Šventiniai birželio 21-osios renginiai šiemet vyks net 10 miestų ir sukvies jogos mėgėjus bei profesionalus. Šventėje Vilniuje dalyvaus ir vienas žinomiausių pasaulyje gyvenimo meno mokytojų – svamis Jyothirmayah.Šventėje Vilniuje dalyvaus ir vienas žinomiausių pasaulyje gyvenimo meno mokytojų – svamis Jyothirmayah.

„Joga yra Indijos dovana pasauliui, tad šį žinių lobyną turime skleisti visam pasauliui. Fizinė sveikata, gera savijauta, ligų prevencija bei jų stebėsena ir harmoninga būklė – visa tai užtikrinti gali joga, pakeičianti tiek kiekvieno asmens, tiek ir visos visuomenės požiūrį į žmogaus gerovę, – teigia svamis Jyothirmayah. – Jogos pripažinimas Jungtinėse Tautose padrąsino abejojančius ir prietaringus žmones susipažinti bei patiems ją išbandyti, o Vilniaus jogai, jaučiantys bendrystę su pasauliu, skleidžia vieną žinią – apie laimę, taiką ir harmoniją. Šių žmonių atsidavimas yra įkvepiantis.“

Praėjusį sekmadienį daugumoje pasaulio šalių buvo atliekamas Saulės pasveikinimo ritualas, kuriame dalyvavo skirtingų Lietuvos jogos mokyklų atstovai, profesionalai ir mėgėjai. Anot svamio Jyothirmayah, šis pasveikinimas parodo, kad joga yra visai kaip saulė – labai sena, bet kartu ir kas dieną nauja, ji tvari ir praturtina kiekvieno praktikuojančio žmogaus gyvenimą.

Saulės pasveikinimas – tai grakšti dvylikos pozų (asanų) seka, atliekama kaip vienas tęstinis pratimas. Kiekviena poza turi priešingą poveikį nei ankstesnė – taip kūnas išmankštinamas, ištempiamas skirtingomis kryptimis. Judesių kompleksas puikiai sustiprina ir atgaivina kūną, suteikia gerą nuotaiką – atliekamas kaip rytinė mankšta, nuteikia pozityviai pradėti dieną.

Šiuo pratimu pasveikinti saulę kviečiami visi norintys, nes penkias dienas rytais nuo birželio 17 d. Vilniaus Rotušės aikštėje vyks atviri Saulės pasveikinimo užsiėmimai. Tomis pačiomis dienomis vakarais įvairių Vilniaus jogos mokyklų atstovai ves nemokamas treniruotes, kuriose dalyvauti kviečiami visi, su savimi atsinešę jogos kilimėlį.

Birželio 21 dieną, antradienį, Vilniaus Rotušėje įvyks šventiniai Tarptautinės Jogos dienos, kurią praėjusiais metais paskelbė Jungtinių Tautų Organizacija, renginiai. Juos atidarys Indijos Garbės konsulas Lietuvai Rajinder Kumar Chaudhary, o pasirodymus pristatys profesionalūs Lietuvos jogos meistrai. Paskaitų erdvėje įvairūs pranešėjai skaitys paskaitas apie praktinę jogos naudą ir jos reikšmę kasdienybėje. Šventę vainikuos įspūdingas ir ugningas gongų koncertas su meistru Vyrenijumi Andrijausku.

Tarptautinės Jogos dienos renginius antrus metus iš eilės organizuoja Indijos Garbės konsulatas Lietuvoje. Praėjusiais metais vykusi šventė siekė atkreipti dėmesį į šiuo metu labai populiarėjančią, tačiau rimta nelaikomą meditacijos ir treniruotės veiklą.

Atviruose renginiuose dalyvavo keli šimtai jogos entuziastų, turėjusių progą ne tik išvalyti sielą ir kūną, bet ir išklausyti naudingų paskaitų bei parodyti, kad joga užsiimti galima ne tik savo namuose. Šventės metu buvo pasiektas Lietuvos jogų rekordas, atliekant vieną populiariausių jogos pozų – Gyvybės medį. Jį vienu metu atliko 1300 dalyvių.

Daugiau informacijos ir detalią renginio programą rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją