Sporto treneris Gytis Beikus tikina, kad pirmosiomis metų dienomis net sportuoti jam tenka su laisvų rankų įranga, kad galėtų atsiliepinėti į skambučius.

„Man svarbu ne tik sportas ir pratimai, bet ir tai, kad šeimos, poros sportuotų kartu. Taip galima ne tik pagerinti savo fizinę formą, bet ir santykius. Kartu praleistas laikas ir bendra veikla bei rezultatų siekimas suartina žmones“, – sako G. Beikus.

Jis save vadina šeimos sporto treneriu. Šiuo metu jis dirba su trimis poromis, o prieš tai yra treniravęs tėvą su paaugliu sūnumi.

„Dabar pats palankiausias laikas pradėti sportuoti kartu“, – sako šeimos sporto treneris ir vardija priežastis:

Kartu atėję į sporto salę, jausitės drąsesni, o kartu klausydamiesi trenerio patarimų, lengviau juos įsidėmėsite;

Nusistatysite bendrą tikslą pagal jūsų šeimos gyvenimo ritmą, o treneris padės susikurti bendrą mitybos planą ir treniruočių režimą;

Atradę naują veiklą, motyvuosite vienas kitą, sieksite bendro tikslo, lyginsite bendrus pasiekimus;

Smagiai, aktyviai ir sveikai leisite laiką kartu;

Kartu sustiprinsite savo fizinę būklę, dailinsite kūną.

Pagerinsite ir intymųjį poros ryšį;

Bendra veikla sustiprinsite šeimos tarpusavio supratimą, šeimos komandos jausmą.
Gytis Beikus

G. Beikus pabrėžia, kad šeimos sporto instruktorių reikėtų rinktis atsakingai, pirmiausia – pasidomėti trenerio išsilavinimu, turimomis žiniomis.

„Dabar madinguose kelių dienų trenerių kursuose neįmanoma įgyti visų labai svarbių žinių. Atkreipkite dėmesį, kad treneris turi išmanyti šeimos psichologiją, turėti sociologijos, medicinos, fiziologijos žinių.

Pasidomėkite, ar treneris sugeba tinkamai išaiškinti ir nustatyti bendrą jūsų poros siekiamą tikslą. Kalba ne tik apie treniruočių planų sudarymą, bet ir apie psichologinį poros nusiteikimą, abiem tinkamą, tačiau nevienodą vyrui ir moteriai mitybos planą, maisto ir treniruočių priderinimą prie gyvenimo būdo, darbo ir poilsio režimo“, – sako treneris.

Tad griebkite savo antrąją pusę ar kitą šeimos narį ir pirmyn į sporto salę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)