Ne vienos moters vonios spintelėje – keliolika kremų buteliukų ir dar tiek pat valymo bei tonizavimo priemonių. Specialistai sako: kosmetikos priemonių, jei jos tarpusavyje nedera, gausa naudos neduos. Tebūnie šios kelios, tačiau tarpusavyje puikiai derančios.

Rinktis vieną gamintoją

Specialistai pastebi, kad viena dažniausiai pasitaikančių veido odos priežiūros klaidų – ne tik netinkamai pasirinktos priemonės, bet ir jų gausa. Mat per dažnai valoma skirtingu plovikliu oda nuolat dirginama įvairių cheminių medžiagų. Taigi manyti, kad prisotindami kuo įvairesnėmis priemonėmis ją tausojame, yra klaidinga. Išsausėjusi ji netenka jaunatviško spindesio.

„Dažnai naudojamas odos šveitiklis gali sukelti dermatitą, kitų problemų. Grubus šveitiklis neturėtų būti naudojamas dažniau nei vieną du kartus per savaitę. Be to, reikalinga atsižvelgti į jo rūšį bei naudojimo schemą. Kai kurios priemonės naudojamos pagal tam tikrą schemą: tarkime, visą savaitę kasdien ir daroma ilgesnė pertrauka, tris dienas iš eilės – pertrauka“, – atkreipia dėmesį gydytoja dermatovenerologė Indrė Domarkaitė-Jakovlevė.

Tos, kurios ypač rūpinasi ir daug investuoja į odos jaunystės išsaugojimą, priemonių ant veido sluoksniuoja nemažai – prieš serumą dar vieną serumą. O kur kremai, kaukės, šveitikliai. Ne tik vonios spintelės, bet ir šaldytuvas jų gali būti nukrautas siekiant pailginti priemonių galiojimą. Gydytoja sako, kad tai nėra blogai, tiesa, jei viskas paskirta specialisto.

„Mažai, kas žino, kaip tinkamai naudoti kremus. Visos priemonės turi derėti, tai yra būti tos pačios serijos. Prieš kremą tepamas serumas turėtų atitikti vieną liniją. Gamintojas nebūtinai privalo būti vienas, tačiau jų sudėtis ir veikliosios medžiagos – būtinai derėti, nesidubliuoti“, – pabrėžia I.Domarkaitė-Jakovlevė. Mat taip sumažėja alergijos tikimybė, o naudojamų kremų veikliosios medžiagos nenueina perniek.

Keisti bent kas pusmetį

Prisirišti prie vieno veido priežiūros derinio – taip pat ne saugumo stotelė. Kosmetologė Katerina Stankūnė sako priemones derėtų keisti kas 3–6 mėnesius kintant klimatui.

„Oda pripranta prie aktyviųjų medžiagų, tačiau jų keisti kas dieną taip pat nerekomenduoju, nes dirgindama oda gali pradėti alergizuoti. Svarbu atkreipti dėmesį į sudėtį. Geriausia rinktis kuo profesionalesnes priemones arba tas, kurių sudėtyje yra mažiau kvapiklių“, – sako grožio specialistė.

Ar kaina yra svarbi? Dažniausiai taip. „Gera priemonė reikalauja ypatingo įpakavimo, kuris yra įkainotas, tačiau tikrai neturėtų sudaryti didžiosios kremo kainos dalies“, – teigia K.Stankūnė.

Anot jos, jei oda nėra probleminė, daug priemonių nereikia, tačiau be bazinio prausiklio, toniko, serumo ir kremo odos jaunystės išlaikyti, deja, nepavyks: Visada rekomenduoju apsilankyti pas specialistą, kuris parinks tinkamą keturių-šešių priemonių krepšelį odos priežiūrai pagal sezoniškumą.“