Skirtingų rūšių svogūnai, kaip paaiškėjo, skiriasi ne tik išvaizda, o vieni, kaip rašoma svetainėje womenshealthmag.com, tikrai vertingesni už visus kitus.

Šiais metais buvo atliktas žurnale „Food Research International“ aprašytas tyrimas, kurio iniciatoriams pavyko išsiaiškinti, kad dėl didelio antioksidantų kvercetino ir antocianino kiekio efektyviausia kovos su vėžinėmis ląstelėmis priemone laikytini raudonieji svogūnai.

„Antocianinas suteikia vaisiams ir daržovėms konkretų atspalvį, tad logiška, kad tamsiausios – raudonos – spalvos svogūnai ir pasižymi didžiausiomis kovos su vėžiu galiomis“, – sako tyrimo autorius Sureshas Neethirajanas.

Žinoma, šie pranašumai būdingi ne vien raudoniesiems svogūnams. „Visi svogūnai laikytini nuo vėžio apsaugančiomis daržovėmis, nes juose gausu antioksidantų kvercetino ir antocianino“, – sako knygos apie gydomųjų savybių turinčius produktus „Healing Superfoods for Anti-aging: Stay Younger, Live Longer“ autorė Karen Ansel. Ji priduria, kad raudonuosiuose svogūnuose antocianino yra daugiausia, o kadangi jis labai padidina su vėžį sukeliančiais laisvaisiais radikalais kovojančio kvercetino efektyvumą, kaip tik šios rūšies svogūnus ir reikėtų laikyti pačiais naudingiausiais.

Laimei, raudonuosius svogūnus tikrai galima naudoti vietoj baltų nebūgštaujant, kad dėl to pakis patiekalo skonis, todėl ilgai nemąstydami rinkitės būtent juos ir paverskite maistą dar galingesniu antioksidantų šaltiniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)