Moterys leidžia daugybę pinigų kremams, losjonams ir pan., tikėdamosi pristabdyti laiką, tik tai, ką valgote, yra ne mažiau svarbu.
© Shutterstock nuotr.

Dermatologų teigimu, tai, ką valgote pietums turi labai daug įtakos odos būklei, o netinkamas maistas gali būti raukšlių, spuogų ir egzemos priežastis, rašoma „The Daily Mail“.

Daug patirties turintys grožio srities ekspertai pataria, ko nevalgyti pietums, jei norite jaunatviškai atrodyti. Sumuštinių, kuskuso salotų ir jogurto tarp jų rekomendacijų nėra.

Sumuštiniai, kuskusas ir „Bulgur“ kruopos

Daktars Yannis Alexandridesas pataria nevalgyti sumuštinių ir apskritai kuo mažiau valgyti duonos.

„Glitimas labai žalingas veidui – tiek kalbant apie odą, tiek apie formą. Glitimas – augalinių baltymų mišinys, kurio yra visuose pietų komponentuose – ar tai būtų sumuštinių duona, ar kuskusas, „Bulgur“ kruopos salotose.“

Glitimas stiprina uždegiminius procesus organizme, didina pigmentaciją, todėl, anot daktaro, gali tinti veidas, oda aplink smakrą patamsėti.

Jogurtas

Jogurtas gali atrodyti sveika šokoladinių batonėlių alternatyva, tačiau specialistų teigimu, jogurtas – netinkami pietūs, jei jūsų oda riebi, linkusi į pabėrimus, nes pieno produktai didina riebalų ir sebumo gamybą organizme.

Daktaras Nicholasas Perricone aiškina: „Kai padidėja cukraus lygis ir insulino lygis organizme, stipriai padaugėja uždegiminių cheminių medžiagų ląstelių lygiu. Tai sustiprina uždegimines ligas, kaip antai, aknę.“

Bananai

Dermatologė Nataliya Robinson siūlo vengti greitai įsisavinamų angliavandenių, kaip antai sunokusių bananų.

„Patarčiau per pietus gauti baltymų. Odai kasdien reikia amino rūgščių, kad jungiamasis audinys išliktų stangrus. Taigi venkite greitai įsisavinamų angliavandenių – duonos, jogurto, sunokusių bananų.

Kai valgote maisto produktų su angliavandeniais, virškinimo sistema suskaido virškinamus angliavandenius į cukrų, o šis patenka į kraują. Cukraus molekulės prilimpa prie baltymų molekulių odoje, sukelia audinių glikaciją – oda tampa silpna, mažiau stangri, per anksti susensta. Stenkitės kasdien suvalgyti kuo daugiau angliavandenių, jei valgote bananą, valgykite jį su riešutais, kad išvengtumėte insulino šuolių kraujyje.“

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Po įspūdingos pergalės ašarų netramdęs Jasikevičius: aš tikėjau, kad mes tai galime (25)

Prieš sezoną Eurolygos ekspertai Kauno „Žalgiriui“ rezervavo priešpaskutinę – 15 vietą –...

Europa, ruoškis: graikus darkart pranokęs „Žalgiris“ žengia į Eurolygos elitą (631)

Kauno „Žalgiris“ po 19-os metų pertraukos praveria Eurolygos finalo ketverto duris:...

Tokias moteris galima pažinti iš tolo, jei žinai, ko ieškoti: vedusiems jos pavojingos (92)

Trečdalis susituokusių porų teigia, kad yra bent kartą žengę „į kairę“. Ir čia puikiai...

JAV Valstybės departamentas nesikiš į Venckienės ekstradicijos procedūrą (102)

Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) Valstybės departamentas nesikiš į buvusios teisėjos ir...

Patikrino: devyni iš dešimties Lietuvos interneto vartotojų – vagys žala viršija 2,1 mlrd. eurų (394)

„Biški“ vagis nebūna“ – tokiu šūkiu autorių teisių organizacijos ketvirtadienį durė...

Vanagaitė rado dar vieną progą apspjauti kritikus: lietuvius ginti teko rusų istorikui (547)

Lietuvių rašytoja ir žurnalistė, plačiai nuskambėjusios knygos apie Holokaustą Lietuvoje...

Fitneso aukštumų siekianti vilnietė gydytoja: kam gražus sukritęs kūnas? (73)

Lietuvos „Wellness“ kategorijos čempione vos prieš keletą dienų tapusi gydytoja Goda...

Gydytojai ir mokslininkai pataria: kaip teisingai praustis? (2)

Ar dažnai maudotės duše? Tikėtina, kad dirbate arba mokotės, todėl tikriausiai atsakėte, kad...

Restoranui „Dublis“ diriguoti pradėjęs virtuvės šefas Andrius Kubilius atsigręžė į Baltijos regiono skonius (12)

Kuo unikalūs Baltijos regiono skoniai? Atsakymo į šį klausimą pastaruosius mėnesius ieškojo...

Į potvynių atskirtą Vokietijos salą turistai plūsta ieškodami ramybės

Sala vienai dienai, o gal net ir vienam kartui. Aš apie Šiaurės jūros salą – Pelvormą –...