Mitybos ekspertai pataria kiekvienai moteriai įtraukti į mitybos racioną šiuos aštuonis produktus:

Avokadai

Avokadai skatina šalintis iš organizmo cholesteroliui, kuris yra didžiausias širdies ir kraujagyslių sistemos priešas. Avokaduose gausu kalio, vitaminų E ir C, kurie yra natūralūs antioksidantai.

Mėlynės

Mėlynės stabdo moters organizmo senėjimą, gerina virškinamojo trakto, žarnyno, kasos veiklą, yra naudingos odai, plaukams. Mėlynėse gausu regėjimą stiprinančių vitaminų.

Linų sėmenų aliejus

Tai naudingų riebalų rūgščių ir fitoestrogenų šaltinis. Pakanka vieno–dviejų šaukštelių per dieną, kad aprūpintumėte reikalingomis medžiagomis odą, plaukus, lytinę ir imuninę sistemas. Galima vartoti prieš pusryčius arba įpilti į salotas, pvz., kartu su citrinos sultimis vietoje druskos. Linų sėmenų aliejuje yra omega trys, omega šeši ir omega devyni riebalų rūgščių, didelis vitaminų kiekis, kurie labai naudingi moterų organizmui.

Bananai

Bananuose – daug kalio, kuris atsakingas už raumenis, taip pat už širdies raumens sveikatą. Juose daug magnio, kuris padeda versti triptofaną serotoninu, laimės hormonu.

Graikiniai riešutai

Mažina padidėjusį skrandžio rūgštingumą, yra naudingi kepenų problemų, diabeto atveju. Patartina vartoti ir turint moteriškų lytinių organų ligų. Gerina protinį aktyvumą, naudingi kaip užkandis moteris, kurios dirba su dideliu kiekiu informacijos, užsiima protine veikla.

Soja

Soja turi daug vitaminų A ir E, kurie yra ir antioksidantai, taip pat lecitino, spartinančio medžiagų apykaitą. Soja turi mažai kalorijų, įtraukus jos produktų į racioną, normalizuosis svoris. Sojoje yra ir tokoferolio – ši medžiaga stiprina imunitetą ir lėtina senėjimo procesus organizme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)