Todėl susirgus, priklausomai nuo ligos pobūdžio, reikėtų ne tik rinktis tam tikros spalvos drabužius, bet ir stengtis, kad jūs suptų reikiamos spalvos daiktai.

Patarimai

Raudona spalva stiprina imunitetą, regėjimo aštrumą, kelia kraujospūdį ir apetitą. Ji padeda atsikratyti depresijos, verčia dažniau kvėpuoti, o širdį – dažniau plakti. Tai ideali spalva trumparegiams bei hipotonikams. O štai tiems, kuriuos kankina hipertonija ir viršsvoris, piktnaudžiauti raudona spalva nederėtų. Tokiems žmonėms geriau žvelgti į pasaulį pro rožinius akinius – tokia spalva ramina ir gerina nuotaiką.

Geltona spalva stimuliuoja virškinimo sistemos veiklą, gerina odos būklę paūmėjus alergijai, egzemai bei kitiems dermatologiniams susirgimams, gerina fizinį aktyvumą. Ši spalva taip pat turi antidepresinių savybių, mažina nuovargį ir mieguistumą.

Žalia spalva harmonizuoja fiziologinius organizmo procesus, padeda atsikratyti galvos skausmo, mažina bronchų ir kraujagyslių lygiųjų raumenų spazmus, gerina būklę sergant astma ir hipertonija. Be to žalia spalva turi raminamąjį poveikį.

Žydra, mėlyna ir violetinė pasižymi baktericidinėmis savybėmis, gerina skydliaukės veiklą, normalizuoja kraujospūdį, valo ir atpalaiduoja bronchus. Kadangi šios spalvos mažina alkio jausmą, pasirinkus jas virtuvėje galima tikėtis mažesnio svorio. Tik nereikėtų perlenkti lazdos – mėlynų ir violetinių atspalvių perteklius sutrikdys medžiagų apykaitą, slopins nervų sistemą, versdamas pasinerti į liūdesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)