„Esu natūraliai atrodančio grožio šalininkė, o kaip tik vėžį išgyvenusioms moterims ar vyrams ir trūksta šių bruožų – antakių plaukelių, blakstienų, o į darbus, į gyvenimą po ligos grįžti reikia, tačiau žmonių žvilgsniai ir klausimai tikrai neprideda pasitikėjimo savimi“ – atsiųstame pranešime spaudai pasakoja Inga Širvaitė – permanentinio makiažo meistrė.

„Turbūt visi žinome kiek žmogaus išvaizdai yra svarbūs antakiai – jie suformuoja ir tarytum įrėmina veidą, o kai jų nėra, veidas atrodo tuščias, be emocijų. Dažniausiai moterys tokiu „piešia“ antakius, tačiau tai nepatvarus ir neilgalaikis spendimas, reikalaujantis itin daug laiko ir įgūdžių, todėl permanentinis makiažas čia vienintelė ilgalaikė išeitis. Jaučiu didžiulę atsakomybę prieš manimi pasitikintį žmogų, nes visiškai tuščioje vietoje turiu suformuoti jo veido „rėmus“ – antakius.

Visuomet stengiuosi antakių formą ir spalvą parinkti pagal individualius bruožus, kad jie atrodytų kuo natūraliau, tiktų ir patiktų klientei – kartais eskizo nusipiešimas ant žmogaus veido gali užtrukti ir pusvalandį ir tik tuomet kai būsima antakių forma esame patenkintos mes abi, pradedu darbą su dažais.

Atlikus procedūrą, dažai odoje išliks apie dvejus metus, per tą laiką greičiausiai ataugs natūralūs plaukeliai, tačiau nebūtinai tokie tankūs ir stiprūs kai anksčiau, tad permanentinis makiažas bus ir reikalingas ir toliau“ – pasakoja I. Širvaitė.

Ji sako kad tos pačios procedūros metu dažniausiai atliekamas ir blakstienų linijos paryškinimas – ir tokiu būdu sukuriamas natūralių blakstienų įspūdis, nes dažniausiai kai dėl onkologinės ligos iškrenta antakiai, tas pats nutiks ir su blakstienomis.

Onkologiniams ligoniams būtina visokeriopa pagalba

Permanentinis makiažas

„Padėti moterims, kurios įveikė šią sunkią ligą, man labai gera ir svarbu – nuolat tobulinu ir plečiu paslaugų sąrašą – štai pastaruoju metu tapo labai aktualu krūties spenelio atkūrimas permanentinio makiažo pagalba“ – pasakoja studijos „Ink fairy“ vadovė Inga Širvaitė. „Po atliktų krūties šalinimo operacijų neretai dar būna atliekama pačios krūties rekonstrukcija – tai labai ženkliai pagerina psichologinę moters sveikatą, tačiau pats spenelis būna bespalvis.

Aureolės tatuiravimas – kosmetinė procedūra, atliekama sukuriant spenelio vaizdą. Procedūros metu pigmentas, naudojant panašią techniką kaip ir permanentinio makiažo, įvedamas į viršutinį odos sluoksnį ir tokiu būdu sukuriama tikroviška jo išvaizda. Specialistė naudoja 3D techniką, kurios pagalba suformuojamas erdvinis spenelio vaizdas ir maždaug po dviejų valandų darbo moters spenelis įgauna ir spalvą ir natūralų ią išvaizdą.

Dominuoja keli variantai: vienas, kai po onkologinės ligos moteris neturi vieno spenelio, tad aureolių tatuiravimo būdu sukuriamas naujas spenelis ir abi krūtys susilygina, kartais gi nėra abiejų spenelių, tada atkuriami jie abu. Svarbu pažymėti, kad procedūra atliekama ne tik po ligos, bet ir dėl kosmetinių priežasčių kai pacientė pageidauja dėl estetinio vaizdo paryškinti spenelių spalvą, suvienodinti dydį“ – pasakoja specialistė ir sako visuomet propaguojanti kuo natūralesnį vaizdą.

Išretėjusius plaukus slepia permanentiniu makiažu

Permanentinis makiažas

„Reti arba dėl įvairių priežasčių smarkiai slenkantys plaukai sukelia daug nepatogumų, kai kuriems žmonėms lieka nemenki tušti plotai, kurie erzina ir sukelia didžiulį diskomfortą. Dar viena taip pat tiek vyrams tiek moterims pasitaikanti liga – alopecija – plaukų slinkimas, neretai taip pat plaukai išslenka plotais.

„Šiuo atveju taip pat labai populiari skalpo mikropigmentacija – tai neinvazinė procedūra, kurios metu mikro – adatų pagalba į skalpo odą įvedamas pigmentas, suformuojant plaukų folikulų vaizdą (nuskustos galvos), tuo sudarant tankesnių plaukų įspūdį, užmaskuojant praplikimo zonas, randus, atkuriant plaukų augimo liniją. Šia paslauga vienodai dažnai naudojasi vyrai ir moterys, jau tapo norma, kad į kosmetologus dėl vienokių ar kitokių problemų kreipiasi ir vyrai – neretai tenka maskuoti ir po plaukų persodinimo praretėjusias vietas. Jiems vis svarbiau kaip jie atrodo ir ne vien dėl dailiosios lyties atstovių, bet ir dėl savęs, asmeninės ramybės ir estetikos“ – sako permanentinio makiažo specialistė I. Širvaitė.

Ji pasakoja, kad ilgalaikio grožio procedūros moterims ir toliau išlieka aktualios, ypač artėjant vasarai moterys skuba darytis ilgalaikio antakių, vokų ar lūpų makiažo.

Specialistė įspėja, kad prieš darantis šias procedūras, svarbu su meistru aptarti savo sveikatos būklę, suprasti, kad permanentinis makiažas bet kokiu atveju yra odos sužeidimas, tad jam reikalingas gijimo procesas. Per kelias valandas po procedūros gali pasireikšti paraudimas, patinimas. Labai svarbu laikytis meistro pateiktų priežiūros instrukcijų, tepti procedūros vietą paskirta priemone. Negalima pažeistos vietos liesti rankomis, nes yra tikimybė infekcijos patekimui. Patariama vengti baseinų, deginimosi saulėje, soliariume, saunų, pirčių, grožio procedūrų ir intensyvaus sportavimo, kuomet prakaituojama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją