Aknė, uždegimai

Šiuo atveju rezultatas priklausys nuo spuoguotumo ir uždegimo laipsnio. Jeigu kalba eina tik apie išsiplėtusias poras T zonoje ir pavienius uždegiminius elementus, iš savo kosmetologės galima tikėtis „stebuklo“. Žinoma, jeigu jums reikia virsti „princese“ vos per pora iki pokylio likusių valandų, neverta piktnaudžiauti kamedonų spaudimu – tokiu atveju juodus taškelius ir užsikimšusias poras verčiau paslėpkite dekoratyvine kosmetika.

Jeigu iki jums svarbios dienos dar liko dvi-trys paros, visiškai realu atlikti veido valymą, užbaigti jį poras sutraukiančia veido kauke. Taip pat būtina likusias dienas naudoti aktyvius preparatus, kurie mažina uždegiminius procesus ir ramina odą. To pakaks, kad iki iškilmingos akimirkos oda nusiramintų ir galėtumėte pasidžiaugti puikiais rezultatais.

„Pokylio“ išvakarėse panaudokite intensyvaus priešuždegiminio poveikio koncentratą arba raminamąją kaukę. Taip pat svarbu parinkti tinkamą makiažo pagrindą, kuris užmaskuos veido paraudimus ir paslėps uždegimo apimtas zonas.

Labai svarbu, kad po veido valymo būtų atliekamas aktyvus drenažas, kuris padės sumažinti patinimą ir paraudimą, o procedūros poveikiui suteiks atsparumo. Tam galima naudoti ne tik manualinį masažą – tokiu atveju kur kas veiksmingesnės mikrosrovės ir kitos aparatais atliekamos procedūros, pavyzdžiui, ultragarso metodas. Todėl svarbios dienos išvakarėse ar net likus kelioms valandoms iki išėjimo į likimą nulemsiantį pasimatymą apsilankykite pas gerą specialistą.

Jeigu kalba eina apie vidutinę ar sunkią aknės formą, deja, radikalaus pagerėjimo per vieną ar dvi dienas pasiekti nepavyks. Tokiu atveju galima atlikti giluminio veido valymo procedūrą, kuri yra subtili ir nežaloja odos, o vėliau kruopščiai nuvalyti ją priešuždegiminėmis priemonėmis nuo bėrimo.

Žinokite, kad turint stipriai išbertą veidą, norint suteikti jam maksimalų patrauklumą, tikslingiausia nerizikuoti ir pasinaudoti profesionalaus visažisto paslaugomis. Vėlgi, pastaruoju atveju vertėtų atsakyti į klausimą – norite sužavėti „gyvus žmones“ ar patraukliai atrodyti bendroje nuotraukoje? Reikia žinoti, kad specialiai fotosesijai skirtas makiažas realybėje atrodo kiek perdėtai ir nenatūraliai.

Reikia suprasti, kad atsikratyti rimtos aknės problemos vos per vieną mechaninio valymo procedūrą renginio išvakarėse tiesiog neįmanoma. Todėl būtų kur kas protingiau pasirūpinti tuo iš anksto.

Puikių rezultatų pasiekti galima atlikus seriją negilių cheminių veido valymų likus kelioms dienoms (geriausia – savaitei) iki iškilmingos datos. Jeigu jus kankina rožiniai spuogai (lot. rosacea), cheminių procedūrų reiktų vengti ir verčiau rinktis fermentinį odos šveitimą.

Raukšlės

Atrodytų, kad tokiu atveju geriausias sprendimas – grožio injekcijos: užpildai – raukšlėms ties nosimi ir lūpomis, mikro injekcijos – aplink akis, botoksas – kaktos raukšlėms ir mimikos aktyvumui pašalinti...

Tačiau kalbant apie greitą efektą, „grožio injekcijos“ nepavers jūsų „iš lėliukės į drugelį“ vos per kelias dienas. Štai po botokso injekcijų tikrąjį efektą pamatysite tik po penkių-septynių dienų. Taip pat verta pažiūrėti tiesai į akis – jeigu oda neprižiūrėta, nelygi jos spalva ir sumažėjęs elastingumas, raukšlių panaikinimas pakankamo jaunumo įspūdžio nesukurs.

Be to, injekcijų (ypač jeigu daromos pirmą kartą) rezultato nuspėti neįmanoma. Pirmą kartą ne visada viskas pavyksta idealiai, o atlikti vienu metu kelių veido zonų korekciją yra rizikinga, todėl kai kurie grožio specialistai atsisako tai daryti, ypač jeigu tai naujas pacientas.

Iš tikrųjų, rezultatas gali visiškai nepateisinti lūkesčių. Tikrai niekas negali garantuoti, kad bus išvengta komplikacijų, o mėlynę po akimi užmaskuoti kur kas sudėtingiau nei paviršinę raukšlelę, jau nekalbant apie tai, kad pirmuoju atveju aplinkiniams kils kur kas daugiau klausimų nei antruoju.

Netgi gerai atlikta korekcija injekcijomis, kai išvengiama komplikacijų, gali sukelti tam tikrų problemų – svarbiausia, galite jausti tam tikrą veido mimikos nenatūralumą ir susikaustymą.

Taigi, jūsų kredo turėtų skambėti taip: atsargumas ir dar kartą atsargumas. Likus dienai ar dviem iki grandiozinio renginio tikrai nedera ryžtis botokso ar užpildų injekcijoms. Apskritai, pamirškite invazines procedūras. Be to, prieš pasiryždama joms ateityje pirmiausia pasverkite visus „už“ ir „prieš“.

Turėkite omenyje anamnezę ir jeigu jūsų oda yra jautri ar turi polinkį į hematomų formavimąsi, apskritai turite atsisakyti koregavimo infekcijomis minties atsakingos dienos išvakarėse. Geriau jau „išeiti į žmones“ su raukšlelėmis, nei su mėlynėmis.

Skubiais atvejais gali pagelbėti invazijos nereikalaujančios raukšlių korekcijos procedūros: aktyvaus odos stangrinimo procedūros, įvairia įranga atliekamos procedūros ir manualinis masažas. Idealia strategija, leidžiančia sukurti matomo atjaunėjimo efektą per kelias dienas, galėtų būti neinvazinės transderimnės mimikos raukšlių korekcijos ir mikro srovių derinys.

Pagaliau svarbiosios dienos išvakarėse derėtų pasinaudoti transderminėmis kaukėmis-pleistrais akių ir kaktos srityse, taip pat giluminio drėkinimo ir odos stangrinimo poveikiu pasižyminčiomis kaukėmis ir koncentratais. Lengvas (vadinasi, natūralus) profesionalo atliktas makiažas leis sustiprinti įspūdį. Be to, meistriškai atliktas makiažas gali puikiai atrodyti ir nuotraukose!

Kaip išspręsti pigmentacijos problemą

Hiperpigmentacija – tai tamsios dėmės, strazdanos ar netolygi veido spalva. Suprantama, prieš svarbų pasirodymą norisi viso to atsikratyti. Tokiu atveju viskas priklauso nuo pigmentacijos gylio ir išplitimo. Jeigu dėmės yra paviršiuje, pakanka švelnaus šveitimo procedūros, po kurios būtinas giluminis drėkinimas – tai leis pasiekti tolygią odos spalvą.

Net jeigu hiperpigmentacija nedidelė ir paviršinė, nepamirškite šveitimo procedūros derinti su intensyvaus drėkinimo procedūromis. Kuo geriau sudrėkinta oda, tuo puikiau ji atrodo, tuo lygesnė veido spalva ir odos tekstūra.

Tačiau jeigu kalbame apie melazmą, chloazmą ar šlakus, viena procedūra akivaizdaus poveikio nesuteiks. Epidermio sluoksnių atsinaujinimo ciklas trunka mažiausiai 28 dienas. Todėl gydant hiperpigmentaciją reikia orientuotis būtent į tokį laikotarpį – keturių-penkių šviesinamųjų procedūrų kursas per mėnesį, odą šviesinančių preparatų naudojimas namuose, esant būtinybei, lazerinės technologijos ir fototerapija. Rezultatas jūsų nenuvils!

Jeigu pigmentacija yra gilesnė, pagalvokite apie procedūrų kurso būtinybę, o šventei galima parinkti maskuojančias priemones, kurios padės paslėpti veido spalvos nelygumus. Nenusiminkite ir nesutikite su invazinėmis ir žalojančiomis procedūromis. Cheminis šveitimas, kuriam ryžotės likus vos kelioms dienoms iki svarbiosios dienos – neatsakingas sprendimas.

Atsigauti mėginanti oda gali atrodyti dar blogiau, nei iki šveitimo, o užmaskuoti tai pasitelkus dekoratyvinę kosmetiką gali būti kur kas sudėtingiau. „Šviesinančios injekcijos“ praktiškai visada mažai veiksmingos, be to, gali išprovokuoti potrauminę pigmentaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją