Tad jei savo pažadus pradėti mankštintis namuose imate pildyti pradžioje rinkdamiesi treniruoklį, tik neišlaidaukite pirkdami bėgimo takelį ar stacionarų dviratį! Paprasta guminė juosta – kur kas mažesnių investicijų ir vietos namuose reikalaujantis „treniruoklis”. O ką naudingo su ja nuveikti pasakoja bei rodo Andriejus.

Elastinga gumos juosta puikus įrankis, sporto salėje dažnai gelbstintis, kai reikia įtvirtinti teisingą pratimo atlikimo techniką. Būtent jos pagalba kai kuriuos pratimus tampa lengviau suvokti ir atlikti teisingai. Pavyzdžiui, atliekant pritūpimą, keliai turėtų stumtis į išorę, tačiau daugumai žmonių jie krypsta į vidų. Tokiu atveju žemiau kelių užmaunama surišta guma ir norint ją išlaikyti nenusmukusią tenka panaudoti jėgą ir stumti kelius į išorę. Taip provokuojamas teisingas pratimo atlikimas.

Guma taip pat leidžia pratimus atlikti didesne amplitude nei su svareliais ar stacionariame treniruoklyje. Ji leidžia judėti skirtingomis kryptimis, atlikti dinaminius judesius, kai tuo tarpu treniruoklyje pratimo atlikimo amplitudė yra fiksuota, judesys ribojamas.

Guma veikia ir kaip lengva papildoma apkrova. Darant pratimus su guma pasipriešinimas vyksta ne tik kėlimo, bet ir nuleidimo metu, tad nėra galimybės sukčiauti, simuliuoti. Kadangi gumos yra įvairių tamprumų, galima išsirinkti pagal savo pajėgumą ir palaipsniui rinktis storesnę taip didinant pasipriešinimą.

Pratimai su elastinga juosta apkrauna ne tik pagrindinius išorinius raumenis, bet ir gilesnius smulkiuosius, atsakingus už laikyseną. Tad tai puiki priemonė įdarbinti už stabilumą atsakingus raumenis. Taip pat jos pagalba galima atlikti koordinaciją bei lankstumą lavinančius pratimus.

Tad guminė juosta - tikrai puikus įrankis norintiems mankštintis namuose – nebrangus, suteikiantis įvairovės ir neužimantis daug vietos. Guma ypač aktuali ir ideali norintiems neapleisti sporto kelionėse ar atostogų metu – jūsų bagaže ji užims minimaliai vietos.