numesti tiek ir tiek kilogramų ir sustangrinti pilvą bei šlaunis… O ar imasi veiksmų?

„Kad pažadai sau neliktų tik pažadais būtina išsirinkti labiausiai tinkančias priemones trokštamam tikslui pasiekti ir neatidėlioti jų kitai dienai” – toks pagrindinis GOODLIFE trenerės, grupinių treniruočių vadovės, Neringos Vyšniauskienės patarimas. Verta įsiklausyti ir į kitus Neringos patarimus, tikimės, padėsiančius jus ryžtis kūno ir gyvenimo būdo pokyčiams…

Išsikelkite sau tikslą – jis padiktuos priemones…

Geresnė savijauta? Stipresnis raumenynas? Svorio metimas? Atsakykite sau, koks jūsų tikslas ir tada bus lengviau pasirinkti treniruotes bei krūvį. Jei sportuoti norite tik dėl geresnės savijautos – jūsų treniruotės neturėtų būti tokios intensyvios, kaip žmonių besiruošiančių kokiams nors turnyrui ar intensyviai metančių svorį.
Jei iki šiol niekada nesportavote (fizinio lavinimo pamokos mokykloje nesiskaito…) nepradėkite sportuoti vienas!

Pačioje pradžioje svarbiausia susirasti tinkamą trenerį įdiegsiantį teisingų judesių pagrindus arba sporto karjerą pradėti grupinėse treniruotėse. Tačiau net ir užsukę į grupinę treniruotę, prieš ją būtinai pasiklauskite, koks bus treniruotės intensyvumas bei krūviai.

Niekada nesportavęs arba ilgą pertrauką padaręs kūnas pradėjus sportuoti patiria šoką, todėl prie treniruočių reiktų pratintis palengva, tarkime sportuoti sporto klube pradėkite du kartus į savaitę.

Jeigu po dviejų savaičių jausitės gerai, treniruočių skaičių galėsite didinti iki 3-4 kartų per savaitę. Tik nepradėti iš karto nuo 4- 5 kartų per savaitę, nes raumenys turi apsiprasti su krūviu, organizmas su stresu. Nesaikingai treniruojantis galima nepasiekti norimų rezultatų o atvirkščiai sau pakenkti.

Ateikite į grupines treniruotes – sportuoti kartu su grupe daug smagiau…

Grupinės treniruotės yra puikus būdas greitai ir efektyviai pasiekti teigiamų rezultatų: numesti svorio ar sustiprinti raumenyną. Ir dar – tai galimybė puikiai praleisti laiką – grupėje daug smagiau sportuoti nei vienam – bendras entuziazmas, gera komanda įkvepia ir padeda.

Grupinės treniruotės gali būti ta vieta, kuri skatina bendravimą, naujas pažintis, taip pat neleidžia pasiduoti. Sportuodamas vienas žmogus gali viską mesti ir išeiti, tuo tarpu kai esi grupėje ir matai, jog visi sportuoja, atlikinėja pratimus, automatiškai ir tu pasistengi labiau, atsiranda didesnė motyvacija, paskata.

Atraskite SAVO TRENIRUOTĘ! Tačiau neprisiriškite prie vienos, išbandykite visas, klauskite patarimo trenerio.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!